utorak, 5. veljače 2013.

BIODERMA Sebium Serum

Nakon prvog i drugog posta u kojima sam pisala o svojoj koži i proizvodima za njegu, danas vam donosim recenziju još jednog u nizu must-have proizvoda. Prije svega, da vas podsjetim, imam mješovitu kožu, koja je u toplije mjesece masna, a zimi čak i malčice suha. U principu nemam puno nedostataka, diskoloracije, većih bubuljica i slično, no u one dane mjeseca zna mi izbiti koji prištić.

Pošto je Bioderma Sebium Serum stigao baš kada mi lice nije bilo najljepše, moći ćete najbolje vidjeti djelovanje, na slikama "prije" i "nakon" korištenja. A sada nešto više o ambalaži i djelovanju.


Bioderma kaže:

Sebium serum njeguje masnu kožu i kožu s aknama, kožu s proširenim porama i kožu sa nepravilnostima (mrlje). Učinkovito uklanja manje nepravilnosti, dubinski pročišćava epidermis te vraća koži elastičnost i zdravi sjaj.

Djelovanje i aktivni sastojci

  • korigira kvalitetu sebuma (Fluidactiv®)
  • djeluje snažno keratolitički (glikolna kiselina)
  • djeluje protuupalno i umirujuće (pantenol)


Način primjene
Nanijeti navečer, na prethodno dobro očišćenu kožu. Serum se preporučuje koristiti tijekom mjesec dana nakon čega je potrebno napraviti pauzu.
Količina
40 mlu tubi
Više informacija
Tijekom primjene kreme, moguća je pojava osjećaja peckanja, koji spontano prestane. Ne preporučuje se serum primjenjivati na upaljene lezije, kao ni na područje oko očiju. Ukoliko osjećaj peckanja ne prestaje, prije sljedeće primjene seruma posavjetujte se s liječnikom ili ljekarnikom.



Ambalaža:
Proizvod dolazi u kartonskoj kutijici na kojoj su detaljne informacije o proizvodu na nekoliko svjetskih jezika, kao i način uporabe. Kada otvorite kutijicu unutra se nalazi plastična tuba s poklopcem u kojoj je serum od 40ml.

Moje iskustvo:
Prije korištenja, proučila sam način primjene proizvoda, djelovanje i zatim ga nanosila na lice svakodnevno u roku od tjedan dana. Naime, preporuka je nanositi serum svaka 2 dana (piše na ambalaži), no ja sam ga nanosila svaku večer nakon čišćenja kože od šminke. Ponavljam, imala sam nekoliko bubuljica, a koža mi je bila nekako umorna, bez ono zdravog prirodnog sjaja kojeg volim, za razlliku od suhoće ili masnoće.


Serum je gelast, što je i za očekivati, ali ne pre rijedak pa se može lako umasirati u kožu. Moram napomenuti i da sam oduševljena s količinom proizvoda koja je potrebna pri jednom korištenju. Količina koju vidite na slici možda bi bila dovoljna za jedno nanošenje. Miris je također blag i ugodan, ne smeta ni malo. S peckanjem, koje napominju, nisam se susrela.

Rezultati:


Na slikama možete vidjeti rezultate nakon tjedan dana korištenja. Nekoliko akni koje su na slici "prije" ne vide se na slici "nakon". Štoviše, koža ima lijep, prirodan sjaj, kojim zaista težim.



Da zaključimo! Mislim da je ovo odličan proizvod za sve vas koji imate nekoliko nepravilnosti, pokoju bubuljicu, proširene pore ili masnu kožu, a ne želite da je u potpunosti matirana, već da ima prirodan sjaj. Za moju kožu, ovo je pun pogodak i definitivno ću serum nastaviti nanositi! Jedina preporuka koju imam je da ga koristite samo navečer zbog glikolne kiseline u sastavu. Ako koristite ujutro, SPF je nužan. Ukratko, fantastičan i najdjelotvorniji proizvod protiv prištića koji imam.

Broj komentara: 27:

  1. Iznimana recenzija do zadnjeg detalja...lajk :D !

    OdgovoriIzbriši
  2. Svidja mi se! Kako je delovao na pore? Da li su znatno smanjene?

    OdgovoriIzbriši
  3. Mislim da je za moju kožu potrebno nešto ipak malo jače kao LRP, ali za tebe je dobar jer zapravo imaš čisto lice. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, u globalu imam, no onih dana u mjesecu se stanje znatno pogorša. ;)

      Izbriši
  4. hmmm.. ne slažem se baš s tobom. ti imaš super lice i tebi ovaj serum niti ne treba...
    ja imam zaista loš ten koji je posljedica dugogodišnjih (preko 10 godina) akni, što uključuje flekice i ožiljke.
    ovaj serum koristim taman mjesec ipo dana i moja koža lica je vidljivo ujednačenija, flekice su skoro potpuno nestale, ožiljci su očigledno manji. ovaj serum nije lagana kremica za osobu koja ima tu i tamo koji prištić (kao ti) nego zaista može pomoći za veće probleme. nisi navela da je koncentracija glikolne 15%, to nije malo. meni je trebal mjesec dana da se odvažim da ga ipak stavljam svaki dan umjesto svako drugi.

    ja sam zbog problema s licem stavljala puder doslovno i samo da se spustim do dućana ili izbaciti smeće -.- a sad bez beda odem bez njega u šetnju, nekidan ga čak nisam stavila kad sam imala goste. ovo mogu shvatiti samo oni koji zaista imaju probleme s licem.

    ovaj komentar nisam napisala zlonamjerno, volim inače tvoje postove i rado te čitam, ali eto, htjela sam možda pomoći nekome tko je sličan meni.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sve uredu. Nažalost, ne bih znala kako djeluje na kožu s većim nepravilnostima, jer eto, takve ni nemam, a u službenom opisu proizvoda stoji da "učinkovito uklanja manje nepravilnosti", pa nikako nisam htjela nagađati i pisati nešto u što nisam sigurna. Nadalje, nisam nigdje na ambalaži primijetila da postoji ispis koncentracija pojedinih sastojaka, ali drago mi je da si mi dala informaciju i naravno, da ti je ovaj proizvod pomogao!
      Thumbs up. ;)

      Izbriši
    2. naravno da ne možeš znati ako nemaš takvu kožu, zato sam i napisala svoje iskustvo.
      nisam te napala pa da se moraš braniti ;)
      da, i ja sam se ubila dok sam našla tu koncentraciju jer je nema na većini njihovih službenih stranica (ima na španjolskoj mislim :rofl:) pa mi je to potvrdila poznanica koja radi za njih.

      Izbriši
  5. Meni se ovo jako dopada jer su slike prije i kasnije stvarno WOW (i post također..., ali nemam baš nešto prištiće. Ja sam u potrazi za nečim što djeluje na pore. Kako je na tom polju?

    OdgovoriIzbriši
  6. čini se kao odlična stvar ... Baš sam razmišljala o kupnji nekog novog proizvoda, jer baš imam taj slučaj kojeg si opisala ''povremenih prištića'' Btw imaš prekrasan ten ... onako seriously ... Nisi fora :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jako je dobra stvar.
      Hahaha, fotić mi radi uslugu s bljeskalicom. ;)

      Izbriši
  7. Čini se stvarno dobar, ali kao što su cure prije mene napisale, ti imaš prekrasnu kožu! :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Deluje bas dobro. Ni ja nemam nekih vecih problema na kozi mada nekad primetim da mi fali taj zdravi sjaj i blistavost... Ne znam kako bih opisala.....

    OdgovoriIzbriši
  9. I can definetely see the difference!

    www.trendinginfashion.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  10. Koja ti se krema čini bolja, effaklar K ili ovaj serum? Trenutno nemam problema s prištićima ili aknama (prije jesam imala), ali mi je koža lica općenito vrlo nečista i masna s proširenim porama, mrljicama od starih prištića i miteserima po cijelom licu. Bi li mogla ovaj serum koristit navečer ispod hidratante kreme? Proizvodi ovog tipa mi inače jako isušuju lice što onda rezultira samo još većim problemima :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa rekla bih da su na istoj razini, ali mi se ipak čini kao da mi je kožu oko nosa nekako više isušio Effaclar K, a čini mi se i da je Bioderma brže djelovala. Dakle, ja imam mješovito-masnu kožu, ali rekla sam već, nos mi se peruta, a perutao se više s obje kreme, što je normalno jer su namijenjene masnoj koži. Što se mene tiće, ja bih rađe imala masnu, nego suhu kožu pa ti preporučam da to imaš u vidu. Drugo, ja posebno nemam problema s miteserima, jer ih redovito istiskujem. Oni se stalno vraćaju i nisam još našla proizvod koji bi ih djelotvorno uklonio.

      Probaj pogledat još malo po netu, znam da Effaclar ima neki proizvod za masnu kožu sklonu aknama, ali koja je isušena raznim tretmanima. Možda bi to bilo najbolje rješenje za tebe. :)

      Izbriši
  11. Odličan post, hvala na informacijama. Već duže vrijeme razmišljam bili ga kupila ili ne...

    OdgovoriIzbriši
  12. Pozdrav, zanima me da li je proizvod ucinkovit za crvene fleke od potkoznih bubuljica? Ja sam se napokon rijesila tog problema ali su mi ostale flekice crvene, pa me zanima da li da ga kupim? Plizzz odgovor

    OdgovoriIzbriši

Hvala ti na komentaru! :)