srijeda, 12. ožujka 2014.

Kovrčanje duge kose ispod 10 minuta

Drage moje,
danas vam donosim jedan hair tutorial, što nije nimalo slično meni, jer zapravo imam puno poteškoća sa frizurom i dnevnim odabirom stilizacije iste. Ipak, jako volim kako kovrčava (ili valovita) kosa izgleda na meni pa se zato trudim što više i prakticirati kovrčanje. Ja imam potpuno ravnu kosu i to još poprilično dugu što znači da bih za kovrčanje trebala potrošiti minimalno pola sata, a s obzirom da mi je kosa i teška, frizura mi se brzo raspadne (čak i ako je napravljena u frizerskom salonu). Zato je ova tehnika kovrčanja, za koju mi je trebalo ispod 10 minuta, idealna za mene. 




Što vam je potrebno?
*gumica za kosu
*češalj/četka
*pjena za kosu
*figaro
*lak za kosu

Ono što će vam biti potrebno je (obavezno) gumica za kosu jer ova tehnika uključuje vezanje kose u, što viši, konjski rep jer ćemo iz njega uzimati pramenove i kovrčati ih figarom. Prije svega treba vam češalj ili četka za raščešljavanje kose prije kovrčanja.

Ostatak proizvoda nije obavezan, ali o njima, naravno, ovisi koliko će vam frizura biti trajna. Najprije nanosim pjenu za kosu, a na kraju i lak za kosu kako bih sve dodatno učvrstila i produžila trajanje frizure.




Točni proizvodi koje sam koristila?
*Wella pro series pjena za kosu (Strong hold 3/5)
*Taft Shine hair lacquer (Mega strong hold 5/5)
*Home Expert figaro (možete koristiti i peglu za kosu)


Proces kovrčanja?
U principu kod ove frizure nema nikakve mudrolije. Najprije raščešljam kosu i nanesem pijenu za kosu. Zatim kosu zavežem u visoki rep i krenem kovrčati pramenove (rep raspodijelim na otprilike 12 dijelova). Kad sam gotova, raspustim rep i na kosu nanesem lak. Imajte na umu da je ovo više messy frizura pa neće dobiti prekrasno formirane kovrče (za to treba više vremena i drugačija tehnika), no dobiti ćete vrlo nosivu i modernu frizuru u manje od 10 minuta.


Ukoliko želite vidjeti tehniku u praksi, pogledajte i video koji sam snimila.


Kako vam se sviđa ova frizura?
Kovrčate li kosu figarom ili peglom za kosu?
Hoćete li isprobati ovu tehniku?

Broj komentara: 12:

  1. Super!!! Probat ću ovo jer kao i ti, kosu nekako stavim na ignore u odnosu na šminku. Prelijepo ti stoji i frizura i ovaj eyeliner. Bravo!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti puno! Ovo je malo deblji eyelier od onog klasičnog, kojeg stavljam.. :)

      Izbriši
  2. Odlična ideja :) Sigurno ću je isprobati!

    OdgovoriIzbriši
  3. Sviđa mi se! I ja na sebi volim ovak malo veće kovrče, samo kaj imam isti problem - dugu i gustu kosu koja se jaaako brzo izravna bez obzira koje ja preparate za učvršćivanje koristila :/ Mislim da ću se za ročkas počastiti s jednim ovakvim figarom i odmah isprobati ovu tehniku :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Probaj što jači, to ti jako skraćuje vrijeme koje ti treba da nakovrčaš kosu, jer se brzo zagrije. Najbolje da ima i kontrolu topline. :)

      Izbriši
  4. Evo prvi put gledam tvoje videe, baš si mi simpa :D Još nisam čula za ovu foru, ali sam vidjela gdje ženska uopće ne veže kosu, nego samo onako, uzima pramenove, i to relativno debele, omota (i još kaže da figaro treba bit što tanji) iiiiiiiiiii voila, deset sekcija u manje od deset minuta, žena ima valove u kosi! Probala sam tu istu foru - didn't work a single hair strand :Đ
    Mislim da je kod ovakvih fora moj problem pretanki figaro i preduga kosa - treba mi sat vremena da ju nakovrčam :D

    Cydonia (nemrem se potpisat blogovskim imenom :O)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti! ;) Ja sam to isto vidjela, ali mi nikad nije ni palo na pamet tak nešto, jer znam da ne bi bilo dobro s obzirom na moju kosu. Da, da, trebaš što deblji, a ne tanji video, haha. :D

      Izbriši
  5. Koja si ti mala krasuljka!
    To i ja radim, samo što ja napravim dvije kečke i onda kovrčam - brzo gotovo, a to što kažeš, valovita kosa je tu!

    OdgovoriIzbriši

Hvala ti na komentaru! :)