nedjelja, 10. kolovoza 2014.

Sleek paleta - Storm

Drage moje,
u posljednjem new in postu pokazala sam vam koje sam stvarčice kupila, a među njima se našla i Sleek paleta u nijansi Storm. Ukoliko me pratite, znate da jako volim Sleek pa tako nisam mnogo razmišljala pri kupnji ove, a jednu sam uzela i za Ivanu sa bloga LMF. Našu video razmjenu pogledajte ovdje, a ako vas zanima paleta nastavite čitati.

Kada bih trebala navesti jedan brand koji mi najviše odgovara cijenom i kvalitetom to bi definitivno bio Sleek. U svojoj kolekciji imam 3 mono rumenila (pogledajte recenziju), 2 trio rumenila i 3 palete sjenila. Pošto sam veliki fan kvalitetnih sjenila, a i često mjerkam Sleek stranicu, odlučila sam se počastiti još jednom, ovoga puta u nijansi Storm. Jednostavno jer je divna.


Paleta dolazi u čvrstoj crnoj mat ambalaži koja odaje dojam profinjenosti, no istovremeno se užasno teško otvara i brzo maže. To bi navela kao jedine mane, pošto u unutrašnjosti sadrži nekoliko stvari kojima sam zaista zadovoljna. Najprije, to je veliko ogledalo koje volim u paletama jer znači da ćete se moći našminkati na gotovo bilo kojem mjestu, a i estetski je prihvatljivije. Zatim, u paleti se nalazi i aplikator koji je, ne biste vjerovali, potpuno iskoristiv. Nije naravno nešto što obožavam, s obzirom da imam vlastite kvalitetne kistove, no ukoliko ste početnik ne morate ovaj baciti u smeće. Napravljen je od spužve i odlično funkcionira kada trebate odjednom nanijeti puno sjenila na kapak (tzv. "color packing"). Preporučam ga za korištenje ispod pregiba, dok za pregib funkcionira nešto lošije. 


Kada govorimo o samim sjenilima unutar palete važno je napomenuti da svaka I-divine Sleek paleta sjenila sadrži 12 sjenila čiji finish varira u pojedinoj paleti. Ukoliko izrazito volite mat sjenila, preporučila bih vam da provjerite Sleek stranicu jer ćete tamo naći velik broj različitih paleta, od koji su neke potpuno mat finisha, a neke sadrže jednak broj mat i shimmerastih nijansi. Sleek Storm paleta, pak, sadrži većinu shimmerastih nijansi, što je meni potpuno prihvatljivo s obzirom da u kolekciji već imam Oh So Special i Au Naturel paletu, a one sadrže nešto više mat nijansi. 


Sleek storm paleta, dakle, sadrži 3 mat nijanse (Calm Before The Storm, Eye Of The Storm i Blackout) koje su svijetlo smeđa, tamno smeđa (obje dobre za popunjavanje obrva) i crna mat (koja je pigmentiranija nego u druge dvije palete koje imam u kolekciji). Ostalih 9 nijansi su shimmeraste i prekrasne za nanošenje ispod pregiba i ispod donje linije trepavica jer su ludo pigmentirane, puteraste, kremaste, ma divne. 


S ovom ćete paletom moći postići velik broj različitih look-ova jer sadrži šest neutralnih, zemljanih nijansi (sand storm, snow strom, calm before the storm, thunder storm, dust storm i eye of the storm), nekoliko ružičastih koje opet mogu proći pod dnevni look (perfect storm, firestorm) i tri žive nijanse s kojima možete eksperimentirati (gathering storm, storm cloud i electric storm). Tu je naravno i mat crna nijansa koja je must have u svakoj dobroj paleti, a ova je čak i vrlo pigmentirana (bolje nego u Au naturel i Oh so Special).

Što se pigmentacije tiče, i ova Sleek paleta (kao i Au naturel i Oh so special) mat nijansama nešto kaska za shimmerastim. Ako gledate swatch možete to jasno vidjeti u slučaju nijansa Calm before the storm (svijetlo smeđa, mat - gornja slika) i Eye of the storm (tamno smeđa, mat - donja slika). To, kao što sam već napomenula, ne uključuje Blackout (crna mat - donja slika), koja je jako pigmentirana. Nijanse su nanesene preko Makeup Revolution Focus & Fix baze, s time da su sve nijanse nanesene jednim potezom prsta izuzev gore navedenih smeđih mat nijasi (Calm before the storm i Eye of the storm) koje su nanesene u 3 sloja.


Začudo, za popunjavanje obrva nijansa Eye of the storm poprilično dobro funkcionira, odnosno pruža dobru pigmentaciju. Trušenje nijansi je minimalno, ako ga uopće ima i to samo sa mat nijansama. Ipak, ukoliko želite jaku pigmentaciju pri nanošenju koristite jagodicu prsta ili aplikator koji dolazi uz paletu, a ne neki mekani kist. Moji favoriti: Sand Storm, Firestorm, Dust storm i Blackout.

Ostale informacije...
Paleta je dostupna samo online, odnosno preko web shopova. Svoje primjerke naručujem sa Sleek stranice pošto je tako cjenovno najprihvatljivija, a poštarina vrlo slična kao i na našim web shopovima (30-ak kn). To naravno uključuje i čekanje (1-2 tjedna) da paket stigne, za razliku od web shopova PinkPanda  i Click2chic gdje paket stiže u roku od dan, dva pa ukoliko ste nestrpljivi možete kupovati i tamo. Cijena svih I-divine paleta preko službene Sleek stranice iznosi £7.99 (oko 76 kn), no imajte na umu da su u prethodnih godinu dana digli cijene. Također, količina koju dobijete je 1.1g po sjenilu (x12).

Sastav:
Provjeren preko cosdna analize sastojaka. Pogledaj sliku ispod.
_________________________________________________________________________________________________
Mica, Talc, Paraffinium Liquidum, Magnesium Stearate, Ethyhexyl Palmitate, Dimethicone, Propylparaben, Methylparaben. Može sadržavati: Ultramarine CI77007, Yellow Iron Oxside CI77492, Iron Oxside CI77491/2/9, Red Iron Oxside CI77491, Blue 1 Lake IC42090:2, Black Iron Oxside CI 77499, Titanium Dioxside CI77891, Manganese Violet CI77742, Red No.40 Lake IC16350.
_________________________________________________________________________________________________





Prednosti ove palete...
*velik izbor shimmerastih nijansi
*divna tekstura i finish sjenila
*lagano blendanje sjenila
*prihvatljiva cijena 
*čvrsta ambalaža
*dodaci: ogledalo i kist
*uredni sastojci
*nije testirana na životinjama

Nedostaci ove palete...
*amabalaža se prlja i teško otvara
*velik broj shimmerastih nijansi 
(ukoliko ste veći fan mat)
*dostupnost samo preko interneta

Jeste li već isprobali Sleek palete?
Koja je vaša najdraža i kako vam se ova sviđa?


Broj komentara: 11:

  1. Fantasticno uradjen post,odavno nisam citala bolji,svaka cast!Ja imam veliku zelju da isprobam neku sleek paletu,ali me odbija narucivanje preko interneta,ne znam ni sama zasto!

    OdgovoriIzbriši
  2. Divna je! Sinoć sam baš poručila nju i Arabian Nights. Čitam da je Sleek veoma hvaljen, pa reših i sama da ih probam.

    OdgovoriIzbriši
  3. Dobila sam ju prije mjesec dana i obožavam ju, ali jako moram paziti da ne uništim nokte dok ju otvorim :D

    OdgovoriIzbriši
  4. Mislila sam da se samo moja teško otvara :D Pred malo sam dobila svoje prve Sleek palete i obožavam ih.....najbolje su :D

    OdgovoriIzbriši
  5. paleta je krasna :)
    jedna od top 4 sleek koje moram imati (druge dvije su u naturel i oh so speacial i v1 brights)

    OdgovoriIzbriši
  6. wow, sviđa mi se 'color payoff'...meni su nijanse ok, makar preferiram mat.

    OdgovoriIzbriši
  7. *-* paleta je prekrasna!
    Nisam probala niti jednu Sleek paletu, ali nadam se da ću ubrzo naručiti par stvari.
    Firestorm nijansa mi je favorit ove palete ;)

    OdgovoriIzbriši
  8. Sand storm i Dust storm su mi prekrasne. Volim i što SLEEK u svaku paletu ubaci mat crnu, njih mi uvijek treba. Mislim da ovu paletu neću kupovati, ima dosta nijansi koje vjerojatno ne bih koristila ili ih već imam u nekoj drugoj paleti, ali svakako imam par njih na listi želja. :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Jako lijepo izgleda, Storm mi je jedna od drazih njihovih uz novu Arabian nights :) slazem se s komentarom da je post super uređen :D

    OdgovoriIzbriši
  10. Naručila baš ovu paletu jedva cekam da stigne :D...Od kada sam otkrila Sleek,najdraža kozmetika ikada :D

    OdgovoriIzbriši

Hvala ti na komentaru! :)