srijeda, 27. lipnja 2012.

Czech shopping - Sephora & Mac


Eto mene natrag! 
Moram priznati da mi je ovaj put zaista trebao. Obožavam upoznavati nove kulture, makar me Prag po mnogoćemu podsjetio na Zagreb. No, sumnjam da ste došle čitati putopis. Zato imam nešto bolje za vas... Shopping time!






Prag je bio poprilično šaren što se cijena tiče. Svjetski makeup i fashion brandovi ne odskaču cijenovno od drugih zemalja, no moram priznati da sam naletjela na poprilično dobre ponude, kako odjeće i cipela, tako i šminke.

Iako i u Zagrebu imamo Sephoru uvijek mi se čini preskupa pa ne zalazim često u nju. Sephora u Pragu cijenovno je ista kao i ona u Zagrebu, no sadrži puno više svjetskih brandova, a naletjela sam i na akciju 1+1 gratis (asortiman Sephore). Di ćeš bolje od tog?!



Here I go again!
I have to admit I really needed this trip. I love exploring new cultures, even though Prague reminded me a bit of Zagreb. But, I doubt you came here to read travels. That's why I have something better for you... Shopping time!

Prague was colorful prices wise. World's makeup and fashion brands don't have different prices than in other states but I must admit I found some pretty nice deals, both makeup and fashion wise.

Even though we have Sephora in Zagreb it always seems a bit to expensive for me so I rarely go there. Sephora in Prague had the same prices like the one in Zagreb but contained more brands, and I also wondered into 1+1 free (Sephora assortiman). What better?




U Sephori sam kupila puder (ca. 120 kn) i plavu maskaru (ca. 120 kn). Pošto sam naletjela na super akciju, proizvode sam kupila po cijeni jednog. :D Pasite malo oči. ;)



In Sephora I bought a foundation (ca. 24$) and a blue mascara (ca. 24$). Since there was a great deal I got both for the price of one.





* Sephora brightening and hydrating foundation



Od dana kupnje ovaj proizvod koristim svakodnevno. Glavni razlog - prirodan finiš! Ne bih rekla da je namijenjen osjetljivoj koži s ožiljcima jer zaista ne prekriva nešto, no za moju kožu je super. Daje prirodan finiš, koža diše i ne izgleda kao da imam ikakavu podlogu na licu.
Za sada samo pozitivni dojmovi.


Since the day I bought it I use it regularly. The main reason - natural finish! I wouldn't say it's meant for sensitive skin because it will not cover up all the imperfections but it's great for my skin. My skin breathes and it doesn't even look like I'm wearing anything.
All positive for now.




*Sephora Full action Extreme effect mascara



Imala sam priliku isprobati zelenu maskaru od prijateljice i zaista mi se svidjela, uopće nije bila over the top. Upravo zato investirala sam u ovu maskaru i nimalo ne žalim. 
Na prvu sam bila razočarana bojom jer sam mislila da nije vidljiva, no onda su me prijatelji počeli ispitivati imam li plavu maskaru. Znači, mission accomplished!
Koristim je svakodnevno jer je razdvajanje ludo, a ni volumen nije za bacit.



I had a chance to try a green mascara from my friend and I really liked it, wasn't over the top at all. That's exactly why I invested in this mascara and I have no regrets. At first I was a bit disappointed with the pigmentation but then my friends started asking me was I wearing a blue mascara. Mission accomplished, right?
Using it regularly because the splitting is crazy and the volume is good, too.


________________________________________________________________________________________________________________________________

A sada, proizvodi zbog kojih mi srčeko brže tuče.
Naime, naletila sam na MAC u koji sam ušla doslovno 3 puta u jednom danu, sama i s frendicom i potrošila popriličnu svotu novaca. Ona je kupila paleticu sjenila i tekući puder, a ja također sjenila i ruž.



And now, the products that make my heart go boom.
I found the MAC store in which I literaly went 3 time in one day, alone and with my friend and spent a fortune. She bought a palette and a foundation and here's what I bought.



Za one koji ne znaju, na slici gore možete vidjeti prazne ambalaže sjenila (1.5g), a ispod magnetnu kutijicu za njih. Rado bih poslikala proces stavljanja samih sjenila u kutijicu, no to je obavljeno još u Češkoj, a za Boga miloga ne usudim se sad to dirati i vaditi van. *my precious* :)



For you who don't know, on the picture you can see the empty packages of eyeshadows (1.5g), and below a magnetic box to go in them. The process of getting them into the box was done in Czech Republik and I'm afraid to take them out now. *my precious* :)

*MAC vanilla & malt



Ne zavaravajmo se, zbilja je bilo suludo pljunuti 100 kn po sjenilu + 30 za kutijicu, no ne žalim ni sekunde! Sjenila su odlično pigmentirana, traju cijeli cjelcati dan, a što je najvažnije, ne nakupljaju mi se u pregibu oka (inače svakodnevna situacija i uz bazu).



Don't be fooled. It's really crazy to give 20$ per shadow + 6$ for box but I don't regret it. They are well pigmented, last all day and don't crease, which is normal for me.



*MAC amplified BLANKETY A61





Prekrasna nude nijansa koju čuvam kao oko u glavi. Ruž je super mekan, nije nekog okusa, ali ostaje na usnama poprilično dugo s obzirom na činjenicu da nije trajan. Čini mi se da mi i poveća usne! Sve to za samo 150 kn.



This is a beautiful nude shade of lipstick. It's wonderfully soft, not very tasty but stays on your lips for quite a while due to the fact it's not permanent. And it kind increases the size of my lips. For only 30$.


I to bi bilo to. :D
Poprilično dobar shopping, ne?
Čitamo se. :**


That's it. Pretty good shopping, right?
:**

Broj komentara: 17:

  1. Apsolutno obožavam proizvode ovih brandova, ali kada vidim cijene... Pada mi mrak na oči. Deprimiraju me iako smatram da se isplati investirati u tako dobre proizvode! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da sam u Hrvatskoj vjerojatno ne bih kupila ni pola stvari, ali ovog puta imala sam nešto više novaca, a i zanesla sam se, teže je kontrolirati novac u stranoj valuti. :D

      Ali Mac vanilla je ono ultimate favorite u koji bi investirala opet i opet i opet. xD

      Izbriši
  2. Obožavam ovaj puder! :) i da, strane valute i jako dobar izgovor tipa...ALI MI NEMAMO MAC...uvijek pale :P

    OdgovoriIzbriši
  3. Došla si mi ko naručena sa ovim postom jer i ja idem u Prag za par dana! Dakle, Sephora ništa? Baš sam se nadala nekim dobrim akcijama (osim ako me ne dočeka ova).

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sephora je super, ali malo skuplja. :D Ako naiđeš na akciju, onda je odlična. xD
      :D

      Izbriši
    2. Nadajmo se da će biti:-) A kakve su cijene po Pragu, hrane, pića, ulaznice?

      Izbriši
    3. Vrlo različito.. Njihov lokalni dućan Tesco (tipa Konzuma) je jeftin. Npr. velike Milka čokolade po 15 kn, pive po 3 kn... Ipak, u kafićima su me doslovno opelješili, fino su si naplatili 30 kn za 250 ml vode plus, pazi ovo, konobarsku uslugu (još 10-ak)... Ulaznica za muzej Alphonsa Muche bila je ca. 100 kč (30-ak kn), što je prihvatljivo. :)

      I spremi se na to da je piva jeftinija od vode. :/

      Izbriši
    4. hm..zanimljivo! A ništa, bazirat ću se na pivu, vratit se 5 kg teža ali barem ne opelješena! Tesko ima ok cijene svugdje,pa mi je drago da ima i tamo.
      Koje muzeje si išla vidjeti? Mi idemo definitivno u dvorac (dakle onaj cijeli kompleks) i na vožnju Vltavom. Imamo 3 dana, pa bi još koji muzej svakako uvrstila. Možda i zoo za koji sam čula da je odličan!

      Izbriši
    5. U samom Pragu nisam bila u muzejima, ali moram priznati da me muzej u Plzenu oduševio. Imaju novi, multimedijalni muzej u sklopu tvornice Pilsner Urquell pa ako ćeš ići izvan grada preporučam taj. Bila sam i u rudniku srebra (Kutna Hora) i također ostala oduševljena.. :D
      Tako da o muzejima po samom Pragu ne znam previše, al vožnja Vltavom bila je super. I hrana na brodu mrak. :D I ja sam čula da je zoo super. :D Posjeti muzej Muche ako voliš umjetnost. :)

      P.S. Vidjeh te na TV-u (Zrinski). ;)

      Izbriši
    6. Ej, di je taj rudnik srebra da ga opljačkam? To me jako zanima, jako daleko od Praga.. Dragi će poludjet, svaki dan dolazim sa nečim novim što moramo pregledat! Mislim da ćemo i manje muzeja obići ovaj put,nekako sam već umorna. Na putovanjima samo njih obilazim!

      P.S.Znači još netko tako kasno gleda tv:-)

      Izbriši
    7. Hehe Maybe na noćnom programu. ;) *op op*

      Rudnik srebra je u malom gradiću Kutna Hora u kojem je ogromna gotička katedrala, cijeli je povijesni. Mi smo baš došli na neki renesansni sajam pa su svi stanovnici bili obučeni u tom stilu (postam slike kasnije). A najveća fora od svega je što imaju lokalne dućančiće u kojim prodaju srebro, minerale, poludrago i drago kamenje (i bižuteriju) po ful niskim cijenama.. Kupila sam opal na privjesku za 50 kč.

      To bi ti zbilja bilo super pogledati. :D

      Izbriši
    8. haha ovo je malo kinki zvučalo:-)

      Sad sam išla pogledati i to je svega 50 km od Praga, mogli bi to ili na dolasku ili kad ćemo ići prema Bratislavi! Hvala ti, nadam se d aću ga posjetit. Ti si fakat jeftino prošla. To je nekih 15 kn? Jel tako? Malo više.

      Izbriši
  4. Ženo, znam da je ovo fkt stari post, ali umirem da saznam ovu informaciju (ako se sjećaš kad si bila u Sephori): jel drže Hourglass i Anastasia BH proizvode? Znam da drže Too Faced, ali ovi drugi brendovi me zanimaju. Mislim da Tarte nema u Sephorama van USA, ali radim si listu jer putujem u Prag u rujnu. :)

    OdgovoriIzbriši

Hvala ti na komentaru! :)