nedjelja, 27. travnja 2014.

NYX paletta (09 Haute model)


Drage moje,
danas ću vam pokazati svoju novu pridošlicu u kolekciji paleta sjenila za oči. Naime, ukoliko ste čuli za stranicu Click2Chic, sigurno znate da se možete prijaviti za bespaltno testiranje makeup proizvoda, što sam i sama učinila i na kućnu adresu dobila ovu prekrasnu NYX paletu u nijansi 09 Haute Model. Jako sam je dobro isprobala, poslikala, swatchala te čak snimila i makeup tutorial s njom, no njega ćete gledati u nekom od slijedećih postova. Ukoliko vas zanima kako je prošla, nastavite čitati.




O paleti...
NYX 10 Color eyeshadow paleta dio je Runway kolekcije, odnosno inspirirana je bojama koje se nose na modnim pistama. Paleta koju sam ja dobila je 09 Haute model i moram priznati da sam najprije bila skeptična prema nijansama jer sadrži popriličan broj žarkih nijansi, čiji nisam fan jer na dnevnoj bazi jako rijetko eksperimentiram s bojama. Ipak, nakon što sam ih swatchala, odnosno nanijela na kapak, shvatila sam da ću je vrlo vjerojatno nositi često jer se većina tamnijih nijansi bez problema može nositi za dnevni look, a dojmu je doprinijela velika sličnost nijansa (ali i kvalitete) s jednom vrlo poznatom High end paletom koju vrlo često nosim na dnevnoj bazi.


O nijansama i kvaliteti...
Paleta sadrži 10 nijansi, od kojih su 2 svijetle (ružičasta i nebesko plava), a ostale tamne. Ipak, ne dajte da vas to obeshrabri jer se tamne nijanse mogu nositi i na dnevnoj bazi samo u pregibu. Ipak, mislim da je ovo više paleta za noćne izlaske, odnosno noćne look-ove jer će tamne nijanse izgledati  prekrasno preko cijelog kapka. Što se tiče kvalitete samih sjenila moram priznati da sam ostala zaista ugodno iznenađena. Kada bih trebala imenovati dvije stvari u svojoj kozmetičkoj torbici koje želim kvalitetne, onda bi to bila tekuća podloga i sjenila. Zaista mogu vidjeti razliku između high end i drogerijskih sjenila. High end sjenila obično su vrlo pigmentirana (izuzev Dior sjenila koje treba nadograditi), ne previše mekana, a pružaju visoku pigmentaciju, traju duže na očima i rjeđe se nakupljaju u pregibu oka, ukoliko imate masne kapke. 



O swatchevima, nanošenju...
Sjenila su nanesena na ruku preko Essence baze za pigmente i za pigmentaciju vidljivu na slici bio je dovoljan samo jedan sloj, odnosno jedno nanošenje. Na stranici Click2Chick navedeno je da je sjenila moguće nanositi i sa vlažnim aplikatorom, no iskreno mislim da to nije ni potrebno jer je pigmentacija ovih sjenila zaista vrhunska te istu mnoga sjenila ne bi postigla, posebno ne jednim slojem proizvoda. Moram napomenuti i da je trušenje bilo minimalno, što me zaista iznenadilo s obzirom na to da se ipak radi o drogerijskoj paleti sjenila, gdje je malo trušenja gotovo normalna stvar. Sjenila sam probala nanositi i Sigma kistovima i prstom, a pri korištenju oba trušenja nije bilo.


Kako paleta izgleda na očima...
Moram priznati da sam jako zadovoljna time kako sjenila izgledaju na očima. Kod kreiranja ovog look-a koristila sam nijanse 5, 6 i 2. Nijansu 5 nanijela sam do pregiba i u unutarnji kut oka, nijansu 6 u pregib i vanjski kut oka, a nijansu 2 lagano ispod donje linije trepavica. Za ovaj look snimila sam i makeup tutorial koji će kroz ovaj ili slijedeći mjesec biti objavljen na mojem Youtube kanalu ThePSara u obliku još jednog tutoriala za maturalnu večer, pošto znam da vas se puno ove godine sprema na istu.


Usporedba s high end brandom...
Ono što je posebno zanimljivo kod ove palete jest da je jako slična jednoj high end paleti, a to je Dior paleta u nijansi Mystic Smokys koja je puno skuplja, no iskreno da vam kažem, kvalitetom nije puno različita od ove NYX palete. Pigmentacija Dior palete je, tim više, slabija, no moram priznati da su čestice sjenila nešto finije mljevene što je jedina razlika. Ja bih vam definitivno preporučila NYX paletu jer je Dior jednostavno preskupa za količinu koju dobijete naspram NYX palete. Na swatchu su nanesena čak 3 sloja da bi se dobila pigmentacija kao kod NYX palete.


Količina, ambalaža, gdje kupiti, ostalo...
Paleta je dostupna u čak 15 nijansi, od kojih većina dolazi u nude nijasama za kreiranje dnevnog look-a pa bacite pogled na njihovu stranicu i pogledajte ponudu OVDJE. Paleta sadrži 14 grama što je zaista puno i trebati će vam cijela vječnost da je potrošite pa mislim da se zaista isplati za cijenu od 140 kn jer je to 14 kn po sjenilu. Ambalaža je od čvrste plastike pa se neće polomiti, a paleta ima i ogledalo što je zaista praktično. Aplikator koji dolazi s njome ne bih preporučila, radije koristite prste, ukoliko već nemate kistove. Još jedan od lijepih dodataka je i što NYX kozmetika nije testirana na životinjama.


Završna presuda
Zaista mislim da ova paleta vrijedi novaca i, iako nikada ne bih izabrala iste nijanse pri kupnji, jako mi je drago što sam dobila upravo njih jer ću tako malo izaći iz svoje komfort zone i nositi nešto drugačije. Naravno, kombinacije su beskrajne.


Kako vam se sviđa paleta?
Imate li koji NYX proizvod?

*Proizvod je dobiven besplatno. Ipak, zadržavam pravo na iskreno mišljenje, kao i u svakom postu.

Broj komentara: 12:

  1. Od svih boja, najviše me bode u oči ova tirkizna. :) Prepreprekrasna je... Mogla bi neki look s njom nabaciti.. ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Je, super je tirkizna! ;) Možda snimim i neki proljetni tutorial s njom. :)

      Izbriši
  2. Ima boja, ali meni su sve jako nosive. Look koji si kreirala izgleda čarobno i sviđa mi se kompletan dojam!

    OdgovoriIzbriši
  3. meni se baš sviđa kako su složili boje, je da je možda više za neke smokey tamnije lookove, malo me podjeća na onu Urban Decay Smokey paletu (jel' se tako zove?! :))...i ova mentol zelena je predobra!

    OdgovoriIzbriši
  4. Odlična je! I sama posjedujem Champagne and Caviar paletu, samo je više neutralna! Koristim ju gotovo tri godine i još je na mjestu! :D Love it! A ti si predivna kao i uvijek!¨:)

    xo

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joj, da, Champagne and Caviar je prekrasna neutralna paleta. :)

      Izbriši
  5. Look je prekrasan. Što se palete tiče ljepše mi izgleda u ambalaži nego na swatchevima, nekako su mi pretamne boje iako su za smokey odlične. Imam, ajmo reći sličnu, Sleek paleticu, ali baš ću pogledati koje još verzije ove paletice imaju:D

    OdgovoriIzbriši

Hvala ti na komentaru! :)