petak, 2. svibnja 2014.

Makeup Revolution recenzija

Drage moje,
jeste li već čule za Makeup Revolution, izrazito pristupačnu kozmetiku poprilično dobre kvalitete? Ukoliko vas podsjeća na MUA proizvode, dobro ste primijetile. Vlasnik je jednak, kao i omjer cijene i kvalitete. Čim sam vidjela kolegice kako uživaju u proizvodima, nisam mogla odoljeti da ih i sama ne isprobam, posebno prekrasne neutralne palete pa sam tako dobila nekoliko proizvoda na recenziju. Hvala Makeup Revolution! Nastavite čitati jer vas očekuju brojni swatchevi i mini recenzija svakog od proizvoda.



Paketić koji mi je na adresu stigao nakon 6 dana, a u međuvremenu je bio i praznik tako da veliki palac gore za brzu dostavu. Dobila sam paletu sjenila za oči (Essential Shimmers), paletu sjenila za oči i obrve (Disappear till tomorrow), paletu za obrve (Medium dark) i primer za sjenila (Original), a sada ćemo proći svaki posebno.


Palete - kvaliteta, swatchevi, ostalo...
Kod paleta mi se posebno sviđa izbor nijansi, jer je zaista velik. Možete izabrati između velikog broja nude paleta, za kojima je ionako veća potražnja, ili onih sa isključivo jarkim bojama. Možete birati i finish, što znači isključivo mat sjenila, shimmerasta ili kombinacija.

Prva paleta, Essential Shimmers, sadrži 12 shimmerastih nijansi što mi se sviđa jer ću na dnevnoj bazi češće koristiti takva sjenila, dok mat nijase stavljam najčešće samo u pregib. Pigmentacija je zaista zavidna te moram reći da je dosta dobra i bez baze. Na swatchu su sjenila nanesena preko Essence baze za pigmente (Color Arts) jer je to baza koju svakodnevno nosim. Ipak, na slikama na kojima nijanse nosim na očima, prethodno je nanesen Makeup revolution primer za sjenila (Original) koji je jednako dobar kao i Essence baza za pigmente.



Naravno, ne možete očekivati da su sjenila vrlo slična high end sjenilima jer su pigmenti koji se koriste zasigurno različiti, no i načini pripreme. Po meni, sjenila u ovoj paleti su slične kvalitete kao i Essence sjenila, koja su moja najdraža drogerijska sjenila. Kada pogledamo količinu, Makeup Revolution palete su čak i puno pristupačnije od Essence paleta.  To bi značilo da se sjenila lako nanose (posebno prstima) i blendaju, pigmentirala su, no trušenje je prisutno, iako minimalno.

Za usporedbu:
Essence quattro paleta (4 sjenila - 5g) = 27 kn;
Makeup revolution paleta (12 sjenila - 14g)  = 35 kn/£4.



Druga paleta koju sam dobila (Eyeshadow and eyebrow: Disappear till tomorrow) je paleta sjenila za oči i obrve koja, za razliku od prve, sadrži i dvije mat nijasne. Mislim da je čak nešto bolja od prve palete (Essential shimmers) te me kvalitetom jako podsjeća na Sleek sjenila. To je zato što su im shimmeraste nijanse nešto različite od klasičnih (kremastije i izrazito pigmentirane), a svijetle mat nijanse slabije pigmetirane. To bi značilo da sam oduševljena shimmerastim nijansama za oči, a razočarana sjenilima za obrve. Ipak, mat nijanse mogu poslužiti kao sjenila za oči u pregibu, ali ih definitivno neću koristiti za obrve. Jedino što me začudilo je veličina palete, jer je vrlo mala; sveukupno dobijete 6,7g.

Makeup revolution mini paleta (16 sjenila - 6,7g) = 35 kn/£4.
Sleek paleta (12 sjenila - 13,2 g) = 70 kn.



*   *   * 

Baza za sjenila - vrijedi li?
Baza za sjenila je zaista ok i vrlo je usporediva bazama na našem tržištu, ako ne i bolja. Dobro drži sjenila na mjestu i produžuje im trajanje (možda i više nego Essence Color arts baza). Nakon 5 sati na mojim masnim vjeđama, sjenila izgledaju gotovo identično kao i pri šminkanju iako primjećujem lagano nakupljanje u desnom pregibu, no jedva je zamjetno. U pregibu lijevog oka nema nakupljanja. Sjenila su pigmentirana i bez baze, no s bazom definitivno više. Važno je još i spomenuti da dolazi u 3 verzije: Original, Brighten i Matte. Cijena svake je 22 kn/£2,50.


*   *   *

Mini paleta za obrve - 3 sjenila, vosak, kistić i čupkalica
Za kraj imamo paletu za obrve. Sadrži 3 različite mat nijanse te prozirni vosak za obrve, a kao dodatak dobijete mini kosi kist i čupkalicu. Kist mi je ok iako sam našla svoj HG kist za obrve (Essence). Ovaj je mrvicu predebeo za moje obrve na kojima treba puno raditi. Čupkalica je loša, kao i kod svih setova za obrve koji je sadrže (pa tako i najskuplji, Too Faced set). Što se tiče samih sjenila, pigmentacija je dobra, definitivno bolja nego u paleti sa sjenilima za oči i obrve. Mislim da je paletica super za one koji imaju minimalne probleme s obrvama jer ćete dobiti željenu boju, odnosno pigment lagano prenijeti na obrve, a voskom ih lijepo podići. Ipak, ukoliko imate velike probleme s obrvama, neće vas zadovoljiti. Možete ih lijepo popuniti, no za to će vam trebati vremena, a sjenila neće izdržati cijeli dan na koži. Cijena paletice je 22 kn/£2,50.

Ako se mučite s popunjavanjem obrva, preporučam vam da kliknete na moj stari post u kojem sam vam pokazala svoje favorite u popunjavanju istih.

P.S. Poštarina je 35 kn/£4 ukoliko naručujete preko njihove stranice, KLIK. Ukoliko ste nestrpljivi, možete ih dobiti i za svega dan-dva preko stranice Pink Panda, na kojoj su cijene nešto više (KLIK).


Završna presuda
Trebate li pogledati ponudu koju ima Makeup revolution? Ukoliko tražite nešto povoljno, a ambalaža vam nije bitna, definitivno bacite pogled na kozmetiku koju nude. Dobar omjer cijene i kvalitete je nešto što mene uvijek motivira.


*Proizvodi su dobiveni besplatno. Ipak, zadržavam pravo na iskreno mišljenje, kao i u svakom postu.

24 komentara:

  1. Paleta fanatastično izgleda, baš bih trebala nabavit neku njihovu :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Cijene su stvarno pristupačne i vrijedi baciti oko na brend, sviđa mi se. Paletica za obrve je baš cakum pakum slatka :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Stvarno vrijedi, sigurno nećeš baciti novce ako uzmeš u obzir da je jeftiniji od Essence-a. :D

      Izbriši
  3. paletica za obve mi je stvarno premedena, i jako je slična beauty uk paleti (i oni su od istog vlasnika?), i sviđa mi se puno više izbor nijansi u ovoj. inače sam luda za paletama, pa me ne treba nagovarati da ih uzmem ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim da Beauty UK nema istog vlasnika, ali palete su negdje u rangu s njim. :D

      Izbriši
  4. Lajkam, lajkam..Dugo nisam kupila neku paleticu. Mislim da je došlo vrijeme da se to ispravi :D

    OdgovoriIzbriši
  5. Baš si se lipo potrudila oko swatcheva i čitavog posta, svaka čast. Imam nekoliko MUA paleta sjenila i baš identičnu paletu za obrve koja mi je jako draga zapravo, pogotovo u zadnje vrijeme, a sigurno je imam preko godinu dana i toliko je nisam ni koristila. :D

    OdgovoriIzbriši
  6. Palete su krasne, čini mi se da ću def naručiti nešto od njih. Ne znam kad, ali čekanje se isplati :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Najbolje složit s nekim narudžbu da ne platite puno poštarinu. :)

      Izbriši
  7. Meni su za oko zapele njihove palete sjenila i sigurno si budem bar jednu kupila :) Posebno mi se sviđaju Essential Shimmers, Iconic 2 i 3 :D

    OdgovoriIzbriši
  8. Ne možeš vjerovat' da su tako pristupačni?! Sve mi odlično izgleda, ali preskačem. Previše HE stvari na lageru, a od pristupačnih brendova sam opsjednuta WnW-om

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, tko bi rekao. :D Iskreno, sjenila su puno bolja od WnW-a. :D

      Izbriši
  9. krasne su! koju maskaru koristiš? :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Trenutačno se rotiram između L'oreal Miss Manga i Essence Lash mania reloaded (bolja) maskare.
      Na slikama nosim Miss Mangu. :)

      Izbriši
  10. Paletom si me već opčinila, predivne boje i to sve do jedne koje sama koristim.A na tvojim divnim očima ne može izgledati loše :) A i ova paleta za obrve mi treba :P

    OdgovoriIzbriši
  11. jako lijepo! i ti izgledas predivno na slikama :))

    mfashionfreak♥blog

    OdgovoriIzbriši

Hvala ti na komentaru! :)