četvrtak, 23. svibnja 2013.

Trash tour, verzija proljeće 2013.


Drage moje, nadam se da vam nisam previše nedostajala. Znam, znam, nisam pisala zbilja dugo, ali nadam se da razumijete. Obaveze su mi ipak prioritet, a tek onda blog kao nešto u čemu uživam.  

Da ne duljim, danas se družimo u još jednom postu čije materijale skupljam zbilja odavno. Pokazati ću vam proizvode (dekorativa, preparativa, dentalna higijena) koje sam uspjela do kraja isprazniti te naravno dati svoje skromno mišljenje i/ili preporuke. Pa krenimo!



Dove Deeply Nourishing shower gel bio je davno jedan od mojih no.1. gelova za tuširanje. Patim na mirise pa je to i bio glavni razlog, ali i hidratacija je zasigurno bila plus. Sada je nažalost miris promijenjen i zapravo mi uopće nije ugodan, ali odlučila sam posegnuti za njim jer mi je koža bila strašno suha (posebice leđa). Što se tiće hidratacije napravio je dobar posao, no miris mi zbilja nije ugodan tako da ću ga ubuduće kupovati samo kod ekstremne dehidracije. 

Cien Red sun gel je za tuširanje s uljem pačulija i pristojna mirisa. Nemam inače problema s Lidlovim markama, ali nekako ne vjerujem da si radim uslugu ako kupim pretjerano jeftin gel za tuširanje. Ali opet, kad je majka kupila, mora se za nešto iskoristiti. Dobro je služio i kao sredstvo za pranje kistova za šminkanje, no vjerojatno ga sama ne bih ponovo kupila. Ako dakle volite štediti na gelovima za tuširanje, ovaj će poslužiti, no da je nešto - nije.

Alverde gel za tuširanje sadrži miris mandarine i cvijeta vanilije što je u principu poprilično dobra kombinacija (inače volim citruse u kombinaciji s vanilijom), osim što je možda mrvicu previše slatkast za mene. Nije loš, posebice zato što ne sadrži sintetičke mirise, bojila, konzevanse (ni SLS). O drugom mirisu sam pisala ovdje. Plus je dakle, zasigurno činjenica da je odličan za osjetljivu kožu, ali se mrvicu brzo troši. Vjerojatno ću opet uložiti u Alverde gelove, no neki drugi miris.

Vitakraft Bello šampon je odličan proizvod za moje svilenkasto krzno (haha). Šala mala, radi se o proizvodu za mojeg pasića i u principu tu nemam što previše komentirati. Miris je ok, nije zagušljiv, a super je i što proizvod traje cijelu vječnost (Miški je potrajao godinu i pol).


Batiste suhi šampon koristim odavno i zbilja mi traje jako dugo jer ga ne koristim jako često. Miris mi zapravo i nije nešto (bolji mi je kod drugih verzija šampona), no učinak je zbilja dobar. U principu ga prije nisam voljela, no nakon što su nam na BBDay-u pokazali pravi način za korištenje postao je zbilja nešto što koristim kad god se desi da ne stignem oprati kosu. Moje tople preporuke, posebno ako se volite opustiti par dana i ne obaviti pranje kose.

O Yves Rocher maski za eksfolijaciju već sam puno pisala, ovdje i ovdje, pa mislim da nema smisla dodatno pričati o istoj. Sve u svemu solidan proizvod, no treba mu cijela vječnost da se potroši.

Bioderma Sensibio H2O micelarna otopina također je jedan od mojih favorita i puno bolja od Sebium verzije (posebno u zimskim mjesecima kada je moja koža ekstremno dehidrirana). Lagana, a vrlo efektivna. Vjerujem da ću joj se još vračati nakon što potrošim ostale proizvode za skidanje šminke.

Biokosma mini mlijeko za tijelo s mirisom bambusa i bijelog ljiljana jedan je od najmirišljavijih proizvoda koje sam ikad imala priliku isprobati. Radi se o švicarskoj kompaniji, pa ako ikako imate priliku isprobati proizvod, od srca ga preporučam. Odličan miris, lagana tekstura, brzo upijanje, moram li nastaviti...? :)

Colgate Total advanced clean jedna je od pasti za zube srednjeg ranga što se tiče omjera cijene i kvalitete. Nisam primijetila da imam problema sa zubima nakon korištenja iste pa vam je mogu mirno preporučiti, a plus je i što je možete nabaviti i u maloj tubici od 25ml za nekih 5 kn pa kud puklo da puklo.

Dontodent četkicu za zube kupila sam slučajno jer nisam stigla kod kuće obaviti svoju higijenu (haha) pa sam je morala obaviti na zagrebačkom kolodvoru (oh, joy) - jedno od divnijih iskustava u mojem životu. Jesam li već napomenula kako obožavam prljave toalete? Jedno od mojih fetiša. Vratimo se na četkicu - srednja tvrdoća koja mi odlično odgovara (ne volim mekana vlakna), fora prozirni dizajn koji uvijek dobro dođe, vlakna koja se nisu ocufala ni nakon 3 mjeseca pranja i cijena od 10-ak kuna. Definitivno opet kupujem istu.

Iseree blazinice još su jedan od proizvoda na kojeg možete naići ako ćete putovati bespućima vašeg najbližeg Lidla. Cjenovno ipak ovo ne spadaju u jeftine proizvode (kao većina Lidla), već u neki prosjek. Ipak, zbilja su posebne, mekane, djelom rebraste i ne cufaju se brzo. I ima ih 120 komada. I njih ponovno kupujem.


Od dekorative je tu Manhattan 2 u 1 korektor koji mi je jedan od najboljih proizvoda koje sam ikad isprobala za prekrivanje podočnjaka, a detaljnije sam o njemu pisala ovdje.

Garnier BB krema za masnu i mješovitu kožu proizvod je koji sam dugo koristila i zapravo mi je polako dosadio. Puno sam je hvalila i stojim pri svom mišljenju da je dobra, pogotovo za masnu kožu, ali mislim da je bolja za korištenje u ljetnim i jesenskim mjesecima nego zimi (ako imate mješovitu kožu kao ja). Nos mi se zimi redovito perutao, a ova je kremica to mrvicu i pogoršala. Ipak, možda joj se opet vratim.

Armani Code moj je najdraži parfem kojem se vračam redovito jer mi je nezamjenjiv, osim kad se nema para. Onda se držim Jill Sanders Sporta, Dieselova Loverdosea, Chopard Wisha i CA by night. Kada se odlučim iskeširati novih 400-tinjak kuna nabaviti ću ga ponovo. Ili jednostavno pričekati rođendan pa zaželjeti želju. :D

Cacharel Amor Amor Summer dobila sam na poklon i uživala sam noseći ga, no iskeširati 300 kn za 25 ml, no no. Možda kad se zaposlim, a to neće biti skoro. Isprobala sam i klasičnu verziju koja je mrvicu bolja, ali opet dosta skupa.


I to bi bilo to? Jeste li isprobale koji od ovih proizvoda? 
Što mislite o njima? Koji su vaši favoriti?



22 komentara:

  1. Dugo trazim jedne savrsene blazinice koje sam probala ljetos dok smo odsjeli kod prijatelja u vikendici. Brend mora biti neki njemacki jer je najblizi ducan bio onaj asda ili kako vec. Mislim da je i Lidl bio negdje u blizini pa cu pokusati s ovim blazinicama koje si ti ovdje recenzirala.
    Alverde imaju dobar omjer cijene i kvalitete pogotovo jer vjerujem u sto manje sls-a
    Suoer clanak. Sretno na maturi. :*
    Marta

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Stvarno su super ove blazinice. :D I Alverde preparativu volim. :)
      Hvala ti, Marta. :)*

      Izbriši
  2. Baš sam nedavno u Lindlu kupila njihov gel za tuširanje, dođem sva sretna u stan, idem pod tuš i razočaranje... niti mu je miris baš nešto predivan a i izazvao mi je alergiju. Na wishlisti mi je svakako biodermina micelarna, ali ova nova anti redness. I da, cacharel amor amor (onaj klasični) obožavam, dobila ga jedne zime od dragog za Božić i od tada si ga znam priuštiti, ne često jer zaista puno košta, ali savršeno mi miriši za hladnije dane :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Uf, i alergiju? Onda stvarno nije za korištenje, kao što sam i mislila. Da, i ja planiram isprobati ove nove micelarne, čujem da su i jeftinije neke (ona ABC nešto), ne?
      Drago mi je što voliš Amor, amor. :D

      Izbriši
  3. Članak o pravilnom korištenju šampona za suho pranje? :D
    Inače jedini proizvod koji sam oprobala s tvoje liste je Armani Code, divan mi je ali sam ga zamijenila Bvlgari Omnijama :) onesu mi nekako svježije i lakše

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mogao bih doći, dobra ideja. ;)
      Jesu li slični mirisi? Mogla bih probati...

      Izbriši
  4. Super si stvari potrošila!
    Imala sam Dove i Alverde kupku, te ovaj batiste šampon za suho pranje (on mi je super) :D

    OdgovoriIzbriši
  5. Fino si trosila,volim ovakve postove...
    Trebal bih da nabavim Bioderma micelarni,deluje fantasticno...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jesam, jesam. ;)
      Puno ljudi se navuklo na nju, probaj. :D

      Izbriši
  6. Danas je moj komentar na B. Batiste, Biodermu i BB kremu obozavam. Trenutno ih koristim i bas mi odgovaraju :)

    OdgovoriIzbriši
  7. svaka cast na potrosenim proizvodima :)
    koristila sam batiste i biodermu i odlicni su mi :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Super su i meni blazinice iz Lidla! I slatkiši hihihi :))

    OdgovoriIzbriši
  9. Ja sam baš juče dobila Armani na poklon i danas ga isprobala - stvarno fenomenalno miriše :)

    OdgovoriIzbriši

Hvala ti na komentaru! :)