četvrtak, 14. lipnja 2012.

Pripreme za putovanje - maturalac

U prethodnom postu spomenula sam da uskoro putujem na maturalac i obećala vam post o pakiranju. U ovom postu pokazati ću vam kako se dobro pripremiti za bilo koje putovanje, bilo to ljetovanje, maturalno putovanje ili nešto treće... Pokazat ću vam i što sam ja spakirala.





A sad krenimo na posao.

Kao svaka djevojka nosim putnu torbu, ruksak pri ruci i male torbice za izlaske na samom putovanju.
Preparativna kozmetika je naravno u neseseru, šminka u posebnoj torbici, četkice za šminke posebno, nakit posebno...
Uvijek sortiram, tako da na putovanju gubim manje vremena na traženje željene stvari!




Prije putovanja:

1. Nabavite vosak, kreme za skidanje dlačica, depilator. Moj savjet je da prije puta koristite proizvode koji dlačice vade iz korijena jer to naravno znači da ćete se manje morati zabavljati sa uklanjanjem na putu. Praktičnije je. Britvice uzmite za svaki slučaj.

Prije ovog puta odlučila sam nabaviti Kleopatru - šećernu depilaciju, a nedugo sam kupila i Čupko kremu za uklanjanje dlačica uz koju je gratis aloe vera gel! Obavezan ako imate osjetljivu kožu.

 
Bipa, 50 kn.

 
 Dm, 20-ak kn.



2. Na vrijeme odvojite stvari koje mislite nositi. Na vrijeme operite prljave stvari tako da imate vremena i za peglanje. Nove stvari, a ovdje posebno mislim na donje rublje, operite barem na ruke.


3. Dokumente (osobna, putovnica) stavite na vidljivo mjesto tako da je manja mogućnost da ih zaboravite. Valjanost dokumenata ste naravno odavno provijerile pa za to sad nema potrebe. ;)
Ako putujete u inozemstvo pametno je imati i kopiju osobne iskaznice jer nikad se ne zna.


4. Odvojite gadgete koje planirate nositi na put; mobitel, fotić, mp3/mp4, tablet... Sve baterije napunite dan prije puta. Tako je i manja mogućnost da zaboravite punjače ponijeti na put.

+ Napravite play listu. Svako malo mijenjam raspoloženje pa tako i muziku koju slušam. Nova playlista je idealna za putovanje.



5. Pripremite knjigu koju planirate čitati, ako je uopće nosite. :D O debljini knjige nema smisla govoriti, svjesni ste da deblja zauzima više mjesta. A možete je čitati i preko tableta, no meni je draži old fashion way. :)



6. Pripremite ljekove koje trebate, inhalator ako ste asmatičar, Autan protiv komaraca, kremice za opekline itd. To je uvijek pametno imati uz sebe ako zagusti. Ja nisam boležljiva, ali Neofen mi je uvijek vjeran suputnik, kod menstruacije, istegnuća mišića ili obične glavobolje. 





7. Provjerite vremensku prognozu, posebice ako putujete u inozemstvo. Tako nećete nositi hrpu nepotrebnih stvari, što odmah znači manja torba i lakši transport. Ipak, i u slučaju dobre prognoze vremena, preporučam da uzmete sklopivi kišobran jer, opet, nikad se ne znam.


Evo nekih odjevnih predmeta koje je praktično ponijeti:
- tajice
- grudnjak bez naramenica
- gačiće bez vidljivog ruba
- najlonke
- trenirku za putovanje
- vjetrovku 
- tanke vestice


 8. Ponesite odjevne predmete koje možete kombinirati. Tako nosite manje stvari, a i znate kakve smo mi žene, doma se vraćamo sa pola čiste robe. A tako ćete imati i više mjesta za cipele. Yaaay <3


9. Uz veće uzmite i manju kozmetičku torbicu i nosite je uz sebe. 


 Ja sam nabavila ovu tigrastu neki dan u Dm-u. Sviđa mi se jer je gumena i ne zauzima previše prostora. U nju ću staviti samo nužnu kozmetiku - toniranu kremu, rumenilo, olovku za obrve, labelo, maramice za skidanje šminke, ogledalce, maskaru, vodootpornu olovku za oči. Prije puta ne mislim nanositi šminku pošto putujem preko noći, a za silu imam sve pored sebe.


10. Uzmite rašpicu! Nokti uvijek mogu puknuti, a rašpica je onda najbolje i najzahvalnije rješenje.



11. Provjerite ciklus! Zvuči akward, ali tako je. Ne želite neželjenog gosta na maturalcu, a ako sigurno dolazi naoružajte se znate već čime prije puta. 


12. Ne nosite velike količine kreme za lice. Ako imate prilike, nabavite testere. Ja sam dobila hrpu na Green cityju u Zagrebu i superpraktični su.



13. Potražite male ambalaže krema za skidanje šminku, dezića, spreja za kosu. U Mulleru ih ima mali milijun. Ne samo da je jeftinije nego zauzima i manje mjesta. Ipak, što se tiće gela za tuširanje, preporučam veće pakiranje jer se tuširate svakodnevno (nadam se). ;) Uz sve ovo ne zaboravite blazinice/vatu, vlažne maramice, britvice...




Nivea harmony time - jedan od najdražih ljetnih mirisa


14. Spakirajte naočale, šeširić!

  
To su ukratko bili moji savjeti! 

Mozak na pašu i možemo krenuti! :)
Buon voyage! :D


Broj komentara: 9:

  1. odlican je post. I ja idem u 9. mjesecu :) ako ne nadjem testere krema sve cu prebaciti u manje kutijice, flasice i slicna cudesa :) a sto se tice sminke, potrudicu se da nosim minimalno,ali ipak ni to nije malo ;)
    samo ne znam sta cu za obucu.. to ce mi najvise mjesta zauzeti :S

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti. :) Treba se dobro pripremiti. Ja bih rado u 9 mjesecu na maturalac, toplije je. :D Kud idete?

      Izbriši
  2. Da li bi mogla napisati nesto vise o Kleopatra pasti? Kako ti se cini, kako je tocno koristis? :)
    ps.odlican blog!

    OdgovoriIzbriši
  3. Ja idem na maturalac krajem 8. mjeseca i već sad razbijam glavu s tim kaj da nosim.
    Frendice i ja smo mislile otići u salon na depilaciju prije da možemo bezbrižno ići. Sad si me zaintrigirala s ovom šećernom pastom, slobodno napiši nešto više o njoj :)

    I mislila sam da sam ja jedina luđakinja koja planira nositi knjigu sa sobom. xD

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hmm, šećerna pasta je prolazna, ali nije nešto super famozno. :/
      Budem složila post pa ćete vidjeti sve detalje. :)

      Kakva luđakinja. :P

      Izbriši
  4. Preporučujem vam jedno odlično putovanje na kojem sam ja bila, stvarno mi je bilo super, pa pogledajte ponudu na linku. - vikend za dvoje

    OdgovoriIzbriši

Hvala ti na komentaru! :)