srijeda, 9. travnja 2014.

Najbolje iz drogerija ispod 60 kn


Drage moje,
već dugo planiram snimiti ovaj video, odnosno napisati ovaj post, a sad je konačno došao red i na to. Naime, mislim da puno djevojaka (posebno u osnovnoj i srednjoj školi, ali i kasnije) ima ograničen budžet što se tiče kupnje šminke pa bi vam ovaj post i video potencijalno mogli koristiti. 


Znam iz osobnog iskustva, da mi je, kad sam prije 6 godina kretala sa šminkanjem, bio cilj pronaći što jeftiniji, a što kvalitetniji proizvod. Imajte na umu i da je to prije bilo puno teže i da je sada izbor puno širi. Naime, u drogerijama danas postoji jako puno kvalitetnih dekorativnih proizvoda ispod 50 ili 60 kn, ali i da to, nažalost, nije slučaj sa svim proizvodima. U nastavku možete vidjeti neke od mojih favorita.


 PROIZVODI ZA LICE: 
Rimmel Stay Matte mousse podloga (50 kn)
Golden Rose satin smoothing foundation (60 kn)
Essence All about matt transparentni puder u kamenu (30 kn)



RUMENILO:
Essence silky touch blush (23 kn)
Catrice rumenila (30 kn)



OLOVKE I EYELINERI:
Eveline Celebrities tuš (22 kn)
Essence Liquid Ink tuš (23 kn)
Catrice eyebrow stylist (020 Date with Ash-ton) (20 kn)
Catrice olovka made to stay inside eye (010 In the mood for nude) (24 kn)
Look by Bipa olovka (8 cherry) (12 kn)
Look by Bipa vodootporna olovka za oči (15 kn)

MASKARE:
Essence maskare 
(Essence Lash mania reloaded, 25 kn)


SJENILA:
Essence sjenila (Essence quattro u nijansi 05 To die for) (27 kn)
Essence colour arts baza za pigmente (16 kn)


KREMASTA SJENILA:
Maybelline Color Tattoo sjenila (40 kn)


 RUŽEVI:
Essence ruževi - preferiram amplified teksturu* (18 kn)
Catrice ultimate colour ruževi - preferiram amplified teksturu* (34 kn)
Revlon ruževi (50 kn)


#na slici možete vidjeti Revlon i Catrice ruževe koji su mat, 
iako preferiram amplified teksturu


* * * 

Proizvodi koji su moji definitivni favoriti (bez obzira na kategoriju) od navedenih:
*Essence All about matt transparentni puder 
*Eveline Celebrities tuš
*Essence Liquid Ink tuš
*Catrice eyebrow stylist (020 Date with Ash-ton)
*Look by Bipa vodootporna olovka za oči
*Essence colour arts baza za pigmente
*Maybelline Color Tattoo sjenila


*Amplified je tekstura ruža: radi se o kremastoj teksturi, srednjoj do visokoj pigmentaciji i teksturi bez šljokica. Često se ne razlikuje od mat teksture, no ukoliko se malo razumijete u npr. MAC ruževe vidjeti ćete da postoji velika razlika između amplified i mat tekstura. Obje ne sadrže šljokice no mat teksture su jako suhe dok su amplified hidratantne, no istovremeno dovoljno pigmentirane.
I Essence i Catrice imaju nijanse amplified teksture (npr. Essence 53 All about Cupcake ili Catrice 010 Be natural), iako ih mnogi mijenjaju za mat.












Od navedenih proizvoda jedino su Essence, Eveline i Catrice cruelty-free brandovi dok ostali spadaju na sivu listu (nisu se izjasnili) ili testiraju na životinjama.


Koji su vaši drogerijski favoriti?
Preklapaju li se s mojima? 
Pišite mi..

Broj komentara: 12:

  1. također imam masne kapke i treba mi nešto da drži to sjenilo na mjesto pa me zanima koliko ti dugo drži sjenilo da se ne krene skupljati ni ništa :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa traje sigurno 6 sati, no onda se lagano počinje nakupljati. Iako, ono što jako produžuje trajanje je essence baza + maybelline color tattoo kremasto sjenilo! :) Probaj! :)

      Izbriši
  2. Baš sam kod "lemakeupfreak" spominjala kako su Revlon ruževi zapostavljeni u beauty zajednici, a baš su mi super. Imam dosta spomenutih proizvoda, a od onoga što nemam voljela bih probati Catrice olovke za obrve i Essence maskaru iako sam imala Extreme koju svi hvale, ali uopće se nismo našle.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, Revlon ruževi su super! :) Catrice olovku obavezno probaj, a Essence extreme nisam ni ja baš voljela. Ova je drugačija, ima gumenu četkicu. :)

      Izbriši
  3. Odličan izbor proizvoda! Potpisujem za Rimmelov puder, Bipa olovke, Catrice ruževe i Maybelline sjenila ;) S Essence bazom se nisam baš oduševila :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je! :D Probaj je kombinirat s maybelline color tattoo kremastim sjenilom preko! :)

      Izbriši
  4. Danas ujutro sam bila gledala video i lajkala! odličan mi je! Rimmel puder već neko vrijeme ga škicam, dosta je jeftin, no nekako me još uvijek odbija jer ono podijeljena su mišljenja na youtubeu - neki kažu da neki ne...nema neke sredine i op! - kaj napravim? - kupim danas Mixa bb kremu :D znam da si Mixu hvalila u prethodnom videu i odlučila sam se za bb-icu jer je moja Maybelline pri kraju...sutra isprobavam prvo nanošenje i jedva čekam! imam isto Essence rumenilo :) i dva Maybelline color tattoo sjenila ...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pisala sam detaljno o njemu. Mislim da ga ne bi trebala kupiti ako voliš lagane serumaste podloge, tipa Healthy mix serum, no ukoliko voliš nešto jače s dobrim prekrivanjem i matiranjem, mislim da bi ti se svidio. :) Uuu, baš me zanima ova Mixa bb krema! :)

      Izbriši
  5. Super post :) I sama imam Essence All about matt transparentni puder, ali u prahu, i stvarno i radi ono što obećava. Također imam i dva Revlon ruža koji su mi odlični, a uvijek sam ih zaobilazila u Mulleru :P

    OdgovoriIzbriši

Hvala ti na komentaru! :)