utorak, 11. studenoga 2014.

Get unready with me: noćna rutina

Drage moje,
pisale ste mi da želite da vam pokažem neku od svojih kozmetičkih rutina (noćnu/dnevnu), tj. proizvode koje koristim u istoj. Nekako sam to uvijek odgađala jer je malo zeznuto za snimiti, no shvatila sam da vas to jako zanima pa sam se malo potrudila. Nadam se da ćete uživati, a sad se bacite na čitanje!

Ovo je zapravo vikend rutina jer sam studentica i kroz tjedan sam u Zagrebu pa su događanja nešto drugačija. Vikendom se ipak nešto više događa, više izlazim i opuštam se, no s kozmetičke strane (a to vas, pretpostavljam, najviše zanima) rutina je jednaka. Ipak, postoje i dani kada se jednostavno želim opustiti, ne raditi previše i posvetiti se sebi pa je to i prikazano u videu (čisti hedonizam, haha). Ajmo krenuti! :)

Uvijek krećem s postavljanjem atmosfere, i nazovite me ludom, ali čim se spusti mrak volim spustiti rolete, upaliti male žaruljice i lampice te svijeće (nakon što se sredim u kupaoni). Isto tako svako jutro MORAM pustiti svijetlo u sobu, sunce mi totalno popravlja raspoloženje. No vratimo se mi na rutinu.


Zatim sam krenula i u kupaonu gdje sam skinula šminku. Uvijek skidam šminku čim stignem doma (isto kao što se i presvlačim u nešto udobno, osim kad ne idem drito pod tuš) jer se osjećam puno opuštenije tako. U kupaoni uvijek najprije perem ruke jer se grozim činjenice da ću puno dirati lice prljavim rukama. Zatim skidam makeup micelarnom otopinom i to su uvijek Garnier, L'oreal ili Bioderma Sensibio micelarne (ovisno o stanju u novčaniku), a uskoro planiram isprobati i Nivea micelarnu jer je kolegice dosta hvale. Najčešće stanje u novčaniku nije bajno (s obzirom da sam strastvena trošilica novca na makeup) pa ću posegnuti za najjeftinijom opcijom od ove 3, a to je Garnier micelarna. Uglavnom, poanta je da su micelarne apsolutni MUST u mojoj rutini i koristim ih od kad su došle na tržište. Stvarno mi jako odgovaraju, a one 3 iznad su mi sve izvrsne. Svakako bih vam ih preporučila ako imate mješovitu ili masnu kožu.

Sljedeći korak je čistilica i kod njih stvarno imam love-hate odnos, odnosno većina mi ne odgovara pa mi je teško pronaći nešto 100% savršeno za mene. Nakon puno godina korištenja svakakvih čistilica shvatila sam da APSOLUTNO moram izbjegavati čistilice (gel, pjene itd.) s imalo alkohola u sastavu jer užasno oprištavim od njih i strašno mi isuše kožu, što rezultira još jačom produkcijom sebuma i još većim problemom s masnim djelovima kože. Ova koju trenutno koristim (Douglas clean and neat delicate cleansing foam) je stvarno dobra, možda i jedna od najboljih koje sam isprobala, ali mana joj je definitivno cijena (100 kn u Douglasu) i nema nimalo alkohola u sastavu, ni SLS. Sljedeći korak je svakako proizvod protiv prištića, a ovaj kojeg koristim u posljednje vrijeme apsolutno je vrijedan pažnje jer mi je u tjedan dana napravio totalni remont kože i sada super izgleda. To je Paula's Choice kemijski eksfolijator* sa salicilnom kiselinom o kojem ćete čitati uskoro na blogu. On je apsoultno najdjelotvorniji proizvod protiv prištića koji imam (uz Bioderma Sebium serum sa glikolnom kiselinom). Zatim je nužno pružiti koži vlažnost nečim što se brzo upija i dobro hrani kožu, a ako imate mješovitu ili masnu kožu najbolje je koristiti serum. Onaj u kojeg sam se ja totalno zaljubila je Bocassy serum*! Ako imate takav tip kože nimalo ne sumnjam da će vam odgovarati, a ukoliko imate nešto sušu kožu trebat će je još dodatno nahraniti. Ja ne trebam pa ovdje stajem s rutinom njege lica.


A onda pod tuš! Svaki dan potegnem se par puta s brtivicom (u principu mi nije bitan brand jer mi većina funkcionira), a često je tu i muška pjena za brijanje kojom se namažem kako se ne bi razrezala. Ona mi najbolje funkcionira, a koristim Balea Men pjenu za brijanje, za razliku od raznih regeneratora za kosu koje sam nekad koristila (prestala jer sam umislila da mi dlake brže rastu od njih). Zatim je tu gel za tuširanje i kod njih sam dosta izbirljiva jer ne volim potrošiti puno na nešto što je ili agresivno ili kod čega miris nestane prije nego što izađem iz tuša. Gel koji mi se u posljednje vrijeme pokazao dosta dobrim je Palmolive thermal spa aqua pleasure gel koji mi je baš ugodno iznenađenje jer miris dosta dugo traje, samo da je barem još i sastav bolji. Kosu sam sredila svojom go-to kombinacijom u posljednje vrijeme; Natura siberica šamponom za pranje kose* protiv peruti (bez SLS-a) i Wella pro series 1-min kurom za obnavljanje kose.



Nakon izlaska iz tuša valja nekako i njegovati kožu, a posebno mi je problematično područje nogu pa ga moram dobro nahraniti. Koristit ću najčešće neku L'occitane kremu za tijelo, no ukoliko tražite nešto pristupačnije jako mi se sviđa i Balea soft ol balsam pa sam nju koristila i u videu. Puno kolegica se žalilo na miris, no meni je jako ugodan, a i cijena je vrlo pristupačna. Uvijek ću prije spavanja koristiti i neki lagani roll-on, a dosta mi je dobar Neutro roberts extra delicate (narančasta verzija isključivo).

I to vam je više-manje to što se tiče kozmetike. Još sam vam u videu pokazala kako se ušuškavam u krevetić (najčešće ću odabrati neki mix preko aplikacije 8tracks i pustiti preko zvučnika), napraviti si nešto za girckati (često domaće kokice uz koje mi super ide čaj), upalititi svijeće i ostati dugo u noć uz neku seriju, film ili samo youtube videe. I to je to! :D Bacite pogled i na video, sigurna sam da vas i on zanima! :D

VIDEO:


Kako vam se svidjela moja rutina?
Izgleda li vaša slično? 
Kako se vi opuštate za vikend?

Broj komentara: 10:

  1. Super video :) Čista desetka! :)
    Pozdav!

    Možeš pogledati i moj blog :)
    http://fashioncornerim.blogspot.com
    Pratite me i na Facebook-u: https://www.facebook.com/pages/Ivanas-world-of-fashion/890035304349520?ref=hl

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala. Molim te da ubuduće linkove ne ostavljaš ispod postova, već u komentarima ovdje: http://goo.gl/Bh1Pd3.
      To je posebno mjesto na mojem blogu (možeš direktno do njega preko kartica) koje sam rezervirala za tu namjenu.

      Izbriši
  2. http://jananikolic.blogspot.com/2014/11/frizure-za-skolu.html?m=1

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Molim te da ubuduće linkove ne ostavljaš ispod postova, već u komentarima ovdje: http://goo.gl/Bh1Pd3.
      To je posebno mjesto na mojem blogu (možeš direktno do njega preko kartica) koje sam rezervirala za tu namjenu.

      Izbriši
  3. Odlican video Saro! :)
    http://natasafashionlover.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala. Molim te da ubuduće linkove ne ostavljaš ispod postova, već u komentarima ovdje: http://goo.gl/Bh1Pd3.
      To je posebno mjesto na mojem blogu (možeš direktno do njega preko kartica) koje sam rezervirala za tu namjenu.

      Izbriši
  4. Hvala ti! :D Ne kužim koje trljanje točno, haha. :D

    OdgovoriIzbriši
  5. Odličan video! Jako me zanima recenzija Paula's Choice kemijski eksfolijatora jer su se i meni počeli stvarati prištići a ne znam od čega! :/ I da, počela mi se mastiti koža na kraju radnog vremena nenormalno ( nisam imala nikad tih problema) pa ako imaš kakav savjet/preparat kako da to spriječim? :) Pusa, M.

    OdgovoriIzbriši

Hvala ti na komentaru! :)