srijeda, 23. travnja 2014.

Popunjavanje obrva à la Sara

Drage moje,
ovog tjedna pripremila sam vam video u kojem možete naučiti kako ispuniti tanke obrve i postići prirodan izgled istih. Uz to, predstavila sam vam i svoje najdraže proizvode za koje mislim da su namijenjeni upravo osobama koje se bore s nedostatkom obrva ili su ih previše počupali. Svi od ovih proizvoda i koraka nisu esencijalni, no zaista doprinose look-u.



Kakav look želim?
Kod gotovo svakog uređivanja i šminkanja lica postoje varijacije na temu. Kao i kod šminkanja očiju, možemo se odlučiti i za drugačiji izgled obrva; manje ili više dramatičan. Tako možemo crtati laganim potezom kista ili olovke i dobiti ćemo prirodan look jer će biti jedva vidljivo da su nacrtane. Slijedeća su solucija prirodne no više definirane obrve (za koje sam se ja odlučila), jer olovkom ne bih uspjela postići prirodan izgled  pošto imam puno "rupica", odnosno mjesta na kojem mi nedostaju dlake. Možete se odlučiti i za vrlo definirane i dramatične obrve, no njih vam bi više preporučila za noćne izlaske. Ukoliko vam se sviđa kako izgledaju definirane, no ne umjetno iscrtane obrve, nastavite čitati jer ćete saznati kako sam to postigla.


Moja transformacija obrva kroz godine...
Mučim se s izgledom obrva od kada sam prvi puta otišla kozmetičarki da mi ih profesionalno počupa. "To su obrve, vrlo važna odrednica svakog lica i s njima se ne treba zezati!", često sam slušala mamu kako mi govori. Ona mi je ionako jako dugo branila čupanje obrva, misleći da ću gadno pogriješiti s istim. Tako je i bilo. Odmalena sam imala jako debele obrve i fiksacija je pretvorena u nešto nakaradno, želju za izrazito tankim obrvama. Zato nikad nisam ni stala s čupanjem i oblikovanjem iako je cijeli problem mogao biti riješen vrlo brzo. "Pusti obrve da narastu, riješi se pincete i done deal!, stalno sam se uvjeravala". Ali ja ne bih bila ja da nisam nastavila čupati. Tako su moje obrve prošle kroz stvarno nevjerojatne faze. Prva faza bila su izrazito tanke obrve i to na svim mjestima. Zatim izrazito tanki počeci obrva, pa jedna deblja, jedna tanja obrva, pa udaljen početak obrve itd. Užas. Tek danas sam, koliko-toliko zadovoljna izgledom, iako ne vjerujem da će mi ikada biti u potpunosti jednake. Prirodno su poprilično nejednake. No pri uređivanju mogu zaista puno napraviti.


Kako postići da su obrve pune, tamne, a istovremeno ne previše umjetne? Dugotrajnost?
Glavna odrednica ovako nacrtanih obrva jest da su pune, tamne, ali ne i umjetne, ali ne možete očekivati ni da se uopće ne primijeti da su nacrtane. Ukoliko imate zaista tanke obrve prvi korak je napraviti plan. Ukoliko vam je najlakše, isprintaje sliku svog lica (barem gornjeg dijela) i olovkom nacrtajte kako bi trebale izgledati, preko postojećih. Znate već, na početku bi trebale biti najdeblje te se stanjivati prema repu. Dobar trik je i mjeriti udaljenosti i visine ravnalom (na slici) te se tako uvjeriti jesu li širina, visina i početak točni.
Zatim trebate izabrati kvalitetne proizvode, one koji vam neće skliznuti s lica (ako imate masnu kožu), a morate odlučiti i želite li prirodan ili malo dramatičniji look te proizvode uskladiti i s time.


Proizvodi koje sam koristila...
Da ne bi bilo zabune, postojanost ćete postići i samo ukoliko koristite kremasto sjenilo (Maybelline Color Tatto u nijansi Permanent Taupe), koje je vodootporno, te kosi kistić (preporučam Essence kosi kist). Ipak, smeđe se sjenilo koristi za vraćanje boje (i mora biti mat), a korektor za popravljanje rubova, pa preporučam i njihovo korištenje.

Popis:
Maybelline Color Tatto sjenilo (40 Permanent Taupe)*
Christian Dior paleta sjenila (Mystic Smokys)
Inglot kremasti korektor (nijansa 33)
Essence kosi kist*
Sigma large shader kist

*Kremasto sjenilo i kosi kist preporučam mislim da su esencijalni i izrazito kvalitetni pa bih vam preporučila da se držite upravo tih brandova (sjenilo: 40 kn, kist: 15 kn). Korektor i smeđe sjenilo možete koristiti bilo kojeg branda, jer ćete isti efekt postići i drogerijskim. Kist za korektor je također opcionalan jer možete koristiti prste.






I to je to! Uživajte u videu!




Kako vi ispunjavate svoje obrve?

Koji su vaši must-have proizvodi za popunjavanje obrva?

Broj komentara: 20:

  1. Savjetuj me kako staviti normalnu sliku kao minijaturnu na YTu? I da, super ti je video, ja volim tvoje videe i sličkice.

    P.S. Trebala si ubacit onu goofy sliku i ovdje.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Za minijaturu ne znam točno jer sam to radila prije nekoliko mjeseci, ali znam da moraš nešto verificirati. :D
      Možda ovo pomogne: http://goo.gl/P3uOS6.

      Izbriši
  2. Meni su tvoje obrve super, ali jako dobro izgledaju i kada ih popuniš. Jako dobar video, kao i uvek. Svaka čast.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joj, nisam nikako zadovoljna bez popunjavanja, a posebno me smeta i što su toliko različite. :/

      Izbriši
  3. Ti si meni sve bolja u recenzijama i sve ljepša! Od mene same pohvale :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Dobar tutorijal, lijepo ih iscrtavaš. Samo što meni ta nijansa Colour Tatoo-a ne bi odgovarala jer imam crvenu kosu. Šteta što nisu napravili jednu za redheads :P Morat ću škicnut taj Essence kist, čini se super!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Možda bi bila i dobra, ako staviš neko sjenilo s toplim podtonom preko. :D

      Izbriši
  5. Permanent Taupe i Essence kistić su moja dobitna kombinacija, a kad imam više vremena preko stavim i Essence ili Catrice sjenilo za obrve :) Super post, ti baš lijepo naglasiš svoje obrve :)

    OdgovoriIzbriši
  6. ovaj tutorial tj. način popunjavanja obrva je odličan za nekog tko upoće nema obrve ili ih tek pokušava pustiti. tvoje su lijepe same po sebi, guste i tamne, ne sviđa mi se način na koji ih uokviriš posebno na prednjem dijelu. moje su slične, ja ih popunim samo lagano s catrice setom sa svjetlijom nijansom jer prirodnije izgleda i to tako da povućem liniju uz donji dio obrve, a ostatak samo lagano kratkim potezima popunim bez iscrtavanja otrih rubova i okvira. nastavi snimati i dalje, volim te gledati, nekak si ležerna. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joj, kad bi ih i ja barem mogla samo lagano popunjavati. Mislim da bi mi bilo puno lakše. :D Užasno me živciraju. :D

      Izbriši
  7. Ja se ne mogu nagledati koliko si ti lijepa! Sličan sistem imam i ja, samo što izostavim korektor, a često gledam tutoriale ovih američkih i stalno koriste korektor. I mislim da je nekako bolji i čist izgled s njime. Moram probati.
    Postala si mi omiljena jutuberica! <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahaha, no no, hvala. :D Da, korektor puno pomaže, iako ga ni sama često ne stavljam, kad se nema vremena. :) Hvala, ljubica! :* <3

      Izbriši
  8. moram se složiti s curama.. jako si slatka! :)) Obrve popunjavam jako slično, samo što koristim neko Artdeco mat sjenilo,a novo otkriće mi je H&M kosi kist.. bolji mi je od bilo kojeg do sada, a bila sam vjerna Ecotoolsu jako dugo!
    Moram te pitat koju kameru koristiš i ako nije tajna u kojem programu obrađuješ video?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. H&M kažeš? To bih mogla isprobati! :D Hvala ti :*
      Kamera je Canon EOS 600D + kit objektiv. A obrada je preko moviemaker-a, ali nisam baš zadovoljna njime. Koristila bih nešto drugo, ali baš sad nemam vremena eksperimentirati s tim. :D

      Izbriši
  9. Ja sam ljubitelj tanjih obrva, ne volim debele... A inače, koristim MUA set za obrve i Avon Glimmerstick jer su to jedina dva proizvoda koje sam pronašla sa crvenkastim podtonom da mi odgovaraju uz boju kose. :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Svako voli različito. :) Drago mi je da ima nešto i za vatrene. ;) hahaha

      Izbriši

Hvala ti na komentaru! :)