utorak, 31. prosinca 2013.

Najbolji puder za prekrivanje akni, ožiljaka i crvenila

Drage moje,
evo mene opet s još jednom recenzijom dekorativnog proizvoda za lice. Ovoga puta, pisati ću o proizvodu koji je nešto porazniji za vaš džep, ali definitivno će vam se svidjeti kako izgleda na vašoj koži. Bez duljenja, krenimo s recenzijom Vichy Dermablend tekuće podloge.Trebate li je ili ne?




Prekrivanje / Postojanost:
Ova podloga pruža visoku moć prekrivanja. Na ljestvici 1-10, zaradila je visoku osmicu, porazivši sve podloge u mojoj ladici. Ipak, nemojte se zabuniti, jer na koži nije slična nijednom drogerijskom puderu (s visokom moći prekrivanja) kojeg sam isprobala. Prekrivanje koje pruža moglo bi se usporediti Revlon Colorstay-om, no teksturom nije ni blizu. Postojanost je odlična (navedena je 16H), no moglo bi vam se desiti (ako ste baš jako masnjikave kože) da se pred kraj dana zamastite. Ništa strašno - riješivo puderom u kamenu.



Finish / Tekstura:
Ova podloga pruža (gotovo) mat finish. Lijepo matira, no ne na umjetan način, jer nakon korištenja lice izgleda vrlo prirodno i decentno. A to i jest ono što želimo, ako imamo akne, ožiljke ili crvenilo. Ne nešto teško što će dugoročno napraviti još više nereda na licu. Trebamo nešto lagano. Tekstura pak je vrlo zanimljiva i mijenja se (usporedivo MAC Face and Body podlogom). Da se razumijemo, puder nije nimalo sličan F&B-u, ali onaj tko ga je koristio može potvrditi da se umazivanjem u kožu, MAC puder zgušnjava i sve bolje prekriva. Vichy dermablend ne radi to, ali se također može promijeniti. Ostavite li ga na licu nekoliko sekundi (ne blendate odmah u kožu), on će se dodatno zgusnuti, neće biti onako vodenkast, i pružiti će vam bolje prekrivanje. Radite to lokalizirano. Ja ga ostavljam nekoliko sekundi ispod očiju i onda blendam.  

 
Tip kože kojem je namijenjen: 
Vichy Dermablend namijenjen je osobama s normalnom i mješovitom kožom. Biti će dobar i za masnokošce, ali ga se pazite ako imate problema sa suhim djelovima, odnosno suhom kožom. Lagano ulazi u borice (i vidljiv je na koži), ako vam je koža jako suha. A i nije nešto hidratantan, što vama (suhokošcima) treba.  


Količina / Izbor nijansi:
Podloga dolazi u količini od 30ml, što je neki standard za tekuće podloge. Moram samo napomenuti da mi se kod prvog susreta s podlogom pod rukom činilo kao da u tubi ima puno manje proizvoda, nego što je zaista navedeno. Je li to tako, odnosno je li bila korištena prije nego što sam je ja kupila, nećemo nikada saznati, ali mogu vam samo reći da sam je od lipnja potrošila samo polovinu. Najvjerojatnije mi se zbog lagane teksture, činilo da sam dobila puno manje proizvoda.
Dostupne su vam 4 nijanse, od kojih sam ja izabrala najsvijetliju (Opal 15). Imajte na umu da vam najvjerojatnije neće biti dovoljno tamna za ljetne mjesece.

 

Ambalaža / Cijena:
Kad pogledam ambalažu, moram priznati da je loša, odnosno da brand nije puno uložio u nju, a ni u dizajn. To je s moje strane potpuno ok, zapravo i više volim plastične ambalaže zbog lakšeg transporta. Vjerujem da nitko neće kupovati tekuću podlogu ovog branda povodeći se lijepom ambalažom, a Vichy uopće o tome ne treba ni razmišljati, pošto kvaliteta branda uopće nije upitna.
Na kraju dolazimo i do cijene, koja je 150 kn u svim boljim drogerijama koje drže Vichy proizvode. Ipak, s obzirom na teksturu i količinukoja vam je potrebna za cijelo lice, (a neupitno i kvalitetu) mislim da nije pretjerana.

Sastav:
Provjeren preko analize sastojaka na stranici cosdna.com.
Vidi detaljno OVDJE.



Izgled na koži:



Presuda:
Ovo je, bez sumnje, moj najdraži tekući puder. Uvijek znam da na njega mogu računati, odnosno da s njim neću imati problema kroz dan - masnu t zonu (ako matiram puderom u kamenu) ili vraćanje vidljivosti bubuljica/crvenila. Posebno mi se sviđa i lagana tekstura te količina koja vam je potrebna za cijelo lice. Kad ga nanosim, to je samo lokalizirano - dobro izblendam i nikakva mi druga podloga nije potrebna za ostatak lica. Stvarno izgleda fenomenalno.

Cure moje (možda i dečki, ako čitate),
ako vas zaista muče akne, ožiljci od akni ili crvenilo, moj savjet je da zaista isprobate ovaj tekući puder jer vas neće iznevjeriti, a porasti će vam i samopouzdanje. Savjet plus: ne zaboravite prati lice dobrom gel čistilicom nakon nanošenja bilo koje podloge. Ako patite od akni, čišćenje lica je ključan dio vašeg oporavka i posljedično, lijepe i zdrave kože. Ipak, nikako ne preskačite njegu kvalitetnim kremama. Hidratacija je važan korak, čak i ako imate masnu kožu, jer i ona može biti dehidrirana.

42 komentara:

  1. jako lijepo prekriva koliko po slikama vidim, ja imam.neki osrednji oblik akni i uzdam se u bourjoisov healthy mix ali sad si me sa ovim zaintrigirala :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja imam Bourjois Helathy Mix serum, ali ne prekriva ni u pola kao ovaj. Meni borujois jedva prekrije crvenilo.. Ovaj je odličan, samo skuplji. Ali ako imaš mogućnosti, ja bih ti preporučila ovaj. :)

      Izbriši
  2. Drago mi je da ti je odličan. :) On i ja se nikako nismo našli i otvoreno priznajem da ga mrzim. :D Prvenstveno jer imam mješovitu kožu i jednostavno mi je nakon 2 sata znao skliznuti sa lica, a nije da nisam svaki puta stavljala drugu kremu i primer jer sam mislila da je u tome problem, no ništa nije pomagalo. Nikad mi se to nije desilo ni sa jednim puderom i još uvijek ne znam u čemu je problem. + uvlačio mi se u pore i sitne borice, stvarao nered na licu, isušio mi je kožu i volio je oksidirati. Ah, kako je samo svaka koža različita. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hmmm.. Da, svaka je koža drugačija, ali istovremeno, mi ne koristimo jednake proizvode za pripremu kože. Ja recimo također imam mješovitu kožu s masnim čelom (i to podosta), a suhim obrazima. Ali posljednjih nekoliko mjeseci apsolutno ne nanosim puder na kožu ako nije: 1.oprana vodom + 2. očišćena dobrom gel čistilicom. Kremu prije nanošenja nikad ne koristim, eventualno na ekstra suhe dijelove (što nije često). Gel čistilica matira kožu tako da produlji trajnost pudera za nekoliko sati, barem meni. Puder ljepše sjeda na kožu i nije samo sloj preko masnog filma kojeg imamo na koži, a za to je zaslužan dobar stari sebum. Dakle, ako dobro očistiš kožu, možda će ti biti bolji. Probaj. :)
      Ja koristim balea fruit coctail čistilicu ili ako želiš nešto jače, probaj onu zelenu liniju (baš za mješovitu-masnu kožu).
      A i lice mi se dosta oporavilo od kad koristim Mixa 6% kremu. Odlična mi je.

      Izbriši
  3. Zvuči super, i meni je drago što si našla tako dobar puder! Ja pak nisam zadovoljna s Revlonovim Colorstay, pa mi možda niti ovaj ne bi bio dobar.. a možda se varam, tko zna. Morala bih isprobati neki tester. Šteta što nemaju još svjetliju nijansu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam malo svjetlija od tebe i dovoljno mi je svijetao :)

      Meow

      Izbriši
    2. Jo Sipa, ja nikako ne volim Revlon Colorstay i ne bih ga preporučila osobama s aknama jer je užasno težak za kožu i treba 100 godina da se skine s lica (kad skidaš šminku). Usporedila sam ih samo s obzirom na jačinu prekrivanja koje pružaju, jer mi Dermablend nije usporediv ni jednim drugim puderom. Dermablend je potpuno drugačija stvar, nikad ne bih rekla da proizvod tako tekuć, može pružiti tako dobro prekrivanje.
      Probaj nabaviti neki tester, to bi bilo najbolje, iako u mojoj ljekarni nisu imali. Ali Zagreb ima široku ponudu. :)

      Definitivno ti ne treba svjetlija nijansa. Ova je možda i mrvicu presvijetla, pogotovo u ljetnim mjesecima, u mom slučaju.

      Izbriši
    3. Josipa nikako ti ne treba svjetliji, ja sam strava bijela i nikad ne tamnim (odnosno možda pola nijanse) i meni je taman, mislim da bi tebi čak bolji bio u nijansi 25 . Ali najbolje je žicat tester, ako ga nađeš jer ga ni kod mene nisu imali, uzimala sam na pamet

      Izbriši
  4. Baš ti hvala na 150kn manje, odmah sam otrčala u prvu ljekarnu, žurila da stignem prije zatvaranja i kupila odmah ovaj puder. :)

    Večeras ima veliku premijeru! ;) Hvala na recenziji.

    Meow

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahaha, nadam se da ćeš biti zadovoljna koliko i ja! Meni je svakim nanošenjem bio sve bolji i bolji. :)

      Izbriši
    2. Autor je uklonio komentar.

      Izbriši
    3. Odličan! Samo to imam za reći! :)

      Hvala na ovom otkriću :)

      Izbriši
  5. Imam istih problema - aknice i ožiljke te mješovitu kožu (suhi obrazi, a t-zona masnjikava) i meni je odlična kombinacija Catrice BB kreme kao podloge, a onda Vichy Dermablend (isto Opal nijansa) koristim kao korektor (baš ono što si napisala - ostavim na problematičnom mjestu i onda lagano utapkam :D). Revlon Colorstay mi je isto bio pretežak i kasnije se ispostavilo komedogen :/ Znate li možda ima li Dermablend korektora za kupiti u RH? Vidim ih po netu, ali ne znam proizvode li se još i ima li ih u RH. I može preporuka za još neki dobar korektor (jedan za aknice, drugi za podočnjake)? Merci :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Super! :D Iskreno, nisam se raspitivala za korektor pa ti ne znam reći, ali probaj pitati u ljekarni. Ako imaju, tamo je. :D haha
      Ja iskreno, na akne ne stavljam nikakav korektor jer mi se ne sviđa kako sjeda preko njih, odnosno činjenica da ih još više naglašava. I to je sa svakim kojeg sam isprobala. Ono što bih ti preporučila (i znam da zvuči smiješno, ali probaj) jest da naneseš dermablend podlogu u malo gušćem sloju i ugriješ taj dio lica par sekundi fenom. Podloga će se zgusnuti i bolje prekriti. Što se tiće korektora, meni je dobar manhattan korektor (s njim dobiješ i loose powder) i bourjois healthy mix korektor, ali ja nemam nekih velikih problema s podočnjacima..

      Izbriši
    2. Ali na kraju krajeva, prekrivanje koje dobiješ HM korektorom, je otprilike jednako kao i ono koje dobiješ Dermablendom, lokalizirano.

      Izbriši
    3. Hvala ti :) Dermablend mi je prejak za podocnjake jer ih imace uopce nemam. Sad sam u periodu povecanog stresa i nesanice pa stoga nastale tamne linije oko ociju. BB krema ih pokrije, ali kratkotrajno, a Dermablend mi je presuh. Imas li iskustva s Maybellineovim korektorom za podocnjake?

      Izbriši
    4. Imam! :D Pisala sam o njemu ovdje: http://goo.gl/egjSFM.

      Izbriši
  6. Sad si mi dala volju da isprobam uzorak tog pudera koji mi stoji vec pola godine u tester torbici. :) Steta sto ne daju uzorke i svijetlijih nijansi..

    OdgovoriIzbriši
  7. Imam i volim. Malo mi je tu mač za svakodnevno korštenje, uglavnom sam ga stavljala kad sam imala neki važniji izlazak (tipa svatova), ali otkako sam kod Martine s Beauty&Mess otkrila da ga stavlja na podočnjake obožavam ga još više... samo da, moram dooobro hidratizirati okoloočno područje jer se voli uvuć u borice (kojih imam :( ) i isušiti ga
    Na žalost pri kraju mi je, a baš sam kod Dearskin Martine pročitala da nije zadovoljna s njim jer su promijenili formulu :/

    OdgovoriIzbriši
  8. Moj najdraži Vichyev puder! Nažalost, promijenili su mu formulu i više nije tako dobar kao prije :((

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. sad sam gledala neke postove o novoj formuli i ispada da je ona promijenjena 2012, tako da ne znam. :/

      Izbriši
  9. da li možeš usporediti nijansu s nekim drugim puderom? čini mi se da bi mi i ovaj najsvjetliji bio pretaman. inače sam recimo revlon CS 150.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. To je najsvjetliji koji imam u kolekciji. Svjetliji je od Borujois HM seruma, nijansa 52. :) Mislim da je tu negdje kao Revlon CS 150, ako ne i svjetliji, ali se dobro adaptira i tamnijima.

      Izbriši
  10. Cjenovno me odbija :P ali slikama me privlači! :D divan je! zaista tko ima probleme sa aknama, ovo je idealno za to!
    Osobno nemam problema, tu i tamo se nađe maksimalna ekipa od 3 prištića pa poludim XD ali bitno je zaista brinuti o koži lica apsolutno svaki dan! -no malo tko se toga drži ... :/ nažalost...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam zagovornik skupljih sjenila i tekućih podloga. Na njima ne volim štediti jer vrlo često u slučajevima tih proizvoda cijena znači i kvaliteta. :D Da, čišćenje je must! :D

      Izbriši
  11. Jako mi se sviđa kako izgleda na licu, baš djeluje prirodno.. Sad si mi stavila bubu u uho.. :)

    OdgovoriIzbriši
  12. kada sam otkrila revlon CS bila sam oduševljena jer je to prvi puder koji mi je bar donekle dobro prekrivao i izdržao cijeli dan..i još ga uvijek koristim ali u zadnje vrijeme baš primjetim da mi malo previše "uguši" lice pa bi ovaj mogla isprobati..valjda će mi odgovarati jer isto imam mješovitu do masnu kožu sa dosta flekica od starih akni:/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ako dobro čistiš lice, znači gel čistilicom koja pruža dobro matiranje, ovo će ti biti odlično. Vjeruj mi.

      Izbriši
  13. Meni se uopste nije pokazao onakvim kako sam zapamtila staru, originalnu verziju jer - neosporno je da su mijenjali formulaciju. Jasno se sjecam odlicnog prekrivanja, doduse i nesto gusce teksture ali prekrivanje zbog kojeg je bio poznat je bilo tu. Prijateljica mi je dala finu kolicinu svog Dermablenda za probu i meni je bio katastrofalan, Ne trazim prekrivanje, iako znam da je nekima bitno, tako da mi to sto je sada nesto blaze nije zasmetalo. Ono sto mi je zasmetalo jeste sto se grozomorno preslikava na -apsolutno sve! Ruke, odjecu, sal, pa samo sto se jos ne prilijepi i na prolaznike pored mene o.O I jos jedna losa stvar jeste sto se uvlaci u borice na licu cije postojanje ja sa svojih 26 godina ne bih ni primjetila da nije bilo ovog pudera. Ostavljam komentar ne da bih aludirala da sara nije upravu (jer zena zna kakav joj je puder, nije blesava) vec cisto kako bi netko kome ove stvari jako smetaju znao za njih i obratio paznju pri testiranju posto bez mini probice, uzorka ne bih ni pomislila na kupovinu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ovako, istražila sam malo i ispostavilo se da sam prvo imala originalnu verziju (pretpostavljam zbog bijele kartonske kutije u kojoj je došao), a sada imam drugu verziju (crna kartonska kutija), ali moram ti priznati da su meni više-manje isti. :D Meni tekstura nikako nije nešto što bih opisala imalo gustim, ni kod jedne verzije.

      Priznajem, znalo se i meni desiti da mi se preslika puder nakon cijelog dana nošenja (dakle, pred večer), ali ukoliko je koža dobro pripremljena, setirana puderom u kamenu ako je mješovita ili masna (tim više), mislim da ne bi trebalo biti takvih problema. Također, primijetila sam da mi se to uopćne ne dešava ako stavim vrlo malo proizvoda, a s vremenom sam naučila stavljati minimalno, i dovoljno je. :D

      Izbriši
  14. Pozdrav, zanima me ima li itko iskustva s novim, crnim pakiranjem, neki su se žalili da nije dobar kao raniji, u bijelom pakiranju, iako to ne znači da su mijenjali i formulu, ali opet, nisam sigurna :( ?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kupila sam i novi, onaj u crnom pakiranju pa ću uskoro napisati i usporednu recenziju! :D

      Izbriši
  15. Odličan tekući puder, i još k tome bez štetnih sastojaka (testirala sam ga na http://www.cosmetic-check.com/)..Preporučujem!

    OdgovoriIzbriši
  16. hm, meni je gospodična u ljekarni preporučila da ako bi kupila ovaj puder da ga ne koristim svaki dan jer je pretežak i da je dosta cura/žena reklo da nakon dužeg korištenja su im poiskakali prištići :/

    koristila sam tester za neke prigode kada mi je trebao bolji puder i sviđa mi se jako u usporedbi sa manhattanovim mat puderom koji mi se ne sviđa previše kako izgleda na koži. mada manhattanov ima super prekrivanje nakon nekog vremena mi se ne sviđa, a to s prekrivanjem mi je bitno, pa sam sad u dilemi koji puder kupiti ://

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mogu ti reći iz velikog iskustva, a koristim ovaj puder već godinu i pol (na 2. sam pakiranju) da je najlaganiji i najrijeđi puder u mojoj kolekciji tako da što se tiče osjećaja na koži, nije nimalo težak. Jedino dosta vizualno "ispegla" lice s obzirom da je ipak riječ o korektivnom puderu. Također, nisam dobila ni jedan prištić od ovog, a i sastav ide tome u prilog. ;)

      Izbriši
  17. De mogu kupiti ovaj puder
    i koliko kosta ???

    OdgovoriIzbriši

Hvala ti na komentaru! :)