utorak, 4. prosinca 2012.

❄Zimski tag❄


Draga Lexie s bloga Lia's Beautyland na blogu je nastavila zimski/božićni tag koji odnedavno kruži po youtube-u. Pošto sam i ja označena, a curke su mi super, odlučila sam odgovoriti na nekoliko pitanja, pa evo, ako nemate pametnijeg posla, pročitajte ovo. :D




♥ Dva najbitnija kozmetička proizvoda   
Gusta hidratantna krema za lice i losion za tijelo (s kokosom) jer su mi noge suhe ko barut, a stalno ih zaboravljam mazati. Tu je naravno i Neutrogenina krema za ruke, ali nju počinjem nanositi tek kad dobijem rane od hladnoće (haha, znam, ne učim na greškama). Obožavam i Mange too masažnu pločicu od Lusha, extra je, prava zimska. ;)


 ♥ Dva najbitnija odjevna predmeta 
Debela pletena vesta i štrampe + podkošulja. To je zapravo ono što stalno nosim zimi jer sam užasno zimogrozna. Jedna vesta mi je posebno draga, štrikala ju je moja prabaka (ne, niste krivo pročitali :P), a sad ju nosim i ja. Široka je pa izgledam masivno u njoj, ali je toliko topla da ju ne dam za ništ. Čak i spavam u njoj.



 ♥ Koju obuću nosiš najčešće zimi? 
Buce, ponekad i kožne čizme, ovisi o prilici. Planiram ove godine nabaviti i Uggsice, ali ne prave, nedam soma kuna, a ni nemam ih. xD

♥ Najdraži modni dodatak?
Šal. Nosim samo bež, smeđe i crvene modne dodatke za zimu, najbolje se osjećam u njima, ne znam zašto.. Ove godine mi se posebno sviđaju 20-te, pa sam nabavila retro kapicu.

♥ Najdraži lak za nokte?
Iskreno, nisam ljubitelj lakova za nokte, a kad ih nosim, najčešće su to neke neutralne nijanse, smeđa ili crvena, a pošto je Božić sav u crvenom tonu, onda su to crvene nijanse lakova, samo što dodam još i šljokice. Evo dva favorita. :)




♥ Vruća čokolada ili sok od jabuke (tako je prijevod od apple cider..)
Oboje obožavam, no u različitim situacijama. Vruću čokoladu pijem rijetko jer mi je teška, ali je obožavam. Pijem je uglavnom kad popodne izlazim s prijateljima ili dečkom u neki lokalni kafić, a apple cider je rezerviran za noćne izlaske. I to kroz cijelu godinu, ne samo blagdane! :P


 ♥ Najdraža svijeća?
Ne kupujem svijeće određenog mirisa, a osim toga to ni nije toliko popularno kod nas. Za zimu volim slatkaste mirise, baš sam danas kupila svijeću s mirisom medenjaka. :D Prolazi i vanilija.




 ♥ Snowboardanje ili skijanje? 
Nikad nisam radila nijedno. Nisam sportski tip, pogotovo ne zimski sportaš, haha. Ako se bavim tjelovježbom to je isključivo u ljeto, ako i tada. Guilty, no znam. Šta, ja se sanjkam.


♥ Jesi li ikada klizala? Jesi dobra u tome ili ti nikako ne ide? 
Probala sam prije 2 godine na nekom mini klizalištu u Genevi. Vrlo je slično rolanju, samo se treba opustiti. Nije komplicirano pa mi ide. xD


♥ Pada li snijeg u tvom mjestu? 
Mhm, nije Božić ako nema snijega. Obožavam pahuljice, pogotovo noću. Majka mi je rekla da je, kad je bila mala, u mom gradu napadao snijeg preko 1.5 m, ali to mi je malo teško za pojmiti. Pada, ali ne previše.


♥ Jesi li ikada napravila snjegovića? 
Haha, naravno, svako dijete koje je vidjelo snijeg uživo, sigurno je napravilo snješka. Isto kao i grudalo se.

♥ Koji blagdan slaviš? 
Božić, mamin rođendan (haha).

♥ Najdraža blagdanska/božićna pjesma?
Joj ima ih bezbroj. Svake godine početkom 12. mjeseca napravim božićni miks i slušam ga cijele blagdane. Možda bi mi najdraže ipak bile Have Yourself a Merry Little Christmas od Franka Sinatre i Chestnuts roasting on an open fire od Nat King Colea. Super mi je i Lennonov Happy Christmas.




 ♥ Najdraži blagdanski/božićni film?
A Christmas Carol se sjećam da sam obožavala gledati kao mala, pa ga ove godine obavezno ponavljam. Krasan mi je i It's a Wonderful Life. Mislim da biste ova 2. filma definitivno trebali pogledati, čak i ako ne volite klasike. Od modernijih volim Jack FrostaMiracle on 34th Street i definitivno Love Actually.




♥ Najdraži zimski slatkiš?
Ja sam prije svega ljubitelj kremastih kolača, pa me ponekad Božićni kolači, moram priznati, ostave ravnodušnom. Ooosim, čokoladne salame, to stalno pojedem prva. A ne bunim se ni kad dobijem paketić Ferrero Rochera na poklon.



♥ Da ti Djed Božićnjak može ispuniti jednu želju i sigurno bi se ostvarila, što bi to bilo? 
Iskreno, ima stvari koje bih voljela dobiti, ali mi ne trebaju. Osjećam se blagoslovljeno jer imam gotovo sve što poželim, ali zapravo prokleto jer imam i previše, što me onda uvlači u krug u kojem konstantno želim više i više materijalnog. To me guši.

Call me stupid, ali nema božićnog duha, bar ne za mene, Božić mi dođe i prođe tako brzo da sam ga jedva zamijetila. Fali mi uzbuđenja, isčekivanja, upravo onaj osjećaj koji sam imala kad sam bila mala. 
Moja želja je veća od materijalnog, zato i sumljam da će se ostvariti. No nikad ne znaš. :D





♥ Imaš li išta zabavno u planu za zimske praznike?
Nekoć sam znala ići u Švicarsku, gdje je zaista divna blagdanska sezona. No ove godine nemam posebnih planova.Vjerojatno ću ostati kod kuće i pripremati se za kraj školske godine, pošto me čeka matura. U planu mi je druženje s prijateljima, šoping prije Božića, klizanje, koji filmić u CineStaru i to je to. Ništa posebno.
. . . 




Za kraj, evo jednog divnog umirujućeg mixa

I to vam je to?
Ako vam se sviđa tag, slobodno ga napravite. :)


Sara :*

Broj komentara: 29:

  1. Baš mi je drago da si napravila tag! :* <3
    Ovaj drugi CG lak je preeedivaaan! aaa sad ga hoćuuu hahaha <3 Lexie

    OdgovoriIzbriši
  2. Slike su ti mmm.Obožavam Božić i blagdansko raspoloženje,mada ga malo ima.I meni se čini da je taj dan svima kao običan dan i nema više one radosti i uzbuđenja kao kad smo bili djeca.Baš mi fali to,nekako se osjećam prazno.Ali eto malo me utješi i razveseli okičen grad (kad ga se sjete okitit),svo ono šarenilo,lampice što sviraju,Božićni filmovi.Šteta pa Božić nije svaki dan :D.Btw što se tiče ove čokoladne salame,liči mi na moj najdraži kolač.Ja ga zovem grožđe tj. tako se i zove valjda.Po slici bi rekla da su isti sastojci samo što je ovaj u obliku trokuta i sa svih strana je oblatna.I svaki Božić se udebljam bar kg hahah.Kuglice,oblatna,šubare,ahhh..još malo :DD

    Btw kradem ti tag :P ko mala sam volila popunjavat leksikone pa me ovaj tip članaka podsjeća na to :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa to tvoje grožđe je ista stvar samo se drugačije reže, ima tu varijacija. :D
      Joooooj šubare sam zaboravila. :D

      Naravno, rekla sam da svatko popuni. ;)

      Izbriši
  3. Ja sam prihvatila tvoju ponudu i također napravila tag.
    Baš mi se sviđa ova ideja :)

    OdgovoriIzbriši
  4. uuu ovaj drugi lak je dosta dobar :D
    uggsice mi se nisu nikad posebno sviđale, al na kraju sam si kupila neke fejk u c&a za kojih 70-ak kn i nosim ih po kući mjesto papuča. baš su tople <3

    OdgovoriIzbriši
  5. odličan post! imamo dosta toga zajedničkog. napokon sam ti nasla blog :)

    OdgovoriIzbriši
  6. aw love this post!! always love looking at christmas pics :)

    katslovefashion.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  7. Predobar je tag- čula sam ih već hrpu na yt, ali je ovaj baš fora. :) prekopirat ću te. ;)

    OdgovoriIzbriši
  8. Veoma mi se dopada blog, ne znam kako ga ranije nisam otkrila ;)

    OdgovoriIzbriši
  9. Posto imam zaista malu obitelj, nikada nismo imali neku tradiciju, uvijek je tata dolazi iz Francuske s raznim darovima, ali zato imam(o) jednu jedinu, a to je da vec 9 godina na Badnjak gledamo Love Actually... :) To mi je najlijepsa romanticna komedija, a nekada pozelim da se neke stvari dogode i u stvarnosti.
    Sada me i zanima, koja je to zelja, a da nije materijalna... :P (Ako ces odgovarati uopce, odgovori na fb :))

    Juraj

    OdgovoriIzbriši
  10. que fotos mas bonitas! pasate por mi blog y si te gusta! sigueme! :)

    OdgovoriIzbriši
  11. stvarno sam uzivala citajuci ovaj post :) na momente sam se prepala, jer pojedine delove kao da sam sama pisala, tako se poklapaju razmisljanja :)))

    OdgovoriIzbriši
  12. i love the nail polish here <3

    happy holidays!
    natalie
    http://lucyandtherunaways.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  13. Really, really so nice pics. Have a great day.

    http://www.fashiondenis.com/

    OdgovoriIzbriši

Hvala ti na komentaru! :)