utorak, 14. siječnja 2014.

SLEEK: Proizvodi koje morate imati

Drage moje,
prošlo je nešto više od 4 mjeseca od moje prve narudžbe sa Sleek stranice i moram reći da se svaki dan iznova zaljubljujem u njihove proizvode (barem one koje imam u kolekciji). Kada bih vam u nekoliko riječi trebala reći zašto, vjerojatno bi glavne stvare bile: visoka drogerijska kvaliteta (šiša MaxFactor, Maybelline, Bourjois itd.), veliki izbor, fin izbor mat nijansi (sjenila i rumenila), relativno niska cijena, lijepa ambalaža i veliko ogledalo. Ali, pošto imam blog da ne bih morala govoriti skraćeno, ići ćemo u detalje.




Narudžba: Oh So Special paleta, Au Naturel paleta, Pixie Pink rumenilo


OTPAKIRAVANJE:
Proizvodi su bili zapakirani u kutiju veličine paleta, što mi se posebno svidjelo, jer zašto koristiti veće nepotreno. Tako je smanjena i mogućnost lupanja paketa (stvar o stvar). Stvari su bile omotane i nekim mekanim omotom.



SLEEK RUMENILO - PIXIE PINK:
Proizvod oko kojeg sam se na prvu dvoumila bilo je njihovo rumenilo. Njega sam nabavila bez čitanja recenzija i moram reći da nisam nimalo požalila. Ono što je zanimljivo jest da je to (uz Dior rumenilo) najtrajnije rumenilo u mojoj kolekciji, što je primarna stvar koju tražim od rumenila. Odlično je pigmentirano, potrebno je malo proizvoda, imaju širok izbor nijansi (pa tako i mat nijansi) i kao što sam napomenula, izrazito dugo traje na licu. Ambalaža je izrazito čvrsta, plastična i treba mi 100 godina da je otvorim, a dolazi i s mini ogledalom. Cijena iznosi 7 dolara (40-ak kn) za 8 grama proizvoda, a mislim da vrijede i puno više. Napomena: definitivno bacite pogled na swatcheve na internetu jer su oni na njihovim stranicama nerealni. Nijansa Pixie pink je (barem meni) prekrasna, izrazito prirodna, kao da ste se vratili na toplo nakon boravka na snijegu. Upravo to dobivam i s Dior Rose dragee nijansom (najdraža) pa je ovo definitivno dobar deal, a troši se i 3 puta sporije od Diora. U slijedećoj narudžbi definitivno uzimam nijanse Rose gold (dupe Nars orgasma) i Suede (prekrasna nijansa za konturiranje). Apsolutno nemam riječi kojima bi nahvalila rumenila.
Ocjena: 10+/10.



SLEEK PALETE - AU NATUREL & OH SO SPECIAL:
Kada sam naručivala ove palete nisam mogla ni sanjati što dobivam za cijenu koju plaćam. Izrazitu pigmentaciju većine sjenila (ovisno o nijansi) slabo trušenje i vrlo neobičnu teksturu nijansi koje nisu mat. Da budemo na čisto, veliki sam fan mat sjenila, no ove palete su u meni probudile upravo obrnuto, ljubav prema šljokicama. Svaka od paleta sadrži veću količinu mat od shimmer nijansi (Au naturel: 4 shimmer + 8 mat; Oh So Special: 5 shimmer + 7 mat)s obzirom da se na tržištu puno lakše nalaze shimmer sjenila, ali njihova shimmer sjenila su toliko divna da je to nešto nevjerojatno. 

Tekstura je nešto drugačije, gotovo kao kombinacija suhog sadržaja s mrvicu gela. Možete zamisliti kako bi izgledalo da na ruku stavite malo otopine za leće i preko njih ludo pigmentirano sjenilo? Upravo takva je tekstura shimmerastih sjenila u paletama. Jedina zamjerka su svijetle mat nijanse (kojih je više u Au naturel paleti)zbog nešto lošije pigmentacije. Općenito, pigmentacija je najbolja korištenjem prstiju ili aplikatora koji dolazi s paletom (tko bi rekao).



A koju paletu odabrati?
Ako ste veći fan hladnih, zemljanih, smokey tonova, odaberite Au naturel paletu. Ona je bila moj 1. izbor, ali mi je definitivno odličan ulog bio i onaj u Oh So Special paletu (odlična za svakodnevne kombinacije). Nema osobe kojoj se nije svidjela (upravo dijelim narudžbu s nekoliko prijateljica i njih 4 naručilo je Oh So Special paletu). Ona sadrži nešto toplije nijanse, koje se jako lako kombiniraju. Ipak, ako niste fan ružičastih nijansi, možda ona nije za vas. Od tehničkih stvari, dobro je napomenuti da je ambalaža slična onoj kod rumenila, čvrsta, teško se otvara i ima veliko ogledalo. Paleta je duga 14 cm, što mi se na prvi pogled činilo malo, ali je definitivno dovoljno i pratičnije tako. Posebno mi se sviđa i što svaka nijansa ima svoje ime, baš daje dodatnu notu posebnosti.


Usporedivo s Naked 2 paletom?
Ako me duže pratite, znate da imam i Naked 2 paletu s kojom sam podosta zadovoljna, ali mislim da je prenapuhana i preskupa. Tekstura nije slična, jer je Naked 2 ipak pigmentiranija (posebno mat nijanse), ali ako tražite dostojnu zamjenu, ovo je što se kvalitete i izbora tiče, najbliže što ćete doći, a nećete potrošiti bogatstvo. Samo za usporedbu, za cijenu Naked 2 palete ($61)možete dobiti čak 5 Sleek paleta($12). Je li UD 5 puta bolji od Sleeka? Definitivno ne. Pick your best! Obje palete sadrže 12 sjenila. :)

OCJENA: 9/10.

Proizvedeno u Taiwanu, dizajnirano u Engleskoj.


Ako me pratite na Instagramu, znate da često objavljujem LOTD fotke pa tako u većini njih nosim i Sleek sjenila na očima.








NARUDŽBA/POŠTARINA/DOSTAVA:
Narudžba se vrši preko njihove stranice Sleekmakeup.com, a poštarina nije besplatna (iznosi 15-ak kn). Proizvodi su stigli za nešto manje od 2 tjedna, neoštećeni. Sleek je odnedavno dostupan i na našim portalima, ali ćete morati uložiti nešto više novaca, ako ih želite asap. Dostupan je na stranicama PINKPANDA i CLICKTOCHICK,a poštarina se također plaća.



Zaključak?
Za te novce, ne možete naći bolje. Jedina mana je naručivanje preko interneta, no mislim da se puno više isplati uložiti u kvalitetan proizvod preko interneta nego u skuplji (i manje kvalitetan) iz naših drogerija.

Jeste li već isprobali neki od Sleek proizvoda? Dojmovi?


24 komentara:

  1. boli me u oči što u tekstu piše ''što se tiće'', a trebalo bi pisati ''tiče''...grammar nazi, oprosti...inače super članak! <3

    OdgovoriIzbriši
  2. imam nekoliko njihovih proizvoda i niti jedan me nije razocarao. moras probati contour kit :D (niki)

    OdgovoriIzbriši
  3. Želim Au Naturel, Oh So Special, i Ultra Matte Dark V2!
    Međutim, kod mene je problem što ih želim samo zbog toga što tako predivno izgledaju i tako su jeftine, totalni sam početnik u šminkanju, s kistom nespretna, a sjenila koristim minimalno (čitaj skoro nikad), samo puno maskare, eyelinere u boji i ruževe i sjajila.
    Inače prvi put komentiram, pišeš lijepe i detaljne recenzije i stvarno, sve super! Nastavi tako, čitam te i dalje. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da isprobaš ove, vjerojatno bi i počela hahaha :P
      Hvala ti puno. <3

      Izbriši
  4. mislim da mi treba još koja sleek paleta <3

    OdgovoriIzbriši
  5. nemam niti jednu (sram me bilo) nadam se da ce se to uskoro promijeniti :)
    Inače super post :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Meni je Sleek definitivno najdraži dekorativni brend. :D Imam nekoliko paleta sjenila - Au naturel mi je najdraža i jednom sjenilu uskoro dotičem dno, a to se s niti jednim sjenilom nije dogodilo :D, i od nedavno me oduševljava Vintage romance paleta, definitivno je must have! Rumenila pak imam najviše i stvarno ih obožavam, iako tamnije nijanse ne dolaze do izražaja na svijetlom tenu. Nedavno sam si kupila i prvi ruž pa se veselim testiranju.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Već sam gledala ovu Vintage romance, ali se nikako odlučiti na kupnju.. :D I ja sam nabavila ruž, i jedva čekam da stigne! :D

      Izbriši
  7. Ja sam upravo narucila svoje prvo rumenilo i sjajilo i sad ne mogu docekati da dodje!!!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam baš neki dan također obavila kupnju i odabir je pao na još 2 rumenila. Savršena su, apsolutno! :D

      Izbriši
  8. Nominirana si za liebster nagradu :)
    http://girlsstufftija.blogspot.com/2014/01/liebster-award-2.html

    OdgovoriIzbriši
  9. Imam Acid i Oh so special palete i odlične su mi. Stiže mi za koji dan rumenilo Suede i jedno sjajilo, a kad već spominješ u postu stiže mi i Naked dvojka :D
    Ugl, predobri su mi Sleek proizvodi

    OdgovoriIzbriši
  10. Koristim njihovu paletu korektora koju sam kupila u Londonu.. i pri kraju je.. i malo me steže oko vrata ta pomisao.. Odlično mi je sve što sam od njih probala.. I eto, nisam misila da se može, al sad ću razmisliti i o opciji narudžbe online..
    Btw.. ne mogu a da ovo ne spomenem jer kolko god gledam tvoje fotke, jedna jedina stvar mi je na pameti.. Strašno mi ličiš na glumicu iz Skinsa.. Effy.. a.k.a. Kaya Scodelario

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma i ja sam bila skeptična što se tiče te narudžbe online, ali je sigurno i dosta brzo stiže dostava. Meni je došlo za tjedan dana. Hvala ti. :)

      Izbriši

Hvala ti na komentaru! :)