ponedjeljak, 26. ožujka 2012.

Thin eyebrows? Oh, no.

Bok curke!
Sigurna sam da barem nekolicina vas ima ili je nekad imala problema s obrvama. 
Baš kao i mnogi drugi, i sama sam ih previše počupala.
Oduvijek sam imala debele tamne obrve, a i majka mi je branila čupanje tako da je moja želja za "savršenim" tankim obrvama počela još u 4. razredu osnovne škole kad sam u ruke uzela britvicu i obrijala dio desne obrve (s gornje strane). 


Hello girls!
I'm sure that at least few of you have (or had at some point in your life) a problem with your eyebrows 
Just like many others I overplugged them. They were always dark and thick, and my mother banded me to plug them so my wish for "perfect" thin eyebrows started when I was in 4. grade of elementary school. Back then I took a rasor in my hand and litteraly shaved a part of my right eyebrow.


I tako sam živjela (i još živim) s rupom na desnoj obrvi. 
U 7. razredu sam konačno nagovorila majku na to famozno čupanje, pa je na poslijetku popustila i odvela me kozmetičarki, koja je napravila poprilično dobar posao.
No, mislila sam da bi obrve bolje izgledale još tanje, pa sam uzela čupkalicu u ruku i opet došla na nulu. Na što sam tada ličila. :S Moja ruka je do danas još puno puta švrljala, pa sam tako još nedugo hodala s jednom obrvom počupanom više od druge.


And so i lived (and I still do) with a hole in my right eyebrow. In 7. grade I finally persuaded my mother into pluging my eyebrows so he took me to a beautician, who did a pretty good job. But I was still convinced that my eyebrows would look better if thiner so I overplugged them again.
My hand had messed aroung a few times since then, so I've been walking the streets with one eyebrow plugged more than the other.


Evo i vizualnog dokaza da ne lažem.
Here is a visual proof.

                                                                              travanj, 2010.
         april, 2010.


Khm, khm, nasmijmo se skupa. :)
Danas sam mudrija, bar što se obrvi tiče. I očajnički ih želim "uzgojiti", jer bez onog osnovnog svakodnevnog popunjavanja izgledam blesavo, ne hodam takva ni po kući.
Prije tjedan dana počela sam i s ricinusovim uljem i obrve su, polako, ali sigurno, počele rasti.


Khm, khm, let's all laugh together.
Today I'm wiser, at least as eyebrows are concerned and I desperately want to grow them back.
I recently started using caster oil and my eyebrows started growing back again.



Ovako izgledaju danas.
This is how they look today.








Moji aduti u borbi protiv neuglednih obrva:
My trumps!

Do nedugo sam koristila sjenila za popunjavanje obrva (Catrice, Essence), no ona mogu izgledati jako neprirodno pa sam potražila drugu vrstu proizvoda. Danas koristim kombinaciju  gela za popunjavanje obrvi i klasične olovke za obrve.


Still recently I've been using mat eyeshadows to fill my eyebrows (Catrice, Essence) but they looked a bit unnatural so I started searching for a different kind of product. Today I use a combo of definig gel (eyebrow filler) and a classic eyebrow pencil.



1. ARTDECO eyebrow filler




2. RIMMEL eyebrow pencil




Evo stanja obrva nakon popunjavanja rupica olovkom i davanja gustoće gelom.

After filling in...






Trenutno sam vrlo zadovoljna ovim proizvodima i definitivno ću ovaj puta biti strpljiva, jer što je ljepše od pravilnih obrvi koje vam uokviruju lice i daju izražajniji pogled.


I'm acutually very pleased with this products now and I will definately be more patient this time because there is nothing better than a properly plugged eyebrows.



Imate sličnih problema? Jeste li ih rješile?
Koji su vaši aduti?

Do you have a similar problem and did you solve it?
What kind of products do you use?


Da vas čujem!
Speak up! 

Broj komentara: 15:

  1. Ja to resila ricinusom i sakrivanjem pincete :)) Veliki + za Rimmel olovku :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Meni su tvoje obrve stvarno ok i mislim da ne bi trebale biti tanje. :))
    Huh i meni je mama isto branila čupanje pa sam ja sama malo po malo to čupala i eto, mama u početku prvo nije ni skužila nego na jedan Uskrs dok smo sjedili kod bake sam odjednom, šta si ti radila s obrvama?! hahaha ugl, dvije godine ih pokušavam "uzgojit" i otić kod kozmetičarke ali nikako, previše me živciraju one sitne kad počnu rasti :/ prirodno su mi tamne i guste pa ih ne popunjavam ničim jer mi ne izgleda lijepo :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ista stvar, poludim kad vidim sitne dlacice. xD
      Znam, nikako ne bi trebale biti tanje. Mislim da bi to bila nocna mora. xD

      Izbriši
  3. također sam koristila ricinusovo ulje nekih 2-3mjeseca. potrošila sam čitavu bočicu haha :D
    od neuglednih,tankih i neravnih obrva,dobila sam guste i debele.baš kako sam i htjela :D izbjegavala sam ogledalo za to vrijeme,pincetu sam dala mami da je sakrije i to je to :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da barem i ja to mogu. Poludim kad su imam dlacice na mjestima gdje ne bi trebale biti. Svaka cast, ja se polagano odvikavam. No ide mi. xD

      Izbriši
  4. Ja sam počela sa čupanjem negdje u 7om razredu. Nikad nisam pretjerala koliko se sjećam. Moj problem je to što na ovom unutarnjem dijelu one nisu jednake debljine pa uvijek muku mučim sa time da ih ujednačim. Kombiniram olovku i sjenilo za obrve. Imam i prozirni gel od Essence ali ga rijetko koristim, više koristim vosak koji je došao uz sjenilo :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Vosak? Nisam cula jos za to.. Hmm, brand? I jel dobar? ;-)

    OdgovoriIzbriši
  6. ja sam imala super guste obrve, i uz malo oblikovanja su izgledale super... i onda su počele otpadat prije nekih godinu dana, i jako se prorijedile.. sad ih moram svaki dan popunjavat Catrice brow setom jer inače izgledam koma =/ probala sam ricinusovo ulje ali to ne mogu dovoljno precizno nanijet, nisu mi počele rast tamo di sam htjela, već su one tanke sitne bijele okolo počele rast i podebljavat se :O moram otić kupit essenceov kosi kist pa ću njime probat nanijet samo na specifična područja di imam veće rupe =P

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja imam Catrice set i super je, no ovako dobim blaži efekt, nije toliko umjetno.

      Izbriši
    2. meni je super, tamnija nijansa je ona koja mi paše, i onda nju stavim uz donji rub i malo prema unutrašnjosti obrve, a onda svjetlijom nijansom popunim gornji rub i unutrašnji kut odn. početak obrve.. izgleda full prirodno =) (ne znam jesam li dobro opisala =P )

      Izbriši
  7. di si nabavila artdeco gel za definiranje/popunjavanje obrva? i cijena? :)

    OdgovoriIzbriši

Hvala ti na komentaru! :)