srijeda, 23. siječnja 2013.

Problemi s kožom? Effaclar K


*Imate problematičnu kožu sklonu aknama? 
*Stanje nikako da se popravi?
*Niste još pronašle proizvod koji bi vam pomogao?
*Imate masnu kožu pa biste željele normalizirati lučenje sebuma?  
*Imate zatvorene pore i mitesere te nepravilnu površinu kože?


Ako ste odgovorili potvrdno na barem jedno od ovih pitanja, možda ćete neki savjet pronaći u daljnjem članku (ili prethodnom), a ako niste, bjež'te sretnice. ;) Pošto je prošli članak o nepravilnostima kože, prvenstveno aknama i masnoj koži, dobro prošao, odlučila sam napisati još jedan. Naime, kroz posljednjih par mjeseci dobila sam nekoliko mailova i poruka s pitanjima o njezi kože. Pošto su mnogi od nas možda isprobali već nekoliko linija proizvoda, koji nisu uklonili probleme, možda će vas zanimati ovaj članak, prije investiranja u još neki proizvod koji ne pomaže. Danas vam predstavljam Effaclar K, proizvod iz linije Effaclar, koju preporučuje većina dermatologa, a namijenjena je masnoj koži s nepravilnostima.

E sada, možete imate nepravilnosti i masnu kožu, no nekoliko je razina problema, jer oni mogu biti veći ili manji. Zato se LRP dobro pripremio i razvrstao svoje proizvode u nekoliko skupina, što možete proučiti na njihovoj stranici. Ukratko, postoje proizvodi za čišćenje, za kožu s nekoliko nepravilnosti i začepljenim porama, za kožu nepravilne strukture, tvrdokoran sjaj te kožu isušenu prijašnjim tretmanima za uklanjanje akni.

Ja nemam nekih većih problema s kožom.  Nemam gnojnih akni, no moje pore su proširene te imam pokoji miteser. Bijele mitesere, gotovo nevidljive, imam na bradi, a one vidljivije na nosu, no njih redovito istiskujem. Upravo zato, danas ću pisati o proizvodu namijenjenom za kožu nepravilne strukture - proširene pore, miteseri te sjaj; Effeclaru K.





La Roche Posay 
*Effeclar K*


La Roche Posay kaže...

INDIKACIJE
Masna koža, nepravilna površina kože, zatvorene pore.

REZULTATI

Koža je izglađena, pore su sužene. Nepravilnosti dugotrajno nestaju. Koža je čišća, ten je sjajniji.

UPORABA

Nanijeti ujutro/navečer na cijelo lice.





Moje mišljenje:
Ambalaža

Klasika i minimalizam što mi se sviđa. Kremica je naravno smještena u bijelu kartonsku kutiju (kao i sve kreme u ponudi) na kojoj su osnovne informacije o proizvodu; sastojci, djelovanje, način otvaranja. Kada otvorite kutiju vidjeti ćete da se radi o kremi od 30 ml uz koju dobivate i uputstva za uporabu te popis ostalih proizvoda linije. U usporedbi s Effeclar Duo ova ambalaža mi se više sviđa jer je metalna (a ne plastična), pa doslovno možete vidjeti koliko ste potrošili, a ima i bolji aplikator iz kojeg ide manje proizvoda. Odlična stvar za štedilice, kakva sam i sama.



tekstura i miris: 

Tekstura je mrvicu gušća od one Effaclar Duo, no brzo se upija i ne ostavlja nimalo mastan film na koži. Miris je isti kao i kod Effaclar Duo, no puno laganiji, gotovo se ni ne osjeća. Peckanja također nema.


djelovanje:

Ova kremica je, dakle, namijenjena smanjivanju pora, reguliranju sebuma (masna koža) i uklanjanju, tj. liječenju sitnijih nepravilnosti. Odmah u glavu, odlična je. Moj najveći problem su pore, a imala sam i pokoji prištić koji je s kremom nestao u roku od 2 dana. Definitivno regulira i lučenje sebuma, pa na slici možete jasno vidjeti da je nestao i sjaj i proširene pore. 
Slike govore tisuću riječi, pa pogledajte.


bez podloge, izbliza, umjetno svjetlo 
(neposredno nakon stiskanja prištića - stabiliziranje nakon sat vremena)


nakon tjedan dana korištenja, bez podloge



Ova kremica namijenjena je liječenju sitnijih nepravilnosti i nepravilnoj strukturi kože, ne većim tj. izraženijim bubuljicama. Općenito, ako imate akne, preporučila bih bilo kakav La Roche Posay proizvod prvenstveno zato što svi njihovi proizvodi sadrže salicilnu kiselinu, koja dokazano pomaže u borbi s prištićima, a Effaclar liniju proizvoda preporuča i većina dermatologa. Ipak, ako niste sigurni koji proizvod iz linije izabrati možete ili pitati dermatologa, farmaceuta u apoteci (i oni daju dobre savjete) ili vjerovati meni na riječ. Effaclar Duo, dakle, preporučam ako imate veće probleme, a ako vam se tu i tamo pojavi pokoji prištić nabavite Effaclar K, jer je laganiji, ali i poprilično učinkovit u rješavanju sitnih problema.





Imate li problema s kožom?
Kako izgleda vaša njega?
Jeste li isprobale Effaclar K?


21 komentar:

  1. Vau, ovo je zapanjujuće, pogotovo nakon tjedan dana :O Koliko košta? I je li ti pomogao s miteserima, ukoliko ih imaš?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam primjetila razliku s miteserima, no vjerojatno bi nakon dužeg korištenja i oni nestali. Cijena je oko 120 kn. :)

      Izbriši
  2. Članak mi se jako sviđa,priznajem ;) Mislim da ću kupiti tu effeclar K jer imam problema s proširenim porama -.- Trebala bi više pisati o preparativnoj kozmetici :D Ali sve 5!
    P.S. Nakon koliko dana si vidila da ti je effeclar duo pomogao? Točnije,nakon koliko dana si vidjela razliku? Hvala na odg.!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala, budem je više uvrstila. :)

      Effeclar duo sam nanosila više lokalizirano, ako bi imala kakav potkožni prištić, i brzo djeluje. Al koriste ga i moja sestrična i bliska prijateljica (različite su dobi) i obje imaju većih problema, koji su se drastično smanjili s njom.

      Izbriši
  3. odlican post! i meni je effaclar linija odlicna i bome cu svakako probati i effaclar k,jer su mi pore problem. duo mi je sanirao uvelike vece nepravilnosti,a poslije i biodermina sebium linija.sad sam za pore htjela uzeti pore refiner ali me nakon procitanog i ovo mami :) jesi probala mozda da usporedis?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti. Nisam još isprobala Biodermin pore refiner, ali budem uskoro. :)

      Izbriši
  4. Imam Effaclar Duo i žao mi je što umjesto njega nisam kupila ovu blažu varijantu :( ali čim potrošim Duo ovaj dolazi na red...sjajn post.

    OdgovoriIzbriši
  5. Au! Od svih postova o kremama koje sam pročitala mislim da me se ovaj najviše dojmio! Imam doslovce iste probleme sa kožom, posle ove recenzije ima da kupim kremu samo tako!

    OdgovoriIzbriši
  6. Super,imam isti problem i planiram kupiti ovu kremicu :D I da li je ima kupiti u apotekama ?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. U svim boljim mora biti. :)
      Kod mene (u malom gradu) bio je samo Effaclar Duo.

      Izbriši
    2. Nažalost u mom gradu nema.Je li imaš neki link gdje je mogu online poručiti ?

      Izbriši
    3. proučiti o proizvodu, ili?
      http://www.laroche-posay.com.hr/proizvodi-tretmani/Effaclar/EFFACLAR-K-p2517.aspx

      Izbriši
    4. Probaj ih kontaktirati na Facebook-u. :)

      Izbriši
  7. Wow! I think this moisturizer does
    a great job! From what I see on your
    skin c: Looks flawless!

    xx

    OdgovoriIzbriši
  8. Odlično izgleda!! Ja sam probala onu Duo i nije mi bila nešto ekstra. Puno sam očekivala od nje jer su ju svi nahvalili, ali meni nija napravila apsolutno ništa -.-' Lexie

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa nisam primijetila da imaš akne. :) lijepa ti je koža. Effaclar Duo je za veće nepravilnosti. ;)

      Izbriši
  9. Super kvalitetan post :) Mislim da ću morati početi kupovati napokon kvalitetnu njegu za licu. Jer godine idu, a ništa se ne popravlja.. Samo moram prvo definirati kakvu to kožu točno imam :/

    OdgovoriIzbriši
  10. ja sam već duže vjerna LRP Effaclar liniji jer mi je riješila problem s aknama. K nisam još isprobala, ali redovito koristim DUO, tako da mislim da bi mi K možda bila i preblaga.

    OdgovoriIzbriši

Hvala ti na komentaru! :)