utorak, 4. studenoga 2014.

Avon Turkish Thermal Baths Rhassoul Clay Face Mask

Drage moje,
danas ću vam pisati o maski za lice koju sam kupila krajem prošle godine u Avonu, a ispraznila sam je prije nekoliko mjeseci (to ste mogli vidjeti u jednom od postova "Kanta za smeće"). Uglavnom, cijeli internet bruji o Planet Spa maskama za lice, a pošto sam si upravo naručila još jedan primjerak odlučila sam vam napisati i zašto mi se toliko svidjela. Rijetko koji preparativni proizvod me totalno osvoji što je još jedan razlog više za recenziju. 



Planet Spa linija maski za lice...
Prije svega moram napomenuti da postoji nekoliko proizvoda u Planet Spa liniji. Avon je mudro patentirao maske s različitim sastojcima koje bi potencijalno mogle riješiti probleme različitih tipova kože. Tako postoji energizirajuća maska s crnim kavijarom, hranjiva maska s afričkim shea maslacem, maska za dubinsko čišćenje lica s tajlandskim lotosovim cvijetom, maska s rhassoul glinom (koju imam ja), maska s himalajskim goji bobicama, maska s mineralima mrtvog mora te maska s mediteranskim maslinovim uljem. Ukoliko znate kakav vam je tip kože, posegnite za maskom koja će najbolje odgovarati upravo njemu. Dakle, ukoliko imate suhu kožu, isprobajte npr. hranjivu masku sa afričkim shea maslacem. S druge strane, ukoliko imate masnu kožu i imate velike probleme sa sjajem/hiperprodukcijom sebuma, posegnite za maskom s mineralima mrtvog mora itd..



Zašto sam se odlučila upravo za ovu?
Naime, zbog velike ponude i nekoliko različitih maski koje bi potencijalno mogle njegovati moju mješovitu kožu, teško sam se odlučila upravo za ovu. Moram priznati da sam gotovo naručila masku za dubinsko čišćenje lica s tajlandskim lotosovim cvijetom, no na kraju sam se ipak odlučila za ovu, za koju sam mislila da je nešto laganija. Jako puno djevojaka preporučilo mi je i onu s mineralim mrtvog mora, no zbog dotadašnjih negativnih iskustva s takvim sastojcima odlučila sam je preskočiti. Ono što je prevagnulo u mojoj odluci bila je glina, odnosno Rhassoul koji je glavni sastojak upravo ove maske.

Što je Rhassoul?
Nisam prirodni poznavatelj glina, no već nekoliko jednostavnih klikova mišem pružiti će vam nešto informacija o Rhassoul-u. Naime, on je prirodna mineralna glina koja se već stoljećima iskopava iz planina Atlas te je odavno korištena od strane brojnih žena u svrhu njege kože, ali i kose.
Rhassoul sadrži željezo, kalij, natrij, litij te elemente u tragovima, a danas se koristi u turskim kupeljima. Često je sastojak maski za lice, a teksturom i djelovanjem sličan je maskama od blata. Razlog tome su njegova omekšavajuća svojstva, sposobnost redukcije sekrecije sebuma, regeneracija kože uklanjanjem mrtvih stanica kože te sužavanje pora. (izvor: Wiki)

Moje prijašnje iskustvo sa maskama koje sadrže glinu?
Zapravo sam se bojala koristiti masku sa glinom jer zapravo nikada nisam isprobala masku za lice koja bi mi u potpunosti odgovarala. Isprobavala sam mini uzorke maski za lice s mineralima mrtvog mora (iz dm-a) te nekoliko onih sa zelenom glinom (neka švicarska kompanija) i kod svake sam imala užasno neugodni osjećaj na koži. Kod oba proizvoda sam se susrela sa zatezanjem kože pri sušenju proizvoda na mojoj koži te izuzetno neugodnim svrbežom kože. Ne pitajte kako i zašto, ne znam ni sama.


Moja očekivanja i čega sam se bojala?
Kod kupnje Avon maske za lice prvenstveno sam se nadala da ću dobiti proizvod koji neće zatezati moju kožu. Naravno, tu je bila želja za nečim što će biti lagano, dobro će čistiti kožu, pružati lagano matiranje, no istovremeno neće isušiti i dodatno naglasiti već suhe dijelove kože. Naime, zimi imam probleme s perutanjem nosa, odnosno dehidracijom donjeg dijela lica (obrazi i nos). Tražila sam proizvod koji to neće dodatno naglastiti.

Prvi dojmovi i razvoj mišljenja?
Kada sam prvi puta isprobala masku bila sam zadovoljna jer je prvenstveno bila ugodna na koži. Ipak, bez obzira na to što je to najbolja maska koju sam do tada isprobala, nije automatski ušla među moje favorite jer mi je neke dijelove dodatno isušila, odnosno nije me riješila perutanja nosa. Ipak, sa svakim slijedećim korištenjem, perutanje je bilo sve manje vidljivo da bi danas potpuno nestalo. Samim time, maska mi je bivala sve bolja i bolja. Što se tiče Rhassoul-a, čini se da čini upravo ono što bi i trebao. Zbog njega je koža bila lagano matirana, no ne pretjerano. Nisam primijetila neke drastične promjene vezano uz sužavanje pora, no ja ni nemam velikih problema s porama. Zvuči lijepo, je li tako?

Samo da napomenem: godinu dana kasnije, perutanja više nemam (moguća posljedica proizvoda koje trenutno koristim), a moju trenutnu rutinu njege kože vidjet ćete uskoro u obliku videa.

Kako nanosim masku?
Masku sam isprva nanosila prstima, no nekako sam u posljednje vrijeme ipak počela posezati za kistom jer je tako lakše. Koristim Real Techinques sintetički kist, no znam da u ponudi Avona imaju i kistove posebno namijenjene korištenju maski za lice. Naravno, korištenje prstiju je također zadovoljavajuće.

Tekstura i osjećaj na koži?
Maska je lagane teksture i vrlo je ugodna na licu. Ipak, sušenjem počinje lagano zatezati kožu, no to nije nimalo neugodno i nije usporedivo s ostalim maskama koje sam isprobala. Kad se potpuno osuši, lice se pere vodom te se nanosi serum ili krema (ili oboje).


Sastav*?
Proizvod sadrži otapala, ovlaživače kože, omekšivače kože (emoliente), UV filtre, pigmente, ekstrakte biljaka i naravno, prezervative. To su sve sastojci koji se nalaze u većini naših proizvoda, no ukoliko imate osjetljivu kožu i posebno onu sklonu aknama, postoje 2 sastojka koja vam možda neće odgovarati.
Dimethicone i Ethylhexyl Palmitate potencijalno su komedogeni, odnosno znači da bi mogli izazvati prištiće iako ja nisam imala apsolutno nikakvih negativnih posljedica korištenja. Tu su i PEG-7 Glyceryl Cocoate i Ethylhexyl Palmitate. Svi ostali proizvodi potpuno su sigurni.

*napominjem da su ovo moja vlastita istraživanja učinkovitosti sastojaka
(izvor: CosDNA)



Cijena, ambalaža, količina?
Cijena je 70 kn u regularnoj ponudi i to za sve vrste maski za lice koje Avon ima u ponudi. Naravno, redovno izbacuju kataloge sa sniženjima tako da maske vrlo često možete pronaći na sniženju. Ukoliko se ne varam, cijena moje bila je 40 kn, a u trenutačnoj kampanji je 29 kn. Ambalaža je plastična i vrlo ugodna pod prstima, nije teška i super je za svaku kozmetičku torbicu jer je poprilično sitna, što nisam očekivala kad sam gledala slike (činila se veća). Proizvod dolazi u količini od 75 ml, što vam može dugo trajati. Meni je moja trajala pola godine (ca. 25 korištenja preko cijelog lica).




ZAVRŠNI DOJAM
Ovo je moja najdraža maska za lice jer čini upravo ono što sam tražila od maske i primjerena je potrebama moje mješovite kože. Ne matira pretjerano, ne naglašava suhe dijelove i, ono što je meni izrazito bitno, izrazito je ugodna na koži i ne zateže ili svrbi dok se suši! Trenutno čekam da mi stigne novi primjerak i baš se veselim.

Jeste li već isprobale Avon maske ili općenito maske sa glinom? 
Kakvi su vaši dojmovi?

Broj komentara: 8:

  1. Maske od gline su najbolje za masnu kožu i čišćenje pora. Takve ja najviše volim. Freeman glinenu masku s limunom i metvicom koristim već mjesecima i s njom na par mjesta osjećam svrbež dok se suši i zatezanje, ali to je normalno za takve maske. Jedina glinena maska s kojom toga nema (a probala sam ih dosta) je Green Girl Endless Love (roza verzija za normalnu i mješovitu kožu). Nekako sam mislila da bi tebi najdraža bila od Avonovih ona zelena s maslinovim ulje. Još si negdje napisala da ima suhu kožu, pogotovo na nosu, i koristiš hidratantne stvari (puder, tonik, teže kreme nego ja recimo...)
    Evo ja sad imam 3 otvorene - Freeman glinena , Avon Planet spa s japanskom rižom i skaeom koja je "peel-off"(nije više u prodaji; stara verzija prije nego su promijenili ambalažu) i onakvu s maslinovim uljem kakvu sam ti poslala.
    I kupila sam Merz s bijelom glinom i cikom u Mulleru (tester).

    E vidiš, sad si me jako zainteresirala ovim postom za ovu! :)
    Dvoumim se već neko vrijeme koju bih novu masku probala da čisti pore, mitesere, regulira sebum i sl. a da ne isušuje (što je teško naći), pa sam se dvoumila između ove i one s mineralima mrtvog mora.
    Međutim, moje uber masno čelo se već 2-3 dana suši i vidim da se uopće ne moram blotati/prepudrati tokom dana pa sam pretpostavila da m je koža dehidrirala. I kaj sad onda kupiti?
    Sad mi nakon skidanja šminke micelarnom paše tanji sloj Nivea Soft kreme na cijelom licu (koju inače nikad ne stavljam i na T zonu).

    Sori kaj sam se raspisala
    Super ti je post! Baš ono kaj volim, sve detaljno i fino :D
    Al se i dalje dvoumim kaj da ja kupim i radim sad. Em zato jer ne znam koju novu masku kupiti za čišćenje (jer osim kaj sam se osušila desni obraz mi je oprištavio) em zato jer ne znam kaj da radim s kožom sad... :/

    Koju ti kremu/serum voliš nanijeti nakon ovakve glinene maske?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slažem se da su takve maske najbolje za masnu (dodala bih i mješovitu) kožu. A Freeman nisam isprobala, ali sudeći po tvom iskustvu vjerujem ni da neću jer se apsolutno grozim toga. Ja ti imam u najboljem smislu riječi mješovitu kožu, jer su neki dijelovi užasno masni (pogoršava se kroz dan), ali ostali dijelovi su suhi, ali svakako su u manjini i ne događa se to stalno. Dakle, nos mi se znao perutati dosta (posebno u hladnijim danima), ali prvenstveno zbog manjka hidratacije, a to sam sada riješila kombinacijom Bocassy seruma i Paula's Choice eksfolijatora (koji je bomba)! Tak da mi je ta zelena maska dobra, ali ne stalno već samo kad osjetim da trebam dodatne hidratacije i kada je to prisutno na cijelom licu (tipa općepoznati mamurluk kad si suh ko šljiva drugi dan).

      A što se tiče preporuke, stvarno ne znam što da napraviš s obzirom da nisam isprobala onu s mineralima mrtvog mora. Možda da probaš pročitati još koju recenziju. Ja ti preko koristim Bocassy serum, a ako je još potrebno nešto (što je rijetko) dodati ću i neku hranjiviju kremu. Ali teško je preporučiti jer koliko god su kože slične, toliko su i različite.

      Hvala ti! <3

      Izbriši
  2. Dobro je da si uzela ovu masku, jer iako je nisam probala, mora da je bolja od one sa cvetom lotosa koja je mene pekla kao da cistu kiselinu stavljam na lice.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja isprobala neku hidratantnu i bila je ok, kao i peel-of sa čajevcem, ali nije da su me oborile s nogu kao ova. Iako su solidne. :) Ova mi je super. :) A inače imaš osjetljivu kožu?

      Izbriši
  3. Trenutno trosim onu sa mineralima mrtvog mora a ovu sam vec narucila i stize mi sledece nedelje. Ne sumnjam da je odlicna :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Odgovori
    1. Dobra je stvarno. :D Iskreno, uvijek ću o preparativi pisati s rezervom, ali ovo stvarno nema loše strane. :D

      Izbriši

Hvala ti na komentaru! :)