petak, 18. siječnja 2013.

HG makeup proizvodi


Dragi šminkoljupci, danas vam donosim svoje favorite sjenila - HG (holy grail) proizvode koje koristim pri gotovo svakom šminkanju. Nije laž kad kažem da su sjenila dio dekorativne kozmetike u koju iznova i iznova ulažem, jer zaista volim da su kvalitetna. Ona su dio širokog spektra kozmetike u kojem se jasno vidi razlika između jeftinog i skupljeg proizvoda, kao što je slučaj s npr. tekućim podlogama, no o tome neki drugi puta. 


Moji favoriti su:


1. M.A.C sjenila
2. Dior 5 Couleurs palete
3. Lancome sjenila





1. M.A.C. sjenila 
(Vanilla, Malt, Beauty Marked, Deep Truth)



M.A.C sjenila su moji najveći favoriti. U svojoj kolekciji ih trenutno imam 4 + 2 magnetske palete koje se kupuju zasebno. Kupovanje ovih sjenila u Europi zaista nije jeftin sport, no dajem i zadnju kunu za njih. Sve što sam tražila od sjenila, našla sam u ovima. Pigmentiranost i trajnost najveća je od svih sjenila koja ja sam isprobala. No, ono po čemu su zaista toliko posebni (pogotovo Beauty Marked i Deep Truth) je trag koji ostavljaju na kapku. Ne mogu vam to to točno opisati, no zaista ne izgleda kao klasično sjenilo. Ne blendaju se lagano, no prvi sloj boje ni neće biti pre jak, pa boju možete nadograđivati. S mat, svijetlim nijansama nisam imala nikakvih problema s blendanjem, dapače, uopće ih ne blendam, a ponekad stavljam i kao baznu boju prstima bez baze za sjenilo. Na swatchevima možete vidjeti da nema neke posebne razlike u pigmentaciji ako nanosite bazu prije nanošenja.

P.S. Nisam radila swatch Vanille i Malt-a, jer sam škrta i imam ih još malo. :D


 lijeva strana ruke baza/desna strana bez baze





2. Dior 5 Couleurs palete
(004 Mystic Smokys)




Dior paletu dobila sam još za rođendan i birala ju je moja prijateljica pa je otprilike znala što želim. Kad sam je dobila nisam je koristila par tjedana, jer mi je bila toliko krasna da je nisam ni htjela dirati, no naravno da je došao i dan kad sam konačnu umočila kistić u nju. 
Kutijica je divnog dizajna - plavi s CD slovima koji se presijavaju i izrazito čvrsta (vjerujte, već je bila na podu). Nadalje, kad je otvorite s gornje strane možete vidjeti poprilično veliko ogledalo, što je uvijek plus, a s donje strane 2 aplikatora za nanošenje i naravno, 5 sjenila. Neka od sjenila nisu izrazito pigmentirana, no to je upravo ono što mi se sviđa, jer sjenila nanosim samo u pregib oka i blendam. Na swatchu možete vidjeti da ima razlike u jačini boje ako prije nanosite bazu za sjenila, no nije velika. Neke nijanse, pak, su divno pigmentirane (siva, ljubičasta). Također, slično kao i s M.A.C. sjenilima, primjećujem da ne izgledaju na oku kao i klasična sjenila, no to opet ne mogu opisati.


lijeva strana ruke baza/ desna bez baze




3. Lancome sjenila
(Deep Burgundy 410)




Lancome mono sjenilo nabavila sam u Limoniju i to je njihovo prvo sjenilo koje posjedujem. Lijepo pigmentirano, no opet dopušta da nadograđujete boju. Kutijica crna, čvrsta, s njihovim logom u donjem desnom kutu, klasika. Ovo sjenilo uvrstila sam u favorite najviše zbog nijanse, jer je divna, no ne bih rekla da je sjenilo samo po sebi nešto izrazito posebno, tj. mislim da bi se lako pronašao neki dupe, dok to za prethodna 2 sjenila to ne bih rekla. Nema tog wow efekta, no ipak je dobar. Razlika između nanošenja s bazom i bez je vrlo mala.






Evo još nekoliko swatcheva svih sjenila. Uživajte!






Je li vam se svidio post? 
Koji su vaši favoriti? 

23 komentara:

  1. Kakvi krasni swatchevi...sve nijanse su divne.

    Meni su također draga Lancome i Dior sjenila :D.

    OdgovoriIzbriši
  2. meni se sve svidja =)) pratim te xx

    OdgovoriIzbriši
  3. Radiš stvarno prekrasne swatcheve, koji close up o.O Prekrasna su MAC sjenila koja imaš. Baš se vidi da je pigmentacija,ono, na razini. Valjda će doći uskoro u Kroejšu :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jooooj, i ja se nadam, ali nisu još dobili ni u Sloveniji.. :/

      Izbriši
  4. Divne su ti slike, a sad me jako privlaci ta Diorova paleta. Ovako na prvi pogled boje me ne bi privukle, ali swatchevi su presudili :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti, a baš sam mislila da su swatchevi Diora najslabije ispali.. ;)

      Izbriši
  5. Diorova paletica najviše mi se sviđa :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Kako uspiješ tako dobre swatcheve napravit?? :O
    Joj baš si želim MAC sjenila, a Dior paleticu također.. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Haha, pobrala sam to od jedne blogerica, copycat. ;)
      Tj, vidjela sam njene i svidjeli su mi se, ali ne znam kako ih je ona radila. Ja sam ljepila selotejp između. ;)

      Izbriši
  7. Točno sam se prepoznala u ovome kad mi je žao dirati stvar jer mi je toliko lijepa. Najradije bih ju samo gledala, ali ne izdržim dugo hihi :) Sjajni swatchevi, pitam se isto kao i Lia's iznad :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Haha, a eto. To je tako uglavnom sa skupim stvarima. :)

      Izbriši
  8. Pretty, pretty colors! Me likey...

    OdgovoriIzbriši
  9. Warum nicht. Ich will dein Blog ansehen und dich informieren. ;)

    OdgovoriIzbriši
  10. krasni swatchevi. i sjenila :)
    Dior paletica mi je favorit :)

    OdgovoriIzbriši
  11. Great blog! Love these colors! If you want to follow each other visit my blog and let me know :)
    http://alexandra-sophisticated.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  12. Rado bi udomila Diorovu paleticu! :D
    Krasni swatchevi!

    OdgovoriIzbriši

Hvala ti na komentaru! :)