nedjelja, 6. travnja 2014.

Najbolja rumenila: Sleek makeup

Drage moje,
danas vam donosim post u kojem ću vam pokazati svoje definitivne pobjednike u kategoriji rumenila. Naime, rumenilo je jedan od proizvoda koje apsolutno uvijek nanosim na lice i prema kojem imam vrlo visoke kriterije. Do sada sam isprobala velik broj rumenila različitih brandova, od onih ispod 30 kuna, kao što je Essence, do onih znatno skupljih, kao što je Dior.



U svojoj kolekciji imam samo 3 nijanse Sleek rumenila, no one su me toliko zadivile da ih s lakoćom mogu proglasiti svojim favoritima. Ipak, Sleek rumenila dolaze u čak 11 nijansi, a ukoliko ih želite sve dobro proučiti, kliknite ovdje. Ovo su klasično pakirana rumenila, no Sleek vam nudi i mogućnost kupnje palete rumenila, koja su zapravo 3 međusobno povezana rumenila po cijeni od 2 zasebna rumenila, no mene kombinacija nijansi u paletama nije nikad privlačila pa sam se uvijek odlučila za zasebno rumenilo. Ukoliko želite pogledati kombinacije nijansi u paleti, kliknite ovdje.


Nijanse, naravno, dolaze u više finisha pa ćete tako moći birati između mat nijansi i nijansi sa šljokicama. Moj omiljeni finish je, dakako, mat pa su tako 2 od 3 rumenila koja posjedujem upravo takva. Radi se o nijansama Pixie Pink i Suede. Ove nijanse su postale apsolutno nezamjenjive u mojoj kozmetičkoj torbici i mogu ih nositi na svaku priliku, dok nijansu Rose gold, koju bih opisala kao nijansu Pixie pink sa sitno mljevenim zlatnim šljokicama, ne volim nositi na dnevnoj bazi. Nju sam, zapravo, kupila zbog toga što me jako podsjećala na Narsovo rumenilo u nijansi Orgasm, koje je puno skuplje.

Cijena i gramaža
Ova Sleek rumenila dolaze u količini od 8g, koje možete dobiti za $6.99, što je 40 kn, no imajte na umu da valuta varira.

Nijanse koje ja posjedujem
*pixie pink
*suede
*rose gold


Kao što sam već rekla, ovo su mi definitivni favoriti koje su dostupne u obliku, rekla bih, mono rumenila (pošto postoje i palete rumenila). Jako mi se sviđaju i nijanse Life's a Peach, Flamingo i Coral, koje su sve mat nijanse, no moram napomenuti da Sleek nema realistične nijanse rumenila na svojoj stranici pa bih vam preporučila da svaku nijansu koju planirate kupiti, najprije potražite na Google slikama ili kliknite ovdje. Mnoge djevojke su već recenzirale širok spektar njihovih rumenila u različitim nijansama pa ćete tako iz prve ruke moći vidjeti kako nijansa koja vam se sviđa izgleda na licu.


Što kaže Sleek za svoja rumenila?
Naša rumenila su trajna i visoke pigmentacije, a dostupna u nekoliko različitih finisha. Svaka nijansa glatko klizi po licu i omogućuje vam da kreirate različite look-ove. Pružamo široku paletu nijansi koja će lijepo izgledati na bilo kojem tonu kože, bez obzira na priliku.


Što kažem ja za Sleek rumenila?

Prvi dojam
Naime, moja prva pošiljka koju sam naručila od slika sadržavala je, osim 2 palete sjenila, samo jednu nijansu rumenila, jer nisam željela odmah naručiti više nijansi, prije nego što se sama uvjerim u kvalitetu. Razmišljala sam o tome da je lakše baciti novac za jedno rumenilo, ako mi ne odgovara, nego više. Također, kao što sam već napomenula, nijanse na Sleek stranici nisu mi baš puno pomogle pri odabiru, ali sam se na kraju ipak odlučila za najsuptilniju i najprirodniju nijansu u ponudi, a to je Pixie Pink. Kad sam je prvi puta otvorila, bila sam zaprepaštena jer je izgledala užasno drečavo, no ipak sam je odlučila nanijeti na lice. Već prvim prolaskom kista po proizvodu, primijetila sam izrazitu pigmentaciju, što naprosto obožavam. Ukoliko ne znate, nikako ne volim pečena rumenila jer po mojem mišljenju nisu dovoljno pigmentirana. Ne slažem se djevojkama koje ih vole jer je tako lakše nadograditi boju, jer guess what, trošite puno više proizvoda. Dok vi zagrebete 3 puta kako bi dobile željenu pigmentaciju (i potrošite 3 puta više proizvoda), ja jednim potezom dobijem dovoljnu i ne previsoku pigmentaciju, koju također mogu nadograditi ili izblendati. Ono što mi se posebno svidjelo jest što na licu, nijansa izgleda zaista suptilno i jako prirodno, što nisam očekivala. Kvalitetom su, ova rumenila, uvelike slična i mojem najdražem high-end rumenilu, Dior rumenilu u nijansi Rose dragee, no on je nešto različite nijanse.


Trajnost
Trajnost ovih rumenila je jako dobra. Ipak, primijetila sam da se ona razlikuje s obzirom na nijanse, ali i tip kože. Naime, na mojem licu nijansa Pixie Pink je najtrajnija i doslovno traje dok je ne skinem s lica. Nijanse Suede i Rose gold su nešto manje trajna iako su jednako pigmentirana. Ono što sam, također, primijetila jest da rumenila duže traju ukoliko ste dobro matirali kožu, odnosno da će se kraće zadržati na masnoj koži, što je i logično. Moram priznati da je trajnost nijanse Pixie pink u rangu s Dior rumenilom, koje je puno skuplje. Nijanse Suede i Rose gold su, dakle, nešto manje trajne, no još uvijek trajnije od svih ostalih rumenila koje posjedujem.


Ambalaža
Ono što me ipak malo smeta, i to je slučaj sa svim Sleek proizvodima, jest njihova mat ambalaža koja se jako prlja ukoliko je držite s ostalom šminkom ili dotaknete prsima kojima ste prethodno nanosili tekuću podlogu ili bilo koji masniji proizvod. Također, ne može se obrisati ili oprati. Jako se teško i otvara, no mislim da je to bolje nego da je klimava, jer bi se u tom slučaju prije uništila. Sa svakim rumenilom dobijete i ogledalo, što je super. Kistića koji zna doći s pojedinim rumenilima, nema, no to mi nimalo ne smeta.

Negativna strana
Po mojem mišljenju, Sleek zaista ima odlične proizvode i to, odličan omjer cijene i kvalitete. Rekla bih, čak, da ćete za svoje novce dobiti i više nego što očekujete. Ipak, veliki je problem što je brand ograničen na internetsku kupovinu jer bi, sigurna sam, da dođe u naše drogerije, police bile prazne u sekundi. Proizvode možete naručiti preko njihove službene stranice, Sleek makeup, a poštarina im je oko 15 kn. Također, plaćanje nije moguće preko Paypala. Dostava je brza, uvijek sam svoju narudžbu dobila u roku od tjedan dana, dan više ili manje. Ipak, ukoliko želite da vam proizvodi stignu puno brže, Sleek proizvode možete naručiti i preko stranica Pink Panda i Click to Chick, no poštarina im je 30 kn ukoliko ne naručite proizvode preko određenog iznosa (mislim da oko 150 kn), a proizvodi su ionako skuplji. Ja sam uvijek za naručivanje preko službene Sleek stranice.

Nijanse na licu
U nastavku možete vidjeti kako pojedina nijansa rumenila koje posjedujem izgleda na licu.
Nijanse su, redom, Pixie Pink, Suede i Rose Gold.





Presuda
Sve sam već rekla. Ovo su moja najdraža rumenila i u budućnosti ću sigurno naručiti još koje. Nadam se samo da će jednog dana Sleek doći i u naše drogerije jer je zaista kvalitetan brand u koji mi nije žao uložiti novce. Zaista smatram da u našim drogerijama ne postoji izrazito kvalitetno rumenilo, odnosno ili su precijenjena ili, kod onih jeftinijih, dobijete ono što i vrijedi tih novaca, a to nije puno. Recimo, mnoge blogerice vole Catrice rumenila, no na meni nisu trajna, što je glavna stavka koju tražim kod odabira rumenila, osim nijanse.

Jeste li već isprobale Sleek rumenila?
Koje su vaše najdraže nijanse?
Koje je vaše najdraže rumenilo?

Broj komentara: 19:

  1. Prekrasna su rumenila i očito je da je izvrstan omjer cijene i kvalitete! Dopada mi se kako ti pristaju :)
    Osobno imam samo dva rumenila, jer se rijetko Šminkam, i to Catrice i Maybelline NY i zadovoljna sam.:)

    OdgovoriIzbriši
  2. Imam Rose Gold i Flamingo i to su mi dvije najljepše nijanse :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vidiš, nisam nikad razmišljala o Flamingu, ali sad sam pogledala swatcheve i wow! :D To bi moglo ulaziti u moju slijedeću narudžbu! ;)

      Izbriši
  3. Imala sam Suede, ali mi nijansa nije odgovarala iako sad mislim opet ga nabavit zbog konturiranja. Pixie Pink mi je dugo na WL, a ostale nijanse me se nisu previše dojmile :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da sam vidjela samo nijansu ko nijansu, ni mene ne bi privukao. Ali, brate, izgleda super na licu! ;)

      Izbriši
  4. Imam trio lace i obozavam sve 3 nijanse.....najdraže rumenilo

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joj, Lace svi hvale, no meni se nijanse čine prejarke. :/

      Izbriši
  5. već ih neko vrijeme mjerkam, ali nikako da se odlučim za njih....moram priznati da mi se ne sviđa ideja prljave ambalaže...to mi je najveći minus...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joj, ma ambalaža je manji minus, kad se u obzir uzme kvaliteta proizvoda.

      Izbriši
  6. Imam Rose Gold i prezadovoljna sam!

    OdgovoriIzbriši
  7. Suede i rose gold mjerkam već duže (rose gold iz istog razloga iz kojeg si ga i sama kupila :D).

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hmmm, iskreno, njega najmanje koristim, ali je jako lijepa nijansa. :)

      Izbriši
  8. daj mi reci kak onda platis? na istu fora ko na iherbu ili?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. pa ideš onak klasika: odabereš, staviš u košaricu, checkout i upišep broj kartice i adresu. :)

      Izbriši
  9. kakav kist voliš za Sleek rumenila? Kupila sam Life's a peach i s Ecotools kistom mi je "in your face", pa sam kupila Bipin kist. Još uvijek nisam sigurna sviđa li mi ta nijansa. Izgleda jako drečavo, baš kao što si rekla. Kada ga swatcham čini se decentno, a na licu ovisi s kojim ga kistom nanosim.
    Da li te Suede bojom podsjeća na bronzer? Mislim negdje sam pročitala da je Suede idealno za konturiranje (kao Nyx Taupe koji je hladan).

    OdgovoriIzbriši

Hvala ti na komentaru! :)