četvrtak, 9. listopada 2014.

Get ready with me: Bocassy večera (+dojmovi)

Drage moje,
s obzirom na to da ste moj prošli "spremite se sa mnom" video dosta dobro prihvatili zaključila sam da bi bilo dobro da napravim još koji. Eventi i večere dobra su prilika za urediti se malo više, a kako je moje posljednje uređivanje prošlo (njega, makeup, frizura i outfit), moći ćete saznati u retcima, slikama i videu koji slijede. Također, pošto se radilo o eventu/večeri ispričat ću vam i kako je on prošao, a radi se o relativno novom brandu na našem tržištu imena Bocassy. O njemu ste sigurno već puno toga čuli od mojih kolegica blogerica, a sada sam i ja na redu.


Najprije sam krenula s tuširanjem, a u te sam svrhe koristila Le Petite Marseillais Lait gel za tuširanje koji mi trenutno jako odgovara mirisom, no on zapravo nije pretjerano trajan, iako je divan. Za brijanje sam koristila Balea britvice sa malo regeneratora (trik ukoliko vam je ponestalo pjene za brijanje) kako bih izbjegla moguće porezotine. Oprala sam i kosu jer je već bilo vrijeme, a koristila sam Natura Siberica šampon protiv peruti* koji ne sadrži SLS pa me iz tog razloga vrlo zaintrigirao. Odabrala sam upravo ovaj iz razloga što dosta diram skalp pa se zna desiti da se koža oljušti. To, dakle, nije perut no moglo bi se baciti u isti koš. Sa šamponima koji ne sadrže SLS, barem koliko sam ja primijetila na sebi, često se dešava da potencirati mašćenje kose, no s ovim nisam imala toliko problema. Solidan šampon za sve koji žele izbjeći SLS (iz bilo kojeg razloga), dobrog omjera cijene naspram količine i kvalitete. Koristila sam još i Wella pro series (volim ovu liniju) 1 minute kuru za kosu koju stvarno jako volim, no ne koristim prečesto zbog sastava. Zanimljivo, iako se radi o kuri, nije mi nimalo zamastila kosu. Još sam oprala zube Aronal pastom za zube, koju redovito koristim i to Dontodent četkicom za zube. Kad sam izašla iz tuša na kožu sam nanijela još i L'occitane Maglicu za tijelo* te se nasprejala Garnier dezićem.

Možemo se baciti na makeup. Najprije sam na lice pošpricala Melvita organic beauty mist*, sprej koji će lagano kontrolirati količinu sebuma koji će se izlučiti na površinski sloj kože kroz dan. Sasvim je solidan, no ne očekujte čuda, posebno ako se jako zamastite kroz dan. Zatim sam nanijela Shiseido perfect refining foundation kojeg još testiram, no za sada sam dosta zadovoljna. Jedina mana koju primjećujem za sada je ekstra visoka cijena. Na prištiće sam nanijela još i Max Factor Pan stick (no kasnije zaključila da nije dovoljan) pa dodala još i Vichy dermablend korektivnu tekuću podlogu kako bi ih prekrila u potpunosti.


Zatim sa se bacila na oči i koristila svoj predragi MAC paint pot u nijansi Painterly koji obožavam jer mi najduže (od svih proizvoda koje sam ikad isprobala) drži sjenila pod kontrolom, odnosno neće se nakupiti u pregibu i nakon puno sati. Kada govorimo o sjenilima, koristila sam kombinaciju 2 branda, Makeup Geek i Zoeva. Makeup Geek sjenila koja sam koristila su: Homecoming, Peach smoothie i Cocoa Bear, a Zoeva sjenila su iz Naturally yours palete* (Pure, First love, Casual Elegance, Sweet sound i Timeless chic). Mogu reći da su sjenila ova dva branda vrlo slične kvalitete pa ukoliko tražite jeftiniju verziju preporučila bih vam Zoevu. Ipak, totalno sam zaljubljena u Makeup geek i koristim ga gotovo svakodnevno, ali me carina koju sam platila za 2 paketa (200 kn + 100 kn) totalno razočarala. 

Nisam vam uspjela pokazati (ne pitajte me zašto) popunjavanje obrva, no u te sam svrhe koristila odličan Artdeco eyebrow filler kojeg obožavam u posljednje vrijeme. Kako bih završila šminku na očima nanijela sam još i eyeliner (Avon longlasting eyeliner*) čija mi se formula jako sviđa no strašno mi je teško koristiti ga sa aplikatorom s kojim dolazi. Koristila sam još i IQ cosmetics gel eyeliner (na waterlineu i za tightlining) te nanijela Max Factor Volume Excess maskaru. Na kosu sam još, nakon sušenja, nanijela Syoss anti-frizz lotion kako bih zagladila mladu kosu i to je to. Preostao je još samo outfit. 


Outfit je bio vrlo casual i klasičan, barem po mojem mišljenju. Obukla sam uske traperice iz Terranove, običnu bijelu košulju (Ichi), dugu vesticu (H&M), a crni sako sam koristila kao jaknicu (H&M). Stavila sam još i kopiju Zarine ogrlice (ebay) te se našpricala divnim parfemom Calvin Klein Euforia. U videu nisam pokazala, no na nogama sam nosila smeđe cipele sa potpeticom (Lidl).


VIDEO


A event?
Event je bio divan. Počevši od rustikalnog prostora, super organizacije i atmosfere. Čekala nas je prava francuska večera. Nisam zapravo shvatila zašto je brand francuski, pošto se Bocassy kozmetika proizvodi u Hrvatskoj (da, jako lijepo iznenađenje), a i iskemijala ju je Hrvatica Marina s kojom smo se družili na eventu. No, nema veze, tko još odbija finu francusku papicu i fini francuski šampanjac? #bašsamseljo
Osim divnog ića i pića, večerica je bila zaista informativna jer smo iz prve ruke saznale kako je brand nastao, s kojom idejom i kakvim sastojcima, a kući smo ponijele i proizvode za isprobati na sebi. Dobila sam već kultni serum* kojeg su kolegice koje su ga isprobale totalno nahvalilte (a i totalno mi je trebao) i noćnu kremu*, a za sada su dojmovi zaista pozitivni. Naravno, morate mi dati barem mjesec dana da vam kažem finalne dojmove.



Kako vam se svidio ovotjedni video - post?
Jeste li isprobale nešto od branda Bocassy?


*proizvodi označeni zvjezdicom dobiveni su besplatno, no zadržavam pravo na iskreno mišljenje, kao i u svakom postu

22 komentara:

  1. odličan post anitalovesbeauty.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  2. Preslatka si mi, već sam ti rekla na fejsu :D Frizura je pun pogodak!

    OdgovoriIzbriši
  3. Divna :D MG sjenila jednostavno moram probati kad ih tako hvališ. Valjda će doći na red uskoro. Vestica, sako, ogrlica sve mi je divno. Naočale ti super stoje i cijelom looku daju extra notu.
    Ogrlica s imenom je isto s ebaya ili ?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala na lijepom komentaru, drago mi je da ti se sviđa. :)
      Ne, to je poklon, bijelo zlato. :)

      Izbriši
  4. Gdje se mogu nabaviti Natura Siberica
    proizvodi? :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Stvarno super post! Vesela i simpatična, i puna dobrih savjeta! 😚

    OdgovoriIzbriši
  6. Pogledala sam i video i moram ti reći da mi se i outfit koji su nosila i makeup look jaako sviđaju :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Zoeva kozmetika je došla u Hrvatsku?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nije, ali imaš je na njihovoj službenoj stranici, a ako ti smeta poštarina možeš pogledat i na Beautybayu, tamo je besplatna. :D

      Izbriši
  8. Hvala ti na komentaru, i meni se obleka sviđa, haha. :D

    OdgovoriIzbriši

Hvala ti na komentaru! :)