utorak, 18. rujna 2012.

New Delivery - Sigma brushes


Danas ću vam predstaviti Sigmine kistove, Essential Kit točnije. Naime, neću ići u detalje jer su blogovi, kao i youtube, krcati recenzijama, već ću vam odati dojmove otvaranja, prvog pranja i općenito reći koliko sam (za sada) zadovoljna. Sigmin Essential kit dobila sam za rođendan, a od naručivanja do dolaska prošlo je 9 dana, dakle, poprilično brz shipping.





Originalna cijena bila je 89$,
- 10% popusta = 81$
+ shipping $13,17.

Ukupna cijena svedena je, dakle, na $94,17 tj. 534,27 kn. Najveće čudo u cijeloj priči je to što paket nije bio carinjen (vidi sliku). Ne znam zašto, no drago mi je pošto se carine kreću oko 100 kn, ako ne i više.
Kad je kartonska kutija došla u moje ruke, bila sam jako uzbuđena. Evo što sam pronašla u njoj nakon otvaranja.


Recently I received my Sigma's Essential Brush kit. I won't go into details because the whole internet is full of reviews and videos about them but I will tell you a little about my immpresion on them. I got it for my birthday and I am (for now) very pleased with them. They came in 9 days from my order, so it was a pretty fast shipping. They were originally $89 , but with discount and shipping total price went up to $94,17. It wasn't customed, though. 






Unutar paketa nalaze se brošure (opis kistova, pranje), poklon (mali eyeliner kist u mom slučaju) te naravno kistovi smješteni u manju kutiju. Što se tiće poklona, mislila sam da će biti neki veći kistić ili uzorci palete (pošto sam to viđala u drugim postovima), ali ništa od toga.


When I opened the package I noticed some brochures, a small present (eyeliner brush) and of course, 12 brushes packed in a smaller package. As far as present is concerned, I expected something bigger, since I've seen it on other blogs. But no harm was done! xD




Prije svega moram napomenuti da sam svoje prve kistove kupila prije 2 godine na Ebay-u, poslane iz Hong Konga. To su bili moji počeci šminkanja, pa su mi se činile zgodne. Naime, zbog njih sam i napravila Paypal račun i bile su (uz 120 paletu) moja prva transakcija. Sjećam se da sam zabunom naručila 3 seta kistova i 2 palete (da, hahaha), ali sam to prodala prijateljicama. Dakle, ako tek počinjete s internetskom kupovinom, kontaktirajte prodavača, raspitajte se o proizvodu prije kupnje, i na kraju, nemojte biti nestrpljive ili misliti da vam proizvod neće doći, jer se to ne događa. Desi se samo da je paket zadržan negdje na putu, a to ionako ne ovisi o prodavaču. Ebay kistove mnogo sam koristila i bile su ok, definitivno bolje od prstiju, ali kako je moj interes za makeupom rastao, shvatila sam da su loše, a polako su se počele i raspadati. Sukladno s tim rasla je moja želja za boljim alatom; nečim profesionalnijim. Svugdje po portalima mogli ste pročitati da su nakon M.A.C. kistova, Sigmini najbolji. Pa, rekoh, zašto ne baš oni?!


To start of, I gotta mention I bought my first brush kit 2 years ago on Ebay, shipped from Hong Kong. Back then I've just started doing makeup so they seemed convenient. I've really been using it for some time, which you can clearly see. They were, of course, better than using fingers but still, with the increase of my interes I realized they were quite poor, so I've decided to buy something better and went for Sigma.




No, vratimo se natrag na dan raspakiravanja. Nakon otvaranja ove šarene kutije, u rukama mi se nalazilo 12  kistića za šminkanje - 4 za lice i 9 za oči. Prvo što sam primjetila bio je oštar, plastičan miris. To me malo zbunilo, pošto sam mislila da Amerikanci drže do svoje reputacije, no rekoh nema veze, nakon pranja će biti ok.

But let's go back to the day they arrived. After opening a colorful box what I was holding in my hands were 4 face brushes and 9 eye brushes. First thing I noticed was a sharp, gluey - like smell. I thought Americans cared for they reputation, but I said ok, it's gonna be better after their first wash. Which happened. 







Pošto cijeli internet bruji o kvaliteti Sigme, opravdane cijenom, jako sam visoko postavila ljestvicu. Ipak, kad sam kameru približila drškama sa stražnje strane, primijetila sam natpis Made in P.R.C. Prva pomisao, wtf?! Naime, P.R.C. znači People's Republic of China - dakle, naši dragi Sigma kistovi su made in China. Oštar, jeftin miris opravdan. Ipak, tu moje razočaranje staje!

Nakon pranja konačno sam ih isprobala. I zaista su odlični. Neusporedivo bolji od onih s Ebay-a. Dlake su daleko mekanije, ne otpadaju, a ipreciznost je bolja.


Since whole internet is spreading the word of Sigma I had my expectation raised up pretty high. But, after zooming in I noticed the writing Made in P.R.C. on the back side of the handle, which means they are made in China. The smell approved. Little bit disappointed, but ok.

After washing it, I finally tried them and they really are great, incomparable to the Ebay ones. The hairs are glued nicely so the don't fall and are soft and precise. 





Posebno sam zadovoljna kistom za eyeliner jer je jako precizan. Nije da sam ikada imala velikih problema s nanošenjem tuša, ali on je nanošenje uvelike olakšao - ravnu crtu povlačim bez problema, od prve.

I am especially satisfied with the eyeliner brush because of it's precision. I never had troubles making a nice line but this brush certainly made it easier for me.




Sve u svemu, za sada sam poprilično zadovljna. Da sam kupovala vlastitim novcem, vjerojatno bih izabrala jeftiniju alternativu, no ovo je bolje. 

All in all, I am pretty satisfied. If I was buying it myself I probably wouldn't invest so much money because there are some nice alternatives but since it was a present I am pretty grateful! 

__



Kako vam se sviđa ovaj brush set? Imate li i vi koji i kako ste zadovoljne?

How do you like this Brush kit? Do you own any Sigma brush?


Broj komentara: 26:

  1. Predivne su ti cetke! Vec dugo su mi njihove cetke na wish listi i nadam se da cu ih uzeti jednom, posebno hvaljenu f80! :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Ovo mi je tiha patnja :(
    I ne znam hoću li ih ikada kupiti, ali ovako gledajući ih topim se. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Uvijek postoje alternative, možda čak i bolje. :D

      Izbriši
  3. Izgleda mi jako, jako lepo. Drago mi je da si zadovoljna, ja sam čitala i jako dobre ali i one jako loše komentare na račun Sigma četkica. Ono što je sigurno, jeste da i ja moram da nabavim neke bolje :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam uglavnom čitala pozitivne komentare, rijetko koji negativan.

      Izbriši
  4. super je blog!
    pratim te!
    sviđa mi se post i mnogo mi znači
    s obzirom da i sama čekam priliku da konačno naručim
    sebi Sigmu :))) sličice su jako pregledne i lepe!
    hvala na postu i svrati do mog bloga
    Pozz od Lene

    http://lenalifestylebeautyandstuff.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  5. Izgledaju jednostavno savrseno !

    xoxo

    OdgovoriIzbriši
  6. wooow your brush is so complete :D

    anyway I'm following you via GFC, please following me back ;)

    xoxo
    www.jiglycious.com

    OdgovoriIzbriši
  7. Uskoro se nadam Real Techniques kistovima, Sigma i MAC su mi još uvijek cijenom nedostižni :) Slijedim te, navrati na moj blog, uskoro planiramo darivanje, vrlo vrijedno ;)

    OdgovoriIzbriši
  8. Mah.. ja ne koristim toliko kistova za sminku al cim vidim da neko naruci ovako puno, dodje i meni da narucim i da pocnem sminkat sve i svasta :D Zasad imam samo lorealovu cetku za bronzer i sluzi me dobro ali slutim da cu se sad baciti na kupovanje puno vise kistova i puno vise sminke otkako sam pocela pregledat ove make-up blogove :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Imala sam prije onih 32 s ebaya, no to je zbilja bilo previše.. ovo je ok. :)

      Izbriši
  9. Predivne su! *___* Već više od godinu dana govorim počet ću štediti za njih, ali nikako xD Mislim da bi mi ovo mogla biti želja za Božić, još samo par mjeseci hehe :D
    Bilo bi super kad bi nakon nekog vremena korištenja opet pisala o njima ili barem javila dojmove kakvi su nakon dužeg korištenja jer sam negdje pročitala da su jednoj curi bili katastrofa :)
    :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Budem vjerojatno, ako se dojmovi promijene. Za sad su mi neke super , ali neke su mi pre mekane.. :*

      Izbriši
  10. Koristim MAC kistove, ali mi cesto za komplicirane stvari trebaju 2 ista kista... ovo bi definitivno uzela u obzir za taj 2. set kistova :)

    xx Ingrid

    OdgovoriIzbriši
  11. Valjda već 2 godine škicam Sigmine kistiće, ali nikako i nikako da dođu na red. :/ Trenutno mi i nisu toliko hitni jer sam našla neke odlične s e-baya, ali to ne znači da odustajem od njih :P I mene je šokiralo što su iz Kine! :O Carinili ti nisu jer su ovi stavili pod gift vjerojatno.. ;)

    OdgovoriIzbriši
  12. I am no longer sure the place you're getting your info, but good topic. I needs to spend some time studying more or working out more. Thank you for magnificent information I was looking for this information for my mission.
    Review my webpage - in store Coupons For kohls

    OdgovoriIzbriši
  13. Only after a сomprehensive assеssmеnt can
    a ѕuсcеssful treatment plan be devised.
    Thе гecoѵeгy гate
    of damagеd muscles is ѵery high??
    ? The dіgestive аnd cirсulatoгу ѕystems arе improved, getting blood flowing through the body.

    It wоrkѕ on sогe & tired musclеѕ
    as a tool to prevent injuries. Jupiter - avariсe venuѕ - lust mars - anger saturn - pride moon - jeаlousy mеrсury - sloth ѕun - coνetοusness.
    Many times the οrgaѕms reachеd whеn
    prostate masѕage iѕ іnvolved aге hіghly intense.
    The therapeutic masѕagе therapy sydney also has a sanguіne effect on уouг blood pressures.
    In the current state, bеcoming a гesρiratοry theraρiѕt coulԁ be a ωise decisiοn fоr studentѕ аre
    usually a clеver option as the number οf olԁeг individualѕ within thе natіon is increaѕіng at a raρid speеԁ.


    Also visit my homepagе: erotic massage in London
    Here is my website - sensual massage in london listed here

    OdgovoriIzbriši

Hvala ti na komentaru! :)