srijeda, 30. travnja 2014.

Šminka za krizmu/svetu potvrdu: jeftina kozmetika

Drage moje,
danas vam donosim još jedan makeup tutorial. Radi se o vrlo jednostavnom look-u kojeg možete nositi na dnevnoj bazi, ali biti će istovremeno vrlo prikladan za neka važnija događanja onih koji se rijetko šminkaju. Vrlo je jednostavan, neutralan i nenapadan, a naglašava prirodnu ljepotu. Ukoliko vas zanima kako sam ga postigla, nastavite čitati i zavirite u video. 





Priprema kože za bolju priliku...
Kod bilo kakve važne prilike preporučam vam da pripremite kožu. Naravno, svaki tip kože treba različitu njegu pa ću vam ukratko objasniti kako je izgledala moja, koja pripada mješovitom, a to je ujedno i najčešći tip kože adolescenata. Mješoviti tip kože podrazumijeva suhe, masne i normalne dijelove sve na istom licu. Suhi su najčešće obrazi, dok je t-zona (čelo, nos i brada) masna. Naravno, količina sebuma (odnosno masti) je zapravo individualna pa tako ja imam samo masno čelo. Ipak, svaki tip kože, pa tako i masnu i mješovitu (a posebno suhu) treba hidratizirati, dok masne dijelove (kod masne i mješovite kože) matirati. Obično se uzima matirajući puder (u kamenu ili prahu) te na kraju prođe preko masnih dijelova. Ipak, ono što sam ja učinila je pripremila kožu u 3 koraka i to redom:

1. hidratantna krema
2. puder u prahu
3. tekući puder

Na taj način kožu ćete hidratizirati, a puderom u prahu "zaključati" vlagu. Zatim možete nastaviti s ostatkom makeupa, odnosno tekućim puderom. Koža će biti lagano sjajna, no ne masna. Istovremeno, postigli smo vrlo bitnu hidrataciju.



Proizvodi koje sam koristila...
lice:
Weleda Coldcream
Manhattan soft mat loose powder
Golden Rose satin smoothing foundation (klik ovdje za recenziju)
Essence Match 2 cover korektor
S-he rumenilo

oči:
Catrice olovka za obrve (020 Date with ash-ton)
Essence color arts baza za pigmente
Maybelline color tattoo kremasto sjenilo (45-Infinite white)
Essence sjenilo (Party all night)
Essence Liquid ink tuš
Essence lash mania reloaded maskara

usne:
Beauty uk ruž (son of a peach)




Kako sam postigla look...
Najprije sam pripremila kožu, što ste već pročitali. Zatim sam nanijela Golden Rose satin smoothing foundation (tekuću podlogu) te Essence Match 2 cover korektor. Na kožu sam kasnije dodala još i mat rumenilo (S-he rumenilo) te bi to zaokružilo sve što sam radila na licu. Oči su vrlo jednostavno našminkane: baza za pigmente (essence color arts), bijelo sjenilo do pregiba (Maybelline color tattoo kremasto sjenilo - 45 Infinite white), a smeđe u pregibu i ispod donje linije trepavica (Essence sjenilo u nijansi Party all night). Oči su uokvirene tušem i maskarom (Essence Liquid ink tuš & Essence lash mania reloaded maskara). Obrve su lagano popunjene Catrice olovkom za obrve u nijansi 020 Date with ash-ton. Za kraj su ostale samo još usne na koje sam stavila vrlo svijetli ružičasti ruž bez šljokica (mat).



Kakvu frizuru i outfit uz ovakav look...
Frizura i outfit su zaista stvar osobne preferencije, no kada bih sama birala išla bih na podignutu frizuru, odnosno kosu maknutu s lica kako bi oči došle do izražaja. Prekrasno bi izgledali visok rep, punđa, pletenica itd. Outfit je ujedno i stvar prilike pa bi tako za krizmu preporučila nešto decentno, lagano, pastelnih tonova, što ne otkriva previše kože.
  


VIDEO TUTORIAL:


Kako vam se svidio look?
Hoćete li isprobati nešto slično za svoju krizmu?
Kolegice, kako je izgledao vaš makeup za krizmu?

21 komentar:

  1. Sviđa mi se ovaj look (: Zanima me možeš li napraviti tutorial kako stavljaš tuš na oči? Znam da ih ima milijun po internetu, ali mene baš zanima kako to ti radiš ;)

    OdgovoriIzbriši
  2. Lijepo i efektno, baš taman za ovakve neke svečane prigode koje zahtjevaju ne-baš-previše šminke :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Sviđa mi se, jako je decentno i prikladno za takvu prigodu :) Plus sve je tako lijepo i korak po korak objašnjeno.

    OdgovoriIzbriši
  4. što se mene tiče, tvoji su mi lookovi uvijek na mjestu, sviđa mi se tvoj stil :D
    samo me jedno buni, šta si stvarno stavila puder u kamenu/puderu prije tekućeg, to još nisam čula

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti. :)
      To je trik koji je preporučio Goss, a na njega se kunem (hehe). Ako te zanima više, klik ovdje: http://goo.gl/czz4Yo.

      Stvarno je super fora i funkcionira. :D

      Izbriši
  5. Ma ti si meni uvijek preslatka ;) Jednostavan look, a opet istakne ljepotu lica. Thumb up! :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Ovo je super jednostavno a opet lijepo i decentno, prikladno za spomenutu prigodu. Super što si koristila proizvode koji su dostupni mladim curama. Sviđa mi se! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala. :) Namjerno su takvi proizvodi u pitanju, nema smisla curama u osnovnoj školi preporučiti nešto skupo. A i ovi su jednako dobri. :D

      Izbriši
  7. Navečer ću pogledati video, vidim da se baš trudiš, post je baš kompletan! svaka čast :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Predivna si! i video mi se jako sviđa. Look je taman za crkvu. Ni premalo, ni previše. Ja se u vrijeme svoje krizme još nisam šminkala i imala sam neki minimalni make-up (ako i to) Pitam se kako sam onda uopće izlazila iz kuće. Pozdrav! Miss Kitsch

    OdgovoriIzbriši
  9. Super ti je look! Svaka čast! Baš ukusno i elegantno djeluje.

    OdgovoriIzbriši
  10. najlijepši look koji sam do sad vidjela

    OdgovoriIzbriši

Hvala ti na komentaru! :)