srijeda, 22. lipnja 2016.

SCHOLL Velvet smooth - set za manikuru i pedikuru & njegujuće ulje za nokte


Drage moje,
s obzirom da je danas prvi dan ljeta učinilo mi se prigodnim proslaviti to recenzijom 2 inovativna proizvoda. Kako su nam se noge cijelu zimu i dio mokrog proljeća sakrivale u zatvorenim cipelama neminovno je da su naša stopala (pa tako i nokti) pretrpjeli neku štetu. A s obzirom da su stigli topli dani kada sve volimo nositi što manje odjeće i obuće, vrijeme je da sredimo i naše nokte. 



Nedavno sam na recenziju dobila Scholl set za nokte. Laički rečeno dobila sam električne turpije za manikuru i pedikuru te njegujuće ulje za nanošenje nakon takvog djelomično nasilnog čina nad pločama noktiju. No, šalu na stranu, moji nokti su zaista očajno vapili za revolucijom u ljepoti i njezi pa kad sam dobila ponudu za isprobavanje ovog proizvoda nisam ni sekunde razmišljala želim li ga.


Kako sam koristila proizvode i kakvi su bili efekti...
 I tako su ove turpije i ulje stigli u moje ruke, a ja sam se bacila na isprobavanje. Odlučila sam napraviti pamper rutinu (koju sam snimila i već visi na mom Youtube kanalu) pa brzo pogledajte kakve sam vam savjete dala. Napravila sam smjesu za namakanje stopala (stari trik koji sam odavno pohvatala), skinula sam slojeve starog laka za nokte, izbrusila stopala, a zatim se bacila na sređivanje noktiju Scholl setom za manikuru i pedikuru.
Najprije sam otvorila set tj. električni uređaj s turpijama i skinula poklopac s uređaja, a nakon toga nataknula prvu turpiju na njega (uređaj ima metalni pipak koji sjeda u udubljenje na turpiji). Nokte prethodno nisam skraćivala grickalicom tjedan dana jer sam željela vidjeti kako će to napraviti sama turpija. Dakle, koristila sam je i za skraćivanje noktiju i preko cijele ploče nokta pošto je tekstura mojih noktiju neravna. Nokte na jednom stopalu skraćivala sam otprilike 5 minuta na brzini 1, no nakon što sam shvatila da mi je oduzelo previše vremena prebacila sam se na višu brzinu. S njom mi je bilo potrebno 2 minute za narednih 5 noktiju. Sam proces nije bio nimalo neugodan ni na brzini 1 ni brzini 2. Dapače, voljela bih da postoji i veća brzina s kojom bi proces trajao još kraće, no uzmite u obzir da nokti nisu skraćivani tjedan dana.
Zatim sam istom turpijom (turpija 1, brzina 2) pokušala izravnati neravnine na ploči svog nokta što sam uspješno postigla. Za taj proces bilo mi je potrebno otprilike 2 minute (za sve nokte). Nakon toga prebacila sam se na turpiju 2 i 3 te sam cijeli proces zaglađivanja ploče nokta ponovila na isti način - lagani kružni pokreti. Za taj proces (turpija 2 i 3, brzina 2) bilo mi je potrebno 2 minute (svi nokti).
Dakle sve u svemu, bilo mi je potrebno otprilike 10-ak minuta da u potpunosti skratim i zagladim sve nokte. Nokti su izgledali puno ljepše i urednije, posebno zbog turpije 3 koja im je dala završni sjaj.  Na kraju sam na kutikule noktiju i samu ploču nanijela njegujuće ulje te ga, ponovo, kružnim pokretima umasirala. Samom ulju trebalo je dosta vremena da se upije, a ima i poprilično izražajan (i ugodan) miris koji će ostati na noktima.


Posjetnik na prethodni video
(proizvodi u akciji, stanje noktiju prije/poslije)





Osnovne informacije o proizvodu:

*Scholl Velvet smooth set za manikuru i pedikuru sadrži 1 elektronski uređaj za njegu noktiju s 2 brzine (baterija uključena), 1 poklopac za uređaj te 3 zamjenske glave s turpijama.

*Redoslijed kojim se koriste turpije naznačen je brojevima. Turpija broj 1 (=FILE) najviše je abrazivna i namijenjena je klasičnom turpijanju i skraćivanju noktiju. Turpija broj 2 (=BUFF) puno je mekanija i namijenjena je zaglađivanju ploče nokta nakon prvotnog turpijanja. Turpija broj 3 (=SHINE) potpuno je glatka i namijenjena je za pružanje sjaja.

*Elektronski uređaj ima 2 brzine koje se ručno mijenjaju, a baterija (AA) je uključena.

*Scholl set za manikuru i pedikuru dostupan je u dm-u, Bipi i Kozmu po maloprodajnoj cijeni od 299,99kn.

*Zamjenske glave za turpijanje mogu se kupiti posebno, po cijeni od 74,90 kn.

*Scholl Velvet smooth njegujuće ulje za nokte obogaćeno je sa 7 njegujućih ulja.

*Mililitraža ulja je 7.5 ml i dostupno je u dm-u, Bipi i Kozmu po maloprodajnoj cijeni od 59,90 kn.














*    *    * 



Završni dojam i preporuka - kupiti ili ne:

Kao što ste već mogli i iščitati iz prethodnih redaka, zadovoljna sam uređajem za manikuru i pedikuru i mislim da obavlja posao kako treba. Voljela bih samo da postoji još jedna brzina s kojom bi sređivanje bilo još brže. Njegujuće ulje je također djelotvorno, odličnog je mirisa i koža oko noktiju je puno mekša nakon nekoliko tjedna korištenja. Što se tiče same cijene mislim da je ona jedini potencijalni problem pa ukoliko imate ograničen budžet preporučujem vam klasične turpije, no ukoliko si možete priuštiti nešto skuplje kao ovo, nećete pogriješiti ni sa električnim uređajem ni sa njegujućim uljem.



Jeste li već isprobali ove proizvode?
Koji su vaši dojmovi?


*proizvod je dobiven besplatno, no zadržavam pravo na iskreno mišljenje kao i u svakom postu


3 komentara:


  1. http://blog.dnevnik.hr/danieldiary
    moja sestra obozava tvoj blog

    OdgovoriIzbriši
  2. Odličan post .
    Prelijepe slike <3
    Pogledaj moj blog : http://herecomesajla.blogspot.ba/

    OdgovoriIzbriši

Hvala ti na komentaru! :)