utorak, 28. veljače 2012.

Moja LUSH kolekcija



























Znam da već polako davim s tom Lush kozmetikom, ali ovaj post stoji zaboravljen već mjeseca dana, pa sam ga odlučila objaviti. Sada slijedi ono pravo - recenzija proizvoda!




Proizvode sam naravno sama nabavila, s tim da neke imam već neko vrijeme, a neki su kupljeni pri mojem posljednjem posjetu Lush-u prije cca. mjesec dana..



Moju kolekciju trenutno čine: 

-         Mandarin's Tea Party sapun
-         Mange Too masažna pločica
-         Squeaky Green kruti šampon
-         Snow Fairy lip tint
-         Lust Gorilla parfem u sticku 




MANDARIN'S TEA PARTY:







Kao što možete vidjeti na slici desno, svi sapuni rade se u posebnom kalupu iz kojeg se zatim vadi cijeli proizvodi, a kasnije reže kupcima po želji.

Ovaj sapun vidjela sam samo u Areni Zagreb, gdje sam saznala da će ga uskoro ukinuti i iz kolekcije. Cijenu ne znam, ali bila je oko 40 kn za 10 dag proizvoda.
Ovaj sapun jedan je od mojih trenutnih favorita. Prekrasnog je mirisa mandarine i vrlo osvježavajući. Kada ga smočite vodom ostavlja narančasti trag po koži, ali se on ispere prvim mlazom vode. Miris ostaje na koži još neko vrijeme, no ne osjećam da mi sapun hrani kožu, već obrnuto – koža mi je nakon tuširanja suša nego kad koristim gel za tuširanje.

U usporedbi s mojim najdražim Lushevim sapunom Sultana Of Soap, ovaj sapun mi se više sviđa u pogledu konzistencije. Naime, Mandarin's Tea Party u sebi sadrži komade mandarine, no oni su veliki i lako se vade, dok Sultana Of Soap sadrži sušene marelice, grožđice i brusnice koje mi malčice smetaju.

Što se tiče mirisa, nisu nimalo slični. Mandarin's Tea Party je živahan, čisti miris koji vas budi, dok je miris Sultane of Soap umirujući, gotovo uspavljujući (vjerojatno zbog ulja tamjana).

Sve u svemu, ovaj mi se sapun jako svidio i definitivno bih ga kupila ponovo, no ne znam hoće li to biti moguće.


Ocjena: 4,5/5    - limited edition 




     MANGE TOO:



Ovu masažnu pločicu dobila sam od svoje drage prijateljice Mirte za Božić.
Na prvi pogled ova me pločica podsjetila na svježi sir, a kad sam je pomirisala bila mi je mrvicu jaka. No na koži je odlična, zaljubila sam se. Ova pločica u sebi sadrži hrpu omekšavajućih maslaca, meda, svježe banane i bijelu čokoladu. Trebala bi se koristiti tako da je zagrijete u rukama i umasirate, ali ja je koristim direktno na koži. Prođem pločicom po mjestu gdje želim masažu, a zatim se bacim na masiranje.

Cijena – 77 kn za 10 dag
  
Ocjena: 4/5    - zbog cjene





     SQUEAKY GREEN:



Squeaky Green je kruti šampon koji nikada ne bih sama kupila. Bila mi je smiješna pomisao da bi nešto takvo moglo dobro oprati moju kosu, no majka je taj dan bila darežljiva pa sam tako odlučila isprobati i ovaj proizvod nakon preporuke prodavačice.

Ona mi je zapravo preporučila drugi miris, najpopularniji, no meni se ovaj više sviđao. A i taj najpopularniji me totalno podsjećao na parfem koji sam prethodno kupila. I tako sam odustala od tog i kupila Squeaky Green.

Kad sam došla doma odlučila sam isprobati proizvodi. Ušla sam u kadu, znate kako to već ide, namočila kosu vodom, zatim mokrim rukama prošla po šamponu i ostala zaista začuđena. Proizvod se malčice zapjenio, a kad sam ga nanijela u kosu ona se napuhnula, baš kao i kod normalnih šampona. Kosu sam isprala, a kasnije osušila.

Nakon sušenja izgledala je odlično, mirisala super, a ja sam bila zbilja zadovoljna.

No, slijedeće jutro, kosa mi je bila beživotna, baš kao i inače, a zamastila se nakon 2 dana. Klasika.

Da ste me pitali prvi dan rekla bih da je to naj fenomenalniji proizvod za kosu ikad, no u usporedbi s klasičnim šamponom nešto je slabiji. No tako to inače i biva s prirodnijim stvarima.

A sad vi vidite. Šampon bi trebao trajati 60-80 pranja u što nisam baš sigurna, no ako je to istina 59 kn i nije previsoka cijena.

Ja sam zadovoljna, svježeg je mirisa (metvica, kopriva, ružmarin), no sumljam da ću ga ponovo kupiti. Vračam se ja svojem Head & Shoulders-u.

Ocjena: 3,5/5





   SNOW FAIRY:


Snow Fairy je lip tint što znači da je to zapravo maslac koji ostavlja blagu boju na vašim usnama. Dolazi u više boja, slatkastog je mirisa, naravno potpuno prirodan. Boja mi se zbilja sviđa, no ja sam više klasičar. Volim imati labello ili tint u sticku, nekako mi je praktičnije. S ovakvim proizvodom zamažem ruke, a prenosim i bakterije direktno na proizvod. A manjak je i cijena - 67 kn za 10g.

Ocjena: 4/5







GORILLA PERFUME – LUST:



Na slici možete vidjeti moju kolekciju parfema. Velika je, ne? :P
Radi se o ispražnjenoj bočici mog najdražeg parfema Lust-a i istog u sticku.


Kolekcija Gorilla parfema obuhvaća 9 različitih mirisa koji svaki dolaze u 3 oblika - u sticku, špriceru i u klasičnoj bočici. Cijene variraju od mirisa do mirisa, dok je Imogen Rose najskuplji.

Ovu kolekciju ne mogu dovoljno nahvaliti. Začuđujuće, ali cijena samog parfema i nije previsoka, uglavnom i varira između 300 i 400 kn, a ono što dobijete zbilja vrijedi te novce.


Evo cjenika za „Lust“:

*Parfem (30ml/27g) – 265.00 kn
*Špricer (10ml/10g) – 199.00 kn
*Stick (12g) – 60 kn

Da ne bi bilo zabune! Lust je jak miris jasmina i nije za svakog, ali osjeća se satima… Kad god sam nosila Lust u parfemu dobivala sam mnoge komplimente. Što se tiće parfema u sticku, on brže izblijedi.


Preporučam parfem,  ne ćete požaliti. Stick ostavlja trag na koži i nije toliko trajan!




Ocjena:  

 *parfem: 5/5
*stick: 3.5/5






I to je bila moja trenutna Lush kolekcija. 
Nadam se da ste uživali!

Inače imaju i web stranicu za online shopping:  http://www.lush.hr/?lang=hr


Hvala Klari na fotkama. J





Imate li vi iskustva s Lushem? 
Koji su vam najdraži proizvodi?








Broj komentara: 7:

  1. Imam jedan sapun :D Hahaha, da bar imam vise toga, LUSH mi je super!

    hello♥mfashionfreak

    OdgovoriIzbriši
  2. Teško sam se koncentrirala na članak zbog miješanja č i ć. Pripazi na to ubuduće. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pregledala sam članak i naišla sam na jednu grešku, koja je ogromna, priznajem, no ne kvari cjeli članak. Nadam se. :P
      Ona je ispravljena.

      A i imam gramatičku korekciju automatski uključenu, tako da će mi se teško desiti da pogriješim s ije, je ili č/ć.

      Ako itko primijeti, rado ću opet pregledati, ali mislim da više grešaka nema.

      Izbriši
  3. Imam Lust u sticku i predivan je, ali ga u zadnje vrijeme slabo koristim jer mi ostavlja boju po odjeći! :(( Zato čeka ljeto...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Imala sam prije neki narančasti i nije puštao boju, no ovo je užas. xD

      I moj čeka! :P

      Izbriši
  4. znan da je članak od prije 100godina al sad san naletila na njega istražujući Lush. iman masnu kosu, inače san ju prala svaka dva dana a onda kupila squeaky green :)) nakon prvog pranja se ne dogodi neko čudo al sa svakim sljedećim pranjem se vrime između pranja produžava. sad kosu perem svakih 5-6 dan i kupit ću ga opet :)

    OdgovoriIzbriši

Hvala ti na komentaru! :)