subota, 15. rujna 2012.

Favorites: Beauty products




U zadnje vrijeme poprilično sam zadovoljna s prozvodima koje koristim. Pa rekoh, zašto da ne napišem recenziju? Radi se kako o preparativnoj kozmetici tako i dekorativnoj. Voljela bih, također, da mi u komentarima napišete jeste li možda i sami koristili iste proizvode ili slične i kako ste zadovoljne. A sad krenimo!






Njega tijela i kose:

Alverde Thalasso Feeling pripada nježnim, prirodnim šamponima . Mirisi su prosječni, ima nekoliko vrsta, koji zapravo nisu pretjerano trajni na koži, ali ne događa mi se da se zaznojim. Radi se zapravo o pilingu koji sadrži perle s morskom vodom. Osjećaj je lagan, vrlo malo se pjeni. Nisam neki preveliki dešifrer kemijskog sastava, ali sam primjetila da ne sadrži Sodium Laureth Sulfate, spoj koji se nalazi u 99% šampona na našim policama, a služi za bogato pjenjenje, ali može izazvati iritacije. Također je vrlo jeftin.

Pantene Aqua Light za tanku i suhu kosu veliko je iznenađenje. Upravo je ono što sam tražila jer mi je Head and Shoulders postao malo naporan, a i skup. Lagan je, prekrasnog mirisa, a što je najbitnije kosa mi se skoro ni malo ne masti. Zaista vrijedi probati.

Chilly antibacterial za intimnu njegu koristim već jedno dulje vrijeme i moram priznati da je najbolji kojeg sam do sada isprobala. Mislim da nema smisla ići u detalje. Ipak, nešto je skuplji od ostatka prozvoda za intimnu njegu.

I love...coconut & cream bogati je losion za tijelo s mirisom kokosa. Njega sam zapravo kupila majci, no pošto ga ona ne koristi, prisvojila sam ga natrag. Moram priznati da mi je prije korištenja koža na nogama bila izrazito suha, što se sada malo po malo, popravilo. Miris je krasan. Jedina stvar koja me iznenadila je količina sastojaka, dakle, sumljam da je "kemijski" lagan.




Njega lica:


Bioderma Sebium micelarna otopina postala je moj veliki čistač lica. Zaista će ukloniti svaki trag šminke, i ostaviti kožu lagano matiranom. Miris je lagan, ugodan. Cijena je mali minus, no u usporedbi s drugim proizvoda istog cjenovnog ranga, mislim da je odlična investicija. Samo pazite kako je koristite, jer ako je stavljate na vaticu brzo se troši.

Yves Rocher exfoliating foam cleanser kupila sam prije pola godine i moram priznati da mi je već pri kraju jer ga često koristim. Jako lijepo očisti kožu, a usto je lagana mirisa. Poprilično je gust, a sadrži i mala zrnca, pošto se radi o pilingu. Cijenovno je vrlo prihvatljiv.



koža: mješovita do masna
stanje: lagan sjaj


Makeup:




M.A.C Vanilla i Malt sjenila koristim svakodnevno, što zbog trajanja i pigmentacije, što zbog neobične konzistencije. Naime, nisu klasična, gotovo me podsjećaju na pečena rumenila, no vrlo dobro pigmentirana. Obožavam.

Garnier BB cream combination to oily skin koristim nekoliko mjeseci i zaista je nešto najbolje što sam stavila na svoju kožu. Ova krema istisnula je iz upotrebe sve moje tekuće podloge. Lagana je, vrlo tekuća, dugo traje na koži i lijepo prekriva. A i cjenovno je prihvatljiva.

Color Trend Cheeky rumenilo iz Avona moje je veliko iznenađenje. Super jeftino, ludo pigmentirano i trajno, a licu daje prekrasni sjaj. Također koristim svakodnevno.




M.A.C. Blankety ruž jedini je njihov ruž koji posjedujem i zaista je potupuno različit od jeftinih verzija. Vrlo mekan, lijepo prijanja uz usne, trajan i predivne nude nijanse. Naravno, nije dostupan kod nas, ali nadam se da će s vremenom i to biti moguće.




b. pretty tuš u olovci također mi je veliko iznenađenje. Ultra jeftin, a toliko precizan i pigmentiran. Što više tražiti od tuša? Ravnu crtu povućem od prve, bez mackanja.




*korišten b. pretty tuš, Garnier bb krema, M.A.C. sjenila i Color Trend rumenilo



I to bi bilo to.
Sad da čujem vas?

24 komentara:

  1. baš si slatka..baš gledam taj b pretty tuš..jel dobar??htjela bi uzet neki jeftini a dobar tuš..thnx*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jako je dobar. Precizan i dobro pigmentiran, za razliku od drugih tuševa u olovci. Možeš ga kupiti u Bipi za, mislim, 13 kn.

      Izbriši
  2. Alverde Thalasso Feeling ću definitivno probati, a i tuš se čini odličan, šteta što ga kod nas nema. :/

    OdgovoriIzbriši
  3. Karmin mi je prelep, retko posežem za tim neutralnim nijansama ali ih svejedno volim :)
    Isto tako, sve sa mirisom kokosa je kod mene uvek dobrodošlo!

    OdgovoriIzbriši
  4. MAC ruž i ona duo sjenila su nijanse kao da sam ih sama birala...divota:D...a i ona krema za tijelo od kokosa zvuči primamljivo!
    ps-odličan look, preslatka si;)

    OdgovoriIzbriši
  5. Yout blog is great, I love your make-up looks!
    New reader (:

    ♥♥♥

    OdgovoriIzbriši
  6. Awesome post! I love the pics!

    I followed your blog with bloglovin:) It would be nice if you could follow me back:)

    http://theprintedsea.blogspot.de/

    OdgovoriIzbriši
  7. kakvu imas tip kose? ja bi uzela ovaj pantene sampon, al mi se kosa brzo masti pa nebi htjela da sampon to pogorsa...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Imam normalnu do masnu kosu. Do sada mi se najmanje mastila kad bih koristila Head and shoulders. Kad sam koristila njega, prala sam kosu svaka 2 dana, tj. nije mi se mastila, ali sam pretpostavljala da 3. dan bi. S Pantene šamponom kosu perem svaka 3 dana, jer jednostavno nema potrebe češće, super izgleda. :)

      A i 10 kn manja cijena za istu mililitražu definitivno Pantene čini mojim favoritom pred Head and Shouldersom. :))

      Izbriši
  8. Odlican post. Ti si predivna, vjerovatno bi se i prah na tebi pretvorio u sjaj :)

    xoxo
    ysophisticates.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  9. Zanima me kako koristiš micelarnu? Ja koristim Biodermu Sensibio i prezadovoljna sam, stavljam ju na vaticu ali mi se jako brzo troši...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. S blazinicom mi se manje troši. Pošto je tanja, odmah vidim trag, koliko sam istisnula iz tubice. Probaj tako. :)

      Izbriši
  10. I love Pantene shampoo!! lovely make up!! so pretty, as ever dear!! :-)

    OdgovoriIzbriši
  11. you look so amazing with this eye ;) gorgeous make-up:)
    I love your smile <3

    OdgovoriIzbriši

Hvala ti na komentaru! :)