petak, 14. veljače 2014.

10 u 10 tag by LMF


Bok svima 

i prije svega hvala što ste ostale sa mnom u kontaktu i preko Facebook-a ovo vrijeme kada nisam pisala. :) Fakultetske obaveze su me zaista pretvorile u blogersku ljenobu. No ipak, nedugo me Ivana sa odličnog bloga Le Makeup Freak označila na svoj 10 u 10 tag tako da sam ovo definitivno odlučila napisati, pošto mi je bilo baš drago kad sam vidjela da sam označena. :) P.S. Tag je sama izmislila, što mi je posebno zanimljivo. ;)

Evo i mojih odgovora. :)



      1. Kada bi se pružila prilika da kreiraš jednu liniju kozmetičkog proizvoda, što bi to bilo? 
Vjerojatno sjenila, jer obožavam sjenila visoke kvalitete, a čini mi se uzbudljivo probati proizvesti nešto slično, posebno nude nijansi. Uz to, velik izazov bi mi bio napraviti i dobru tekuću podlogu sa što manje sastojaka agresivnih za kožu.

      2. Moraš odabrati: Doživotni besplatan odlazak kod kozmetičarke na manikuru/ugradnju noktiju ili besplatan doživotni odlazak u frizerski salon.
Totalni sam seljo s kosom i definitivno trebam frizera za doma, ili besplatan odlazak k njemu. Nokti mi nikad nisu bili nešto za čim sam patila, najviše volim jednostavan french ili crni lak, a to mogu i sama napraviti.

3. Kada bi mogla, što bi promjenila u kozmetičkoj industriji?

Definitivno stroži uvjeti testiranja, a prvenstveno ukidanje testiranja na životinjama. S današnjom tehnologijom, izbor je puno širi i ne uključuje testiranje na bilo kakvom živom biću. Ionako su rezultati pokusa nerelevantni u usporedbi s ljudima.
 Više o ovoj temi pročitajte ovdje

4. Imaš vaučer od 1000 kuna. Moraš odabrati hoćeš li ga potrošiti na preparativnu ili dekorativnu kozmetiku?
Vrlo teško, ali vjerojatno dekorativnu. Obožavam skupu šminku, posebno kvalitetne palete sjenila.

5. Na razgovoru si za posao. Žena s kojom vodiš razgovor ima ruž na zubima i odlijepila joj se napola umjetna trepavica. Hoćeš li joj skrenuti pažnju na to ili ćeš izignorirati sve zajedno?
Ako je to jako izraženo i ako sam na razgovoru za posao u beauty industriji vjerojatno bih pomislila da je to napravljeno namjerno i da je neki trik jer si tamo to netko ne može priuštiti, tako da vjerojatno bih skrenula pažnju, no u ostalim područjima nikako.

6. Tebi draga i bliska osoba ti je poklonila užasno skupi i luksuzni ruž za usne, no nijansa ruža ti ne stoji nimalo i nijansa je u najmanju ruku ružna i ništa ti se osim pakiranja na tom ružu ne sviđa i nema šanse da nosiš taj ruž. No dva tjedna kasnije sa tom se osobom dogovoriš za piće i zadnji SMS od te osobe glasi: Nadam se da ćeš nositi svoj novi ruž večeras? :) Što ćeš napraviti?
Nosit ću ga, ali probati nekako promijeniti nijansu nekim svojim ružem preko njega i nadati se da ne primijeti. Ako već primijeti, reći ću joj da mi nijansa nekako nije sjela, ali da bolje izgleda s drugim ružem preko.

7. Koji je najčudniji kompliment koji si dobila na račun svoj makeupa?
Mislim da nisam dobivala čudne komplimente. Jednom su mi rekli da izgledam kao Janica Kostelić, no to nisam shvatila kao kompliment (haha) i nije bilo vezano uz šminku.

8. Makeup look zbog kojeg se osjećaš kao milijun dolara (i više:))?
Neki puder koji mi daje super prekrivanje, konturiranje i posvjetljivanje lica, naglašene obrve, sexy smokey eyes s umjetnim trepavicama i nude ruž.

9. Najbolji beauty citat koji si pročitala/čula/vidjela?
Helena Rubinstein — 'There are no ugly women, only lazy ones'

10. Koje je, po tvome mišljenju, ultimativno beauty pravilo kojeg bi se svi trebali pridržavati?
Mislim da svatko treba pronaći sam za sebe stvari koje mu odgovaraju, dakle tipu kože, obliku lica/očiju i držati se tih pravila, a ne slijepo slijediti beauty trendove.



Djevojke/blogovi koje želim označiti:


Nadam se da ste uživale i da ćete baciti pogled i na Ivanin blog, koja je autorica taga.
Veselim se vašim odgovorima! :)

Broj komentara: 8:

  1. Ovaj beauty citat mi postaje jedan od dražih, prvi put ga čujem, a baš je dobar :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Ni ja ne znam kako bi reagirala da mi kažu da ličim na Janicu hahaha nisam je nikada tako gledala...:D Baš mi je drago što si napravila tag :) :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A eto, volim Janicu, ali nekako to nije kompliment, haha. :D Naravno da jesam! Super si. ;)

      Izbriši
  3. Izvrsno! :) Vidjela sam kod LMF i oduševila se, imala sam u planu isto natipkati, a sad kad si me prozvala, svakako imam još jedan push više da ga uskoro natipkam :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Nemoj biti u bedu... Nisi jedina kojoj su rekli da izgleda ko' Janica... That's right... Volim Janicu, ali da sam bila oduševljena ;)

    OdgovoriIzbriši

Hvala ti na komentaru! :)