petak, 17. listopada 2014.

Ljetno - jesenski new in: dio drugi

Drage moje,
vjerujem da ste već pogledale video post u kojem sam vam govorila i pisala o kozmetičkim stvarčicama koje sam kupila/dobila u posljednje vrijeme. Sad je vrijeme da vam predstavim i drugi dio. Kupovala sam jako puno tako da je opet sve završilo u obliku videa od gotovo 20 minuta, no nadam se da vam to neće smetati. Kao i uvijek kod ovakvog tipa posta, u nastavku možete naći i kratke natuknice koje su zapravo moji (prvi) dojmovi o pojedinom proizvodu. Uz neke sam uključila i swatcheve pa se nadam da će vam se svidjeti. Pa krenimo. :)

Makeup Geek sjenila
kupljeno: preko službene Makeup Geek stranice
cijena:  40 kn za jedno magnetizirano sjenilo/pan 
(+poštarina koja raste s količinom proizvoda u košarici - ispala me 100 kn)
prednosti: nevjerojatna kvaliteta i pigmentacija, mekana tekstura (koja nije kredasta)
nedostaci: naručivanje iz SAD-a što uključuje plaćanje pdv-a/carine na vrijednost paketa (uračunava se i poštarina) što je izrazito skupo; kod nekih sjenila su tekstura i pigmentacija nešto lošije 
(2 sjenila u kolekciji: Bleached blonde i Vanilla bean)
dojmovi: Jako sam zadovoljna s ovim sjenilima i mogu ih proglasiti najboljima u svojoj kolekciji. Imam i MAC sjenila koja su jako dobra (teksturom potpuno drugačija), ali ova su pomela svaku konkurenciju. Jako mi je drago što sam ih naručila jer je jako lijepo raditi s njima te je kvaliteta neupitna. Pigmentacija većine je odlična osim kod 2 sjenila čije sam nijanse navela iznad pa ih vam ne bih preporučila. Jedino što su jako svijetle nijanse (kao Vanilla bean) slabije pigmentirane od istih u Zoeva naturally yours paleti koja me jako ugodno iznenadila.


 +Z paleta:
vrlo kvalitetna paleta kod koje magneti jako dobro drže, ne otvara se ukoliko vam padne, a dostupna je u nekoliko veličina i dizajna. Imate je na službenoj Makeup Geek stranici (ova velika je oko 100 kn), ali i na pinkpanda stranici gdje je dosta skuplja. U ovu veliku stanu 27 sjenila, a u najmanju 9.

Makeup Geek rumenila
(spell bound, head over heels)
kupljeno: preko Makeup Geek službene stranice
cijena: 60 kn za jedan magnetizirani pan
prednosti: divna kvaliteta i pigmentacija, izbor nijansi, dostupnost i u klasičnoj ambalaži, 
trajanje na licu
nedostaci: naručivanje preko interneta
dojmovi: Rumenila super kvalitete, vrlo slična Sleek rumenilima, no mrvicu bolja. Stvarno sam jako zadovoljna i vjerujem da ću naručiti još koju nijansu. Cijena mi se čini ok, no opet je tu neizostavna skupa poštarina te mogućnost carinjenja paketa pa pripazite. 

* * * 
Shiseido perfect refining foundation
kupljeno: u Douglasu
cijena: 350 kn (- 20% popusta kada sam kupovala)
prednosti: tekstura, lijepo prekrivanje, polumat (satin) finish, trajanje na licu, lijep finish na licu
nedostaci: nije pretjerano lagan (kao primjerice Bourjois Healthy mix serum)
dojmovi: Ovo je stvarno dobra podloga, no moram priznati da nije ono što sam željela pošto sam tražila puder za svaki dan. Zapravo moram priznati da me djelatnica nagovorila na kupnju ove i iako ne nalazim neku konkretnu veliku manu, mislim da bi bilo bolje da sam uložila novce u nešto za svaki dan, laganije (iako ovo nije teško). Ovo je jako dobra podloga, no ja na dnevnoj bazi ne želim izgledati „savršeno“ već volim da mi se vide pjegice i sitne nesavršenosti. Ipak, koristim ovo svakodnevno i sve više mi se sviđa.

L'oreal infailible 24 sata podloga
kupljeno: u Bipi
cijena: oko 100 kn
prednosti: prekrivanje
nedostaci: naglašavanje suhih djelova, oksidiranje na licu (potamnjivanje nijanse), pristunost narančastog podtona
dojmovi: Nažalost, ova podloga me jako razočarala s obzirom da sam dobila upravo ono što ne volim kod podloga. Stvarno izbjegavam pisati loše o proizvodima jer to smatram gubitkom vremena, no ovo me stvarno neugodno iznenadilo.

MAC paint pot
(Painterly)
kupljeno: preko Ebay-a, seller je provjeren i zove se Bellafl*ra
cijena: oko 200 kn s poštarinom (paket stigao za tjedan dana)
prednosti: kvaliteta (najbolja baza koju sam isprobala), izbor nijansi, prekrivanje žilica ili crvenila na kapcima, držanje masnoće kapaka pod kontrolom (8-10 sati)
nedostaci: naručivanje preko Ebay-a gdje postoji mogućnost podvaljivanja kopije originalnog proizvoda
dojmovi: Zaista najbolja baza koju sam isprobala i mislim da je svako treba u svom životu. Riješila me svih problema - vidljivih žilica na kapcima i nakupljanja sjenila u pregibu. Nedostatak je jedino naručivanje online, no uskoro MAC stiže u Hrvatsku pa će biti dostupan i ovdje.

* * *
L'oreal color riche lakovi za nokte
(novelle vague, rose bagatelle, blue reef)
kupljeno: dm, Bipa
cijena: 9 kn (pastelni), 35 kn ostali
prednosti: divna pigmentacija, velik izbor boja, dostupnost u našim drogerijama, brzo sušenje, potrebno nanijeti samo jedan sloj, ne skida se s ploče nokta (nema tzv. chipanja)
nedostaci: dolazi u maloj količini od 5 ml (primjerice OPI lakovi imaju 15 ml), 
kod dugog stajanja ulje se nakuplja na vrhu laka u bočici
dojmovi: Jako sam zadovoljna s obzirom na izbor boja, brzo sušenje i trajanje na noktima. Količina je stvarno mala, no zapravo sam veći fan malih pakiranja lakova za nokte jer si tako mogu priuštiti veći broj nijansi. Iako, kada stavimo količinu i cijenu na papir, ovi su lakići i skuplji od OPI lakova (koji su 3x veći).

Sleek palete za oči
(Dark mattes V2 i Arabian nights)
kupljeno: preko službene Sleek stranice, dostupno i preko pinkpanda.hr i click2chic
cijena: 8 funti (+poštarina od 30-ak kn)
prednosti: divna pigmentacija, super kvaliteta (malo kaskaju mat sjenila u usporedbi sa shimmerastim), 
kvaliteta bolja od svih drogerijskih sjenila kod nas
nedostaci: mat ambalaža koja se brzo prlja, naručivanje preko interneta, proizvedeno u Taiwanu
dojmovi: Pošto imam već 3 Sleek palete u kolekciji naručivanje još 2 nije mi nimalo teško palo. I kod ovih je situacija vrlo slična, divna pigmentacija, super kvaliteta, samo što je problem što ne mogu stati upotpunjivati kolekciju. :D Doslovno, kad kupite prvu Sleek paletu, nećete moći stati i željeti ćete ih skupiti sve, kao pokemone (i Makeup Geek sjenila o kojima ćemo kasnije).


* * *
Sleek face form paleta
(conturing and blush palette - light)
kupljeno: preko službene Sleek stranice
cijena: 10 funti (+poštarina od 30-ak kn)
prednosti: praktičnost (dobijete 3 proizvoda u jednoj ambalaži), super kvaliteta, super pigmentacija i trajanje, 
izbor nijansi (dostupna 4 različita seta)
nedostaci: cijena, naručivanje preko interneta, proizvedeno u Taiwanu
dojmovi: Vrlo sam zadovoljna s ovim proizvodom, no voljela bih da je highlighter nešto pigmentiraniji i mekanije teksture. Također, u prilog mu ne ide cijena jer sam ipak nešto više oduševljena s paletama sjenila, a one su jeftinije. Ipak, kvaliteta je neupitna, stvarno dosta dugo traje na mojem licu koje se kroz dan dosta zamasti. 


* * *


Zoeva Classic eye brush set* + gratis torbica
cijena: €34.70 (265 kn)
prednosti: odlična kvaliteta (bolja od Sigma i Real Techniques kistova), često njihove kistove uspoređuju sa MAC kistovima, no pošto njihove nemam ne mogu potvrditi; dobijete i originalnu torbicu koja izgleda kao da je kožna 
(prodaje se i zasebno za 100 kn)
nedostaci: cijena (no mislim da je opravdana), naručivanje preko interneta, skupa poštarina od oko 100 kn (osim ako ne naručujete preko Beautybay.com stranice 
gdje imaju besplatnu poštarinu), teško pranje bijelih kistova
dojmovi: Ovaj set jako mi se svidio iz razloga što dobijete 6 kistova super kvalitete s kojima lako možete napraviti bilo kakvu šminku, od lagane do smokey eye-a. Mislim da je cijena potpuno opravdana i kao netko tko je iz SAD-a naručivao Sigma kistove (takve pakete i carine) mogu potpuno opravdano reći da su bolji, a i da ih je lakše naručiti. Također, cijena je vrlo slična, a ovdje dobijete i torbicu. U usporedbi sa vrlo hvaljenim Real Tecniques kistovima također su bolji, kvalitetniji i lakše je raditi s njima. RT kistovi su također kvalitetni, no puno mi je bolji Core set za lice, od ljubičastog (za oči). Ovaj set sadrži: 317 wing liner brush, 315 fine liner brush, 322 brow line brush, 234 luxe smoky shader brush, 231 luxe petit crease brush i 227 luxe soft definer brush + torbicu.


Zoeva Naturally yours paleta sjenila za oči*
cijena: 130-140 kn (za 10 sjenila po 1,5g) ovisno gdje naručujete (službena stranica/Beautybay)
prednosti: divna pigmentacija (usporediva sa Makeup geek sjenilima), izbor različitih paleta (ako želite i neke žarke boje), vrlo prihvatljiva cijena, nije napravljena u Kini
nedostaci: nedostatak ogledala (no oprošteno zbog cijene), naručivanje preko interneta
dojmovi: Moram priznati da me kvaliteta ove palete zaista ugodno iznenadila. Pigmentacija je super, vrlo slična Makeup Geek sjenilima (iako su ona nešto mekanija), a svijetle nijanse su čak i pigmentiranije. Ozbiljno razmišljam o tome da naručim još koju paletu, iako sam poprilično ispraznila budžet sa MUG-om. Vjerujte, nećete požaliti ako naručite ovu paletu, a fan ste neutralnih sjenila. Sadrži 5 mat, a 5 shimmerastih sjenila tako da imate lijep izbor oba finisha. Neusporediva su s MAC sjenilima, iako i njih volim. Stvarno nemam zamjerku. 

* * *  
Douglas Beauty system
clean & neat delicate cleansing foam
kupljeno: u Douglasu
cijena: 100 kn za
prednosti: lijepo čisti kožu bez da je isušuje, ne sadrži alkohol (što mi je jako bitno), potrebno je jako jako malo proizvoda za cijelo lice (manje od količine zrna graška, otprilike pola), dostupno je u Douglasu (ne samo online)
nedostaci: cijena
dojmovi: Zaista dobar proizvod, zadovoljavajućeg sastava (nema SLS-a i alkohola) koji lijepo očisti kožu, a ne prouzroči prištiće ili pretjerano isuši kožu (što mi je jako bitno). Jedina mana je cijena, no kada u računicu stavite količinu koja je potrebna za cijelo lice mislim da će mi trebati cijela vječnost da potrošim ovaj proizvod.


Bocassy proizvodi - Serum i 
hidratantna noćna krema*
cijena: 180 kn za serum, 140 kn za kremu
prednosti: serum - brzo upijanje, hidratacija, ambalaža;   krema - hidratacija
nedostaci: cijena
dojmovi: Prvenstveno me oduševio serum i mislim da je must za svakog tko ima mješovitu kožu jer se jako brzo upija, a istovremeno vlaži kožu tako da neće biti zatezanja. Hidratantna noćna krema mrvicu je premasna za mene, pošto ja ipak imam masne dijelove kože (najviše čelo) pa je tamo ne nanosim. Nešto se sporije upija od seruma, no dugoročno je stvarno ok. Ipak, kao i sa svakom preparativom, najbolje je pričekati krajnje dojmove jer oni najviše govore. Ipak, za sada me serum oduševio.

Beyu sjenila
kupljeno: u Douglasu
cijena: 60 kn za mono sjenila, 70 kn za duo
prednosti: super pigmentacija (u rangu sa Sleek sjenilima), no tekstura potpuno drugačija od Sleek sjenila (sličnija teksturi MUG sjenila), dostupnost u drogeriji, lijep izbor nijansi
nedostaci: cijena
dojmovi: Začudila sam se kvaliteti ovih sjenila jer je stvarno bolja od kvalitete bilo kojeg drogerijskog sjenila. Jedina mana koju pronalazim je vrlo visoka cijena (viša od MUG i Zoeva sjenila, kada ih gledamo pojedinačno), no ipak je Beyu dostupan u našim drogerijama, za razliku od gore navedenih brandova.

Essence Lash mania reloaded maskara
kupljeno: u Mulleru
cijena: 30-ak kn
prednosti: razdvajanje trepavica, potreban jedan sloj, nema trušenja, ne razmazuje se na donjoj liniji trepavica
nedostaci: nema
dojmovi: Pisala sam jako puno o njoj pa se neću ponavljati, no to je po meni najbolja drogerijska maskara, posebno ako u računicu stavimo i cijenu.

*  *  *

VIDEO: new in 1 
(ukoliko ste propustili)

VIDEO: new in 2
(vezan uz ovaj post)

Kako vam se svidio ovaj post?
Želite li posebnu recenziju nekog proizvoda? 
Pišite mi...
*proizvodi označeni zvjezdicom dobiveni su besplatno, no zadržavam pravo na iskrenu recenziju, kao i u svakom postu

33 komentara:

  1. Najljepša su mi ova Makeup Geek rumenila i sjenila.
    Predobar post i video!
    Ovaj mi se mali neseser čini dobar! <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Makeup Geek je strava. :) Hvala ti. :) <3
      Da, stvarno je kvalitetan. :)

      Izbriši
  2. Ova rumenila suvsavsrsenstvooo. I paketicee :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Aham. :D I ne sadrže talc koji može izazvati akne. :)

      Izbriši
  3. odlican i drugi video :) ovu zoevinu paletu vec dugo gledam ali je out of stock na BB-u taman kad se ja odlucim za ju kupit :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti. :) Da, do sad je cijelo vrijeme bila dostupna, a kad trebam linkati onda je out of stock. :D

      Izbriši
  4. Pogledala sam prvi i željno isčekivala drugi dio i samo mogu reći- preekrasne stvarčice :D

    OdgovoriIzbriši
  5. Krasan new in..ne znam zašto, nije da sam zoeva kisove ikad probala, ali djeluju mi nekvalitetno..pa me baš zanimaju tvoji dojmovi nakon malo dužeg korištenja...jesu li vrijedni kupnje, ili ima i boljih na koje se zbilja vrijedi isprsiti? :) Trenutno tražim savršenu čestkicu za blendanje, pa malo ispitujem.. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti. :) Ja uopće nisam stekla utisak da su nekvalitetni, više bih to rekla (na prvi pogled) za Real Techniques kistove, što naravno nije istina. :) Za sada ti samo mogu reći da su bolji od Sigme. :)

      Izbriši
  6. Ubit ćeš me s tim sjenilima, slinim kao ćuko na njih sada! Ne znam koja mi je paleta ljepša od koje. Imam Arabian Nights i obožavam ju te se slažem - imam ih 3 do sada i želim ih apsolutno SVE! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahaha, vidi se da ih i ti obožavaš. :D Ja bi najrađe pokupovala sva sjenila koja postoje. :D

      Izbriši
  7. Kako te oderala carina ne mogu vjerovat -.- to je jedini razlog zašto neću naručivati MUG sjenila, ali ću si kupiti Zoeva paletu čim dođe na BB jer sam neki dan čekirala i nije je bilo :/
    Shiseido PR puder je meni bio prekrasan - efek na koži savršen, postojanost, pigmentacija, sve kao krojeno za mene ALI mi je napravio grozne potkožne akne oko usta da se i dan danas naježim kad ga se sjetim. Inače mi nikad ništa nije takvu reakciju prouzrokovalo, niti sam sklona takvim aknama, tako da mi je to bio ŠOK :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne mogu ni ja vjerovati, a kolegicu iz BiH nije uopće. Eto ti naših hrvatskih zakona. Zoeva je slična kvaitetom, stvarno je dobra. :)
      Što se tiče Shiseida, nisam imala problema s aknama, strašno što ti se to desilo s nećim tako skupim, šteta novaca, to im se ne bi smjelo događati.

      Izbriši
    2. http://smthlikeadream.blogspot.com/ moj blog, posjetite ga :)

      Izbriši
  8. Posebno mi se sviđaju sjenila i rumenila;a zanima me i ovaj Shiseido puder i jel bi ga mogla udporediti s tvojim volhenim vichy dermablendom?..super post..lijep pozdrav :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Shiseido puder nije nimalo sličan Dermablendu, ni po finishu, trajanju ni prekrivenošću koju pružaju.
      Oba su kvalitetna, ali Shiseido je puder za cijelo lice dok je Dermablend više za lokalno korištenje i pruža daleko bolje prekrivanje. :)

      Izbriši
  9. Predobar ti je post. Toliko pregledan, super objašnjen s taman teksta koliko treba biti, kvalitetne fotke; ma baš po mojoj mjeri! Vidi se da je uložen ogroman trud! Bravo, super!

    OdgovoriIzbriši
  10. Ok... Zaljubila sam se u Zoevu; što u torbicu, što u kistove, što u paletu. *-*

    OdgovoriIzbriši
  11. Jako.mi se sviđa ovaj post. Ako imaš vremena svrati do mog bloga: www.missheaven0.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. http://smthlikeadream.blogspot.com/ moj blog, posjetite ga :)

      Izbriši
  12. http://smthlikeadream.blogspot.com/ moj blog, posjetite ga :)
    Tvoj blog je odlican!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala. Molim te da ubuduće linkove ne ostavljaš ispod postova, već u komentarima ovdje: http://goo.gl/Bh1Pd3.
      To je posebno mjesto na mojem blogu (možeš direktno do njega preko kartica) koje sam rezervirala za tu namjenu.

      Izbriši
  13. Radi tebe sam narucila MUG sjenila :-) jedva cekam da dodu...
    Reci mi, koliko si ih cekala? :-D

    OdgovoriIzbriši

Hvala ti na komentaru! :)