subota, 13. prosinca 2014.

Bocassy serum

Ako ste pogledale moj video u kojem sam vam pokazala svoju noćnu rutinu, znate da sam govorila o 2 stvarčice koje su mi omogućile da riješim probleme s kožom koji su me mučili već duže vrijeme. Jedan proizvod me riješio problema s prištićima (o tome ste čitale u prošlom postu), a ona o kojoj ću pričati danas riješila me dehidracije. Radi se o Bocassy serumu. 


Nakon grandioznog početka vrijeme je i da vam u pojedinosti objasnim kakva mi je situacija s kožom bila prije (zanemarit ćemo prištiće jer je njih riješio ekfsolijant) i kakva je postala nakon korištenja seruma, za koje znate da su vrlo hranjivi i rješavaju probleme dehidracije kože posto sadrže velike količine vode u sastavu te manje molekule, zbog čega se serumi općenito brzo upijaju u kožu i ne ostavljaju masne tragove na koži.

Koža mi je dehidrirana već najmanje godinu dana (dokazano i mjerenjem koje sam radila) s obzirom da sam stvarno zanemarivala njegu i više se bazirala na dekorativnu kozmetiku. Kao posljedica, ljeti koža nije imala većih problema, ali čim su hladniji dani zakucali na vrata, javili su se klasični problemi, neugodan osjećaj zatezanja kože ujutro i pretjerano mašćenje do kraja dana, posebno kada sam vani cijeli dan. Također, zimi mi se i strasno peruta koža oko nosa, a ove sezone to nije prisutno, ali za to je zaslužan Paula's Choice kemijski eksfolijator (koji me riješio i prištića), ali možda je tome doprinio i serum, to ne mogu tvrditi.

Probleme zatezanja kože više nemam, ali mašćenje na kraju dana je ipak još uvijek prisutno, no mislim da je to neizbježno s obzirom na moj tip kože koja je mješovita, što znači da imam i izrazito masne dijelove (prvenstveno čelo). U svakom slučaju, od kada sam se riješila dehidracije, mašćenja je nešto manje no još uvijek je pristuno.

Bit ću iskrena, nisam isprobala puno seruma pa ne mogu reći kakav je ovaj u usporedbi s puno njih, no svakako je bolji od Balea Aqua seruma koji me osobno nije zadovoljio i nije imao gotovo nikakav efekt na mojoj koži. Vjerujem da ste mnoge isprobale Aqua serum pa ću ukratko reći da je Bocassy serum nešto gušći, otprilike se jednako brzo upijaju, no koža će puno duže biti nahranjena sa Bocassy serumom, iako bih, ukoliko imate suhu kožu, preporučila da stavite i dnevnu/noćnu kremu preko. Meni se, pri prvom i drugom korištenju činilo da koža treba i dodatnu njegu i da se prebrzo upio (vjerojatno jer mi je koža dugo bila dehidrirana), no sada to zaista nije tako i dovoljna mi je količina od 2 istiska proizvoda za cijelo lice, a koristim ga jednom dnevno, prije spavanja pošto mislim da bi mi veća količina bila previše. Uz to, ne stavljam nikakve dodatne proizvode preko, samo Paula's Choice eksfolijator prije. Koža mi sada stvarno ne treba nikakvu dodatnu njegu.  


Količina koja će biti potrebna vama (i frekvencija korištenja) svakako ovisi o potrebama vaše kože. Ujutro mi je čelo mrvicu masnjikavo, no ništa ekstremno što bi trebalo rješavati gel čistilicom. Jednostavno operem lice vodom i krenem sa nanošenjem makeupa. I što se tiče trajanja makeupa, nisam primijetila da sam se nešto više zamastila tijekom dana u slučajevima kada sam koristila serum noć prije.

Još ću napomenuti da je miris lagan i ugodan, a sastav stvarno ok i nije prouzročio nikakve prištiće iako sadrži alkohol na koji sam osjetljiva, nažalost. Provjerila sam ga i preko cos.dna stranice pa klikom ovdje možete vidjeti i analizu sastojaka. Jedino sto možda nije 100% po mom ukusu je staklena ambalaža koja dodatno otežava moju kozmetičku torbicu pošto puno putujem. No ona svakako daje dojam elegancije, kao i divna crvena kutija u kojoj dolaze svi Bocassy proizvodi. Dizajn je stvarno bez mane. Ipak, moram napomenuti da sam čula da su kolegice imale problema s pumpicom, ali moja radi bez problema. Vjerojatno je problem bio samo u jednoj seriji proizvoda.
Sve u svemu, ovo je jako dobar proizvod koji mi je pružio hidrataciju koju sam trebala, a nije prouzročio prištiće ili dodatno zamastio kožu. Ako imate mješovitu ili normalnu kožu mislim da bi bio pun pogodak za vas dok bi kod suhe trebalo upotpuniti njegu nekom dnevnom ili noćnom kremom (ovisno o vašim navikama). Za masnu kožu nisam u potpunosti sigurna, potencijalno bi mogao biti mrvicu pretežak, no ne vjerujem da neće uspjeti rješiti problem dehidracije, ako vam je koža paralelno i dehidrirana. Svakako bih vam preporučila i da pročitate recenziju neke od mojih kolegica blogerica s masnom kožom (kao sto je dear skin) te onda odlučite je li za vas. Moja mješovita koža je u svakom slučaju zadovoljna! :D

količina: 50 ml  I  ambalaža: staklo  I  cijena: 179,90 kn (često je i na popustu uz dm bodove)  I  gdje kupiti: u dm-u
 

Prednosti:
 - odlično se bori protiv dehidracije
- lagan je i ugodan na koži
- neće vas dodatno zamastiti
- dostupan je u našim drogerijama
  
Mane:  
- visoka cijena
- staklena ambalaža 
(ako puno putujete)
 

Jeste li već isprobale ovaj serum?
Koji su serumi vaši najdraži?

*ovaj proizvod je dobiven besplatno, no zadržavam pravo na iskrenu recenziju, kao i u svakom postu

Broj komentara: 6:

  1. Stvarno gotovo svakodnevno čitam/slučam puno pohvala na račun ovog seruma, svakako bi ga voljela isprobati :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Serum je stvarno dobar! Mislim da mu je i cijena dobra, obzirom da su serumi jako skupi.
    Probala sam Apivita serum za hidrataciju i moram priznati da je bolji od Bocassy Seruma

    OdgovoriIzbriši
  3. Stvarno mi treba nešto takvo,ali zbog cijene će maalo pričekat.
    Ali sviđa mi se kako djeluje,koža mi je stvarno dehidrirana.

    OdgovoriIzbriši
  4. Obožavam ga i uskoro ga također namjeravam nahvaliti u recenziji! :D

    OdgovoriIzbriši
  5. super :) ali ja ga ne bi kupila iskreno hihi, mislim da nisam jos spremna toliko ulagati u serume, ja koristim onaj balein..

    mfashionfreak♥blog

    OdgovoriIzbriši
  6. moja koža isto je užasno osjetljiva na alkohol u proizvodima, tako da izbjegavam proizvode s alkoholom u širokom luku, a ovaj mi je usput preskup za riskiranje, ali ambalaža mi je super i svaki put me u dm-u privlači da ga kupim, ali kažem, cijena i alkohol me definitivno odbijaju! Super recenzija!

    http://anythingandeverything145.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši

Hvala ti na komentaru! :)