nedjelja, 15. ožujka 2015.

Kako se našminkati kad nosite naočale

Drage moje,
danas vam konačno donosim video u kojem vam malo više govorim o svojim naočalama. Napravila sam i look u kojem sam vam pokazala kakav makeup će najbolje odgovarati ako iste nosite na dnevnoj bazi s posebnim naglaskom na dugotrajan makeup  jer vas većina ima i mješovitu kožu pa tako i ja sama, a kremasti i tekući proizvodi se vole nakupljati na okvirima, što nije ni ugodno ni higijenski.

Tako sam vam iznijela neke trikove koji bi vam mogli pomoći da makeup bude što dugotrajniji, a i navela neke crtice za naglašavanje posebnih dijelova lica koji će unijeti ravnotežu licu, što je posebno važno kod jako tamnih i velikih okvira, kakve imam i ja.


TRIKOVI i moji primjeri:
  Nanijeti bazu za držanje sebuma (masti) kože lica pod kontrolom. Također, treba prije dobro pripremiti kožu kako se ne bi isušila, što znači da bi bilo dobro staviti neku dnevnu kremu ispod baze za makeup.
Koristila sam Catrice prime and fine pore refining anti shine bazu, a obično prije nanesem i Garnier Moisture match kremu za mješovitu kožu.

  Staviti na lice podlogu polumat ili mat finiša kako se ne bi prenijela na okvir naočala. Također treba staviti i korektor kako bi se prekrili prištići, a posebno tamniji dijelovi kože (podočnjaci). Na kraju korektor treba „zaključati“ puderom u kamenu.
Kada želim da mi puder dugo traje (dani kada sam cijeli dan na fakultetu) koristim kombinaciju dvaju pudera, a to su Bourjois 123 perfect i Max Factor Facefinity. Korektor koji najčešće koristim je Maybelline fit me korektor ili Max Factor pan stik, a preko njih uvijek stavim puder u kamenu, Oriflame the one compact powder.

            Srediti obrve, no ne pretjerivati već naći zlatnu sredinu. Ono što bi se trebalo postići je neki soft look (koristeći sjenila), a ukoliko su vam obrve duge i spuštaju se kroz dan stavite i neki gel preko sjenila kako biste ih počešljali prema gore.
Obično koristim NYX eyebrow gel, no kada želim postići prirodniji look idem na sjenila. Koristila sam kombinaciju 2 sjenila, MUG Mocha i Inglot 190 sjenilo, oba mat finiša. Pošto imam i duge obrve, za mene je eyebrow gel must, a koristim Artdeco eyebrow gel with fibers.

    Nanijeti na kapke neku dugotrajnu bazu za sjenila te ići ili na neki bright look ili dramatičan look sa sjenilima, ovisno o tome što odgovara vašim dnevnim obavezama, odnosno koliko vremena imate za spremanje. Također, stavite gel tuš i (polu)vodootpornu maskaru kako bi vam držala zavijenost trepavica jer se ravne trepavice vole dodirivati sa staklima naočala.
Ja sam radila bright look, a prije toga stavila najdugotrajniju bazu za kapke koju imam, a to je MAC paint pot (nijansa Painterly). Sjenila su stvarno minimalna - MUG shimma shimma na pokretni dio kapka te malo smeđeg sjenila iz Sleek contour kita u pregib. Zatim Maybelline gel liner na gornju liniju trepavica i Lash sensational maskara na same trepavice.

  Lice konutirati i na usne staviti neki bright ruž, a može i crveni, ovisno o tome što vama više odgovara.
Lice sam konturirala pomoću Sleek contour kita, a na usne nanijela Maybelline baby lips. Svakako bih preko nanijela i jedan od svojih najdražih ruževa (Power peony ili Golden Rose 94), ali su mi ostali u drugoj torbi (hihi).




P.S. Moj model dioptrijskih okvira je 
Just Cavalli JC0468 col.027. 


VIDEO


Popis korištenih proizvoda:
Catrice prime and fine pore refining anti shine baza
Bourjois 123 perfect i Max Factor Facefinity podloge
Maybelline fit me korektor
Oriflame the one compact powder*
MUG Mocha i Inglot 190 sjenilo
Artdeco eyebrow gel with fibers
MAC paint pot (painterly)
MUG shimma shima
Maybelline gel liner*
Lash sensational maskara*
Sleek contour kit
Maybelline baby lips (pink punch)


Kako vam se svidio look i moji trikovi?
Nosite li i vi naočale?

*proizvodi označeni zvjezdicom dobiveni su besplatno, no zadržavam pravo na iskreno mišljenje, kao i u svakom postu

Broj komentara: 5:

  1. Hvala na posveti na pocetku videa...oprosti sto sam te gnjavila u vezi toga...video je odlican...poz<3

    OdgovoriIzbriši
  2. problem je...ja recimo imam veliku dioptriju, a kad se šminkam, ne mogu nositi naočale (naravno), pa se moram približiti staklu. to ne bi bio problem da sve moje četkice ne bi lupale po stalku dok se šminkam hehe...ne znam da li još netko ima taj problem?možda svi imaju manju dioptriju od mene hehe

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja imam taj problem, dioptrija -6 na oba oka.. Moram se nabiti na staklo da bi nešto vidjela, da bi se uopće uspjela nekako našminkati haha, ma joj..

      Izbriši
  3. Puno su mi bolje dioptrijske naočale od leća. Leće su neodobne i zeznuto ih je skidati stalno.

    OdgovoriIzbriši

Hvala ti na komentaru! :)