četvrtak, 4. rujna 2014.

Back to school: makeup i frizure

Drage moje,
pošto smo zakoračili u rujan i škola samo što ne kucne na vrata, pretpostavljam da bismo se u te svrhe mogli zajedno i spremiti za nju. Znam da sam, kad sam još bila srednjoškolka, voljela gledati ovakav tip videa tik prije škole te sam tako dobila neku ideju za makeup i/ili frizuru. Frizure su zaista ekstra jednostavne (mogu se napraviti ispod 2 minute), a kod makeupa ima nekoliko koraka, no oni su tu samo kako biste izgledali budnije i svježe. Zanima vas kako? Samo nastavite čitati...

ŠMINKA:
Kada govorimo o makeupu vjerujem da se sve volimo spremiti u što manje vremena, izgledati odlično i odmorno, a želimo i da šminka traje na licu barem do kraja posljednjeg sata. Ono što sam ja radila kako bi postigla taj look je najprije nanijela Essence All about mat tekuću podlogu (nijansa 10 matt beige) preko cijelog lica, a na prištiće stavila Catrice kamuflaž kremu (nijansa 020 light beige). Ova kombinacija je odlična za svaki dan jer preko lica stavljate podlogu koja je lagana, a pruža lagano matiranje i prekrivanje pa ga nećete zagušiti nečim teškim. Na prištiće, pak, stavljate proizvod nešto teže konzistencije, što znači da ćete dobiti odlično prekrivanje, ali samo lokalno, na mjestima gdje ga želite.

Pošto mnoge od nas imaju izražene podočnjake želimo ih prekriti ponovno laganim proizvodom koji neće biti previše očit, a opet riješiti nas tog umornog i tamnog podsjetnika na neispavanost. U te sam svrhe koristila lagani Oriflame the one korektor* (nijansa Fair Light), a preko njega Oriflame the one kompaktni puder*, koji je odličan! Da rezimiramo lice, na obraze sam odlučila nanijeti peachy rumenilo iz Makeup revolution palete rumenila (nijansa Hot spice).


Što se tiče šminke na očima nosim Avon bazu* koju u posljednje vrijeme jako volim jer mi jedina drži masnoću kapaka pod kontrolom. Preko sam koristila Essence quattro paletu (nijansa To die for). Najprije sam nijansu boje šampanjca nanijela do pregiba, najsvjetliju ispod donje linije trepavica i u unutrašnji kut oka, a  Essence mono sjenilo (nijansa Party all night) u pregib. U pregib sam, preko prvog sjenila, stavila i Catrice sjenilo (nijansa New in brown), a zatim isto i ispod donje linije trepavica. Na sredinu kapka sam dodala još mrvicu Catrice kremastog sjenila (Lim.edt.; nijansa C04 Mermaid it), nanijela Look by bipa smeđu olovku na waterline (nijansa bronze gold) te tuš (Essence Liquid ink) i svoju apsolutno najdražu maskaru, Essence lash mania reloaded.

Za kraj imamo usne. Ako ste kao ja najčešće nećete puno vremena potrošiti na njih već ih srediti on the go, u prijevozu ili u školskom toaletu. Nisam ništa komplicirala već stavila Maybelline Baby lips (nijansa Pink punch) te Essence ruž (nijansa 13).

FRIZURE:
#1 frizura: Trebat će vam šampon za suho pranje (Batiste xxl volume) i lak za kosu (Wella pro series*), češalj/četka, 2 gumice za kosu i obične crne špangice (bobby pins).
Najprije sam na kosu nanijela šampon za suho pranje jer je kasnije lakše raditi frizure pošto daje finu teksturu kosi, kao da ste bili na plaži. Zatim sam kosu zavezala u visoki rep i od malog djela repa splela pletenicu. Ostatak kose natapirala, zarolala i primila u punđu, zakopčala špangicama i preko stavila pletenicu (i nju učvrstila kopčicama). Na kraju posprejala lakom i to je to. Gotovo (za doslovno manje od 2 minute).

#2 frizura: Trebat će vam šampon za suho pranje (Batiste xxl volume), češalj/četka, 2 gumice za kosu i mala kopčica.
Najprije sam na kosu nanijela šampon za suho pranje, ali ovaj korak možete i preskočiti. Zatim sam razdjeljak počešljala na sredinu i sa svake strane uzela srednje debeli pramen i splela 2 pletenice (sa svake strane jednu) koje sam na kraju zavezala sa stražnje strane glave. I to je to!


VIDEO:


Jeste li dobile kakvu ideju?
Kako vam se svidio makeup/frizure?

*Proizvodi označeni zvjezdicom dobiveni su besplatno. Ipak, zadržavam pravo na iskreno mišljenje, kao i u svakom postu.

Broj komentara: 14:

  1. Odlican video.Volim da gledam tvoje videe i odusevljena sam

    OdgovoriIzbriši
  2. Moram te pitati jel ova maskara koju stalno hvališ vodootporna, planiram je isprobati, ali baš nisam fan vodootpornih maskara. Jako mi se sviđa ovaj post, look je stvarno super. Najbolja si, samo tako nastavi ♥

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nije vodootporna tako da možeš navaliti! :D Ali postoji i vodootporna verzija (ima kapljice na pakiranju), pa pripazi. I ja se inače grozim takvih! :D Hvala ti! <3 <3

      Izbriši
  3. Mozea li mi molim te reci koliko kosta cetka kojom se cesljas i gdje si ju kupila, imam ju pikiranu vec duze vrijeme ali nikako da ju pronadjem..
    P.S samo nastavi takoo! <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ej, četka je dobivena od Aussie-a i odlična je, no čula sam da je nema u slobodnoj prodaji tako da ne znam. Možda jedino da pogledaš preko neta, ovdje: http://www.dessata.com/en/ ili ovdje: http://goo.gl/9DWzIC.
      Pogledaj i u Bipa trgovinama, znam da oni imaju sličnu, Hello beauty se zove i dođe 50 kn.

      Izbriši
  4. odlično! Šta milsiš recimo o ''back to school outfits ideas'',ili ''fall inspiration makeup,hair and outfit''

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Malo sam zakasnila za outfite s obzirom na to da škola počinje sutra, a i količinu posla koju outfiti zahtjevaju. :D Ali ovo drugo bih svakako mogla. :D

      Izbriši
  5. Frizure i make up su mi tooop haha stvarno jednostavno i brzo a opet predivno ♥

    OdgovoriIzbriši
  6. Prelijepo i veoma korisno , hvala tebi ! :)

    Posjeti moj blog i učestvuj u giveawayu : esfashionup.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala. Molim te da ubuduće linkove ne ostavljaš ispod postova, već u komentarima ovdje: http://goo.gl/Bh1Pd3.
      To je posebno mjesto na mojem blogu (možeš direktno do njega preko kartica) koje sam rezervirala za tu namjenu.

      Izbriši
  7. Molim te da ubuduće linkove ne ostavljaš ispod postova, već u komentarima ovdje: http://goo.gl/Bh1Pd3.
    To je posebno mjesto na mojem blogu (možeš direktno do njega preko kartica) koje sam rezervirala za tu namjenu.

    OdgovoriIzbriši

Hvala ti na komentaru! :)