srijeda, 10. srpnja 2013.

Moja rutina kose


Drage moje, kako provodite ove kišovite i tmurne dane? Meni je grozno. Ajde više sunce da se možemo veseliti! Danas sam vam odlučila natipkati jedan drugačiji post. Radi se o mojoj kosi i proizvodima kojima je njegujem.

Zapravo nikada nisam razmišljala o pisanju sličnih postova, no možda nekog od vas zanima pa rekoh, zašto ne. Postoji samo jedan post o proizvodima za kosu, a to je recenzija Aussie proizvoda, koju možete pročitati ovdje.

U principu ne koristim previše proizvoda jer ne trošim previše vremena dnevno na stiliziranje kose, veći sam ljubitelj kozmetike (što sigurno znate). Najčešće nosim raspuštenu kosu, iako obožavam podignute frizure. Ali nažalost nisam nimalo spretna s kosom pa radije otiđem u frizerski salon mi naprave nešto lijepo. Najkompliciranije što znam je obična pletenica i kovrčanje kose, bez pretjerivanja (haha). Ipak, volim izgled njegovane kose pa koristim nekoliko proizvoda kako bih je dovela u to stanje. Koristim svega 6 proizvoda s time da periodički mijenjam samo šampon, ostalo sve ostaje isto. To su apsolutno svi proizvodi koje koristim.


Popis proizvoda:
  • Head & Shoulders extra volume šampon
  • Aussie 3 Minute Miracle reconstructor deep conditioner
  • L'oreal Elseve Nutri - Gloss light spray
  • Keune Keratin volumizer spray
  • Syoss Anti - Frizz lotion
  • Batiste dry shampoo big & bouncy XXL volume


 
Head & Shoulders extra volume šampon kupila sam nakon potrošene bočice Aussie šampona i to isključivo iz jednog razloga, peruti. Nemojte me krivo shvatiti, Aussie šampon bio je odličan, pružio je kosi dosta volumena uz ugodan miris, ali izgleda je toliko uništio skalp da se počeo ljuštiti. I to jako, tako da ga neću skoro kupovati. Ovaj Head & Shoulders šampon je prosječan, radi dobro svoj posao, dakle rješava me peruti i daje volumen kosi. Peruti me riješio u svega nekoliko dana. Preporučam, ako vam skalp nije osjetljiv na Sodium Laureth Sulfate ili Sodium Lauryl Sulfate (agresivniji sastojci šampona). Iako je i Aussie imao iste sastojke. Cijena je ca. 35 kn.

Aussie 3 Minute Miracle reconstructor deep conditioner je proizvod kojeg jako volim. Ima isti miris kao i šampon iz linije (kojeg dakle više ne koristim), ali je puno blaži i bolji. Jako mi lijepo njeguje kosu, a ona je nakon korištenja super mekana i jako mirišljiva. Ne sadrži Sodium Laureth Sulfate ili Sodium Lauryl Sulfate pa mi on nije mogao biti razlog ljuštenja skalpa (da jest, peruti bi još uvijek bile prisutne). Jedina mana je cijena koja je 60-ak kn.

L'oreal Elseve Nutri - Gloss light spray je sprej za raščešljavanje kose kojeg koristim već duže vrijeme jer nikako da se potroši s obzirom da je potrebna samo mala količina da obavi svoj posao. Ja sam jako zadovoljna jer je super lagan i mirišljav, a kosa mi se ne masti. Definitivno preporučam. Cijena je ispod 40 kn.

Keune Keratin volumizer spray odličan je proizvod jer zbilja daje velik volumen i sjaj. Koristim ga kada sušim kosu i želim je bolje stilizirati. Cijene se nažalost ne sjećam, ali mislim da je bio ispod 50 kn.

Syoss Anti - Frizz lotion odličan je proizvod i ne bih ga mijenjala ni za što, kosa mi se ponekad ne da ukrotiti, a već lagana pumpica ovog proizvoda sve dovodi u red. Lagan je, a nije kao gel jer se nakon nekog vremena ne pojavljuju ljuskice. Nanosim ga tako lagano namočim prste prije nanošenja na kosu. Cijena je 40-ak kn. Mogli ste ga osvojiti na mojem posljednjem darivanju (izazovu).

Batiste suhi šampon odličan je proizvod ako ne volite prati kosu prečesto. Moja verzija je za XXL volumen, što je potpuno istina (probala sam i Blush verziju), a kosa vam ne izgleda više masno. Važno je samo znati da se nanosi u slojevima nakon što se dobro promućkao. Nakon sprejanja cijele kose, treba ga malo umasirati u kosu, a nakon toga je raščešljati. Odličan proizvod za male novce (30 ili 40 kn).



I to je to. Nadam se da su vam se svidjeli moji favoriti. Obavezno mi u komentarima napišite jeste li isprobale koji i kako vam se svidio? Jeste li i ubuduće za ovakve članke?

31 komentar:

  1. Jako volim tu rozu L'oreal liniju i mogu ti preporučiti regenerator iz te linije ;)
    A Aussie neću sigurno kupovati, čini mi se da je to brend koji je razvikan bez nekog dobrog razloga..

    E da, čestitam što si rasturila psihologiju na maturi!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim da ću se opet vratiti šamponima iz te linije, bili su mi super nekoć kada sam ih koristila. Da, malo jest. I hvala ti puno, Josipa! :*

      Izbriši
  2. Rutine su nam prilicno slicne samo ja ne stavljam ta dva dodatna preparata za stilizovanje kose. Mada svidja mi se ovaj Keune, to bih probala :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Keune je odličan ako imaš laganu kosu, bez volumena. Definitivno bih ti ga preporučila. :)

      Izbriši
  3. Opa nema ulja nikakvog. Od kad su ulja "moderna" cini se da se svi utapaju u uljima. Nazaloat sam i ja pokleknula trendu i odlucila se za maroccanoil. Dobar je i nezamislivo mi je bez njega.
    Btw sve je super u rutini i vecinu sam vec probala, pogotovo me zanima ovaj suhi sampon jer jos uvijek trazim savrsen. :)
    Marta

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Čula sam za moroccanoil, ali ja se nekako bojim korištenja ulja, pošto mi kosa zna biti masnjikava.
      :/ Suhi šampon je super, probaj. :)

      Izbriši
  4. Opa nema ulja nikakvog. Od kad su ulja "moderna" cini se da se svi utapaju u uljima. Nazaloat sam i ja pokleknula trendu i odlucila se za maroccanoil. Dobar je i nezamislivo mi je bez njega.
    Btw sve je super u rutini i vecinu sam vec probala, pogotovo me zanima ovaj suhi sampon jer jos uvijek trazim savrsen. :)
    Marta

    OdgovoriIzbriši
  5. Stvarno moram probati taj Aussie regenerator :D I Batiste obožavam! <3 Lexie

    OdgovoriIzbriši
  6. I ja moram da probam taj Aussie trominutni tretman, krajnje je vrijeme :) Ali eto nemamo ga u Bosni pa mi nije usput da ga uzmem, ali sigurno hocu pri prvoj posjeti Hrvatskoj. :)

    OdgovoriIzbriši
  7. super proizvodi za negu :) jedva cekam da kupim ovaj aussie regenerator :) a batiste imam ali drugu vrstu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Super, ja sam isprobala onaj Blush, ali mi nije toliko dobar. :)

      Izbriši
  8. Ja mislim da cu ovaj aussie 3min stavit na wish listu...

    OdgovoriIzbriši
  9. Sve sam imala i dobro isprobala i sve mi se sviđa osim Keune, ja sa njihovim proizvodima nikako na zelenu granu :/.

    OdgovoriIzbriši
  10. Planiram probati ovaj Syoss Anti - Frizz lotion, jos nisam nista njihovo probala, a ovo mi je bas primamljivo :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni inače nisu ništa posebno, ali ovo mi je super. :)

      Izbriši
  11. draga nominovala sam te za blogonagradu :)

    OdgovoriIzbriši
  12. Ja već godinama koristim Head & Shoulders Citrus Fresh i fkt mi je odličan, pogotovo dok me tu i tamo napadne perut :D Puno ljudi se žali da im je preagresivan, al' eto... Batiste suhi šampon je definitivno jedan od boljih izuma, bezbroj puta me spasio :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni nikako nije preagresivan.. Batiste je super. :)

      Izbriši
  13. Probala sam Batiste i stvarno je ponekad spas u zadnji čas <3 H&S šamponi meni ne odgovaraju nikako, zasad mi je najbolji Vichy Dercos uz koji koristim Garnier protiv peruti.

    OdgovoriIzbriši
  14. I very like Aussie ;) This accondicionador give a glow in my hair :)

    I follow you beautiful blog. I hope you will follow me back and I will wait for you in my blog www.gabusiek.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  15. Gdje si kupila Syoss Anti - Frizz lotion? Ja ga nikad ne vidimu u Dmu:P

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. U Dmu. :D Bio je u setu, ali mislim da ima i za kupiti zasebno. :D

      Izbriši
  16. Vooolim ovaj H&S šampon, a L'oreal roza linija mi je superkul.

    OdgovoriIzbriši

Hvala ti na komentaru! :)