ponedjeljak, 23. lipnja 2014.

Dr. Hauschka: event & new in

Drage moje,
danas vam donosim svoje utiske sa Dr.Hauschka eventa koji se održao prije tjedan, i nešto sitno, dana. Naime, kad sam dobila poziv na event, bila sam jako sretna i naravno da sam ga prihvatila pošto jako volim Dr.Hauschka kozmetiku, koliko zbog kvalitetnih sastojaka koji imaju odličan učinak na kožu, toliko i zbog činjenice da sam žarko željela isprobati nešto njihovo s obzirom da u zadnje vrijeme jako pazim na preparativnu kozmetiku koju stavljam na lice. Dojmove pročitajte u nastavku.



Na eventu...
Event se održao u ugodnoj opuštajućoj atmosferi Makronove, prostoru koji je divno uređen. Dočekao nas je prekrasan prizor ružica, stolića sa neobičnim sastojcima (za koje smo kasnije saznali da se koriste kod proizvodnje ružine esencije) te mirisa esencijalnog ulja ruže koji je ispunjavao prostor. Nešto prekrasno. Također, mogli smo vidjeti i čelisticu Anu Rucner, manekenku Anitu Dujić te glumicu Nadu Rocco (iz Zabranjene ljubavi). Tko još nije gledao Zabranjenu ljubav, come on.

Dr.Hauschka i ruže...
Zatim smo pogledali filmić o doktoru Hauschki, čuli nešto o povijesti kompanije, gospodinu kemičaru dr.Hauschki, njegovoj ideji o kremici koja ne sadrži puno alkohola i konzervansa, a može dugo stajati te vrlo ključnoj ružinoj esenciji. Zatim smo se bacili na sadašnjost te poslovanje kompanije danas, njezine zaposlenike, način na koji se uzgajaju i nabavljaju ruže te ostali sastojci koji idu u njihove proizvode te način na koji se proizvodi, vrlo skupa i dragocjena, ružina esencija.


Voditeljica je, zatim, prikazala kako bi otprilike izgledala proizvodnja ružine kremice u laboratoriju i to kroz dugotrajan proces koji nam je samo figurativno opisan. Znači, miješanje latica (koje su se prethodno izlagale ciklusima sunčeve svjetlosti) sa destiliranom vodom, mrvljenje u mužaru, paljenje i pretvaranje u pepeo te miješanje sa ružinom esencijom. Takav pepeo zatim služi kao svojevrsni konzervans i kreme mogu stajati dovoljno dugo bez kvarenja. Demonstracija je bila vrlo simpatična i spontana, a zatim smo se bacili na prefine slastice, shakeove, kavu i čajeve. I, dragi moji, to bi bilo to. :)

Poklončići za domeka...
Za doma smo dobili i nekoliko proizvoda na isprobavanje, što me jako razveselilo. Dobila sam tonik/losion za lice koji već koristim i jako mi se sviđa. Tu je, naravno, i kremica sa ružinom esencijom o kojoj smo toliko slušali, a planiram ju detaljno isprobati nakon što završim sa isprobavanjem trenutne kreme. Dobili smo i 2 mini esencije za kupanje sa divnim mirisom, pogađate, ruže. Sve u svemu, prekrasan event, stvarno besprijekorno isplaniran i organiziran.


Kako vam se svidjela atmosfera?
Jeste li isprobali što od Dr.Hauschke? Dojmovi?

3 komentara:

Hvala ti na komentaru! :)