četvrtak, 7. kolovoza 2014.

Koju kozmetiku nosim na more

Drage moje,
nedavno sam otputovala na more u prekrasan Bol na Braču pa sam, naravno, sa sobom uzela i neke kozmetičke stvarčice, kao što bi napravila i svaka prava ovisnica o kozmetici. Kao što sam već ponovila, volim gledati koju kozmetiku kriju ladice/torbice/police kolegica pa vam danas donosim nešto slično i nadam se da ćete uživati.



U videu sam govorila obrnutim rasporedom, no nadam se da vam ne smeta što ćemo najprije proći kroz preparativu, ipak je ima nešto više. Najprije imamo Aussie miracle recharge moisture regenerator u spreju* koji sam nedavno dobila od Aussie-a (uz Dessata četku) i mogu reći da sam poprilično zadovoljna s njim, a četku obožavam. Naime, regenreator fino omekša kosu i pruži joj divan miris (koji traje kroz dan), a pošto sunce može oštetiti kosu, bez ovog ne izlazim iz kuće. Dessata četka* je nešto nevjerojatno, ali neću puno pisati o njoj ovdje, već očekujte zaseban post o njoj. O.b. tampone morala sam uzeti sa sobom zbog one stvari, i o tome neću pisati jer sumnjam da vas zanimaju detalji (haha). Zatim imamo nekoliko stvari koje su u mojoj rutini lica. To je Elizabeth Arden 8hour krema koju volim, dr.Hauschka tonik* koji imam puno alkohola pa sam ga uzela sa sobom samo da ga potrošim (nije se baš iskazao) i odlična Babylove cinkoksid krema koja je divota za isušivanje prištića (pripremit ću vam post i o tome). Uzela sam i Garnier micelarnu otopinu koju obožavam jer je jako lagana i neutralna, brzo skida šminku, a jeftina je i velika. Trebao mi je i intimni šampon, a sastav Olival senstive šampona mi se činio zadovoljavajuć. Šampon je ok, nije izazvao nikakve reakcije, jedino me mrvicu smeta miris, koji je ugodan no nepotreban.


Avon Senses šampon* uzela sam zbog praktičnosti pa je jedino zato dobio prednost nad Stambuk's sapunom* (kojeg sam namjeravala uzeti, ali ipak nisam). Miris je ugodan, no sastav nije pretjerano dobar iako mi nije izazvao nikakve reakcije (nisam osjetljiva na SLS, ali ga izbjegavam kad mogu). Šampon za kosu je Natura Siberica Energizing and protective šampon* koji me oduševio zbog sastava, a istovremeno nije slijepio ili zamastio kosu (što je moguće s takvim vrstama šampona), dolazi u količini od 400 ml za 60 kn, pa mogu zaključiti samo da je odlična stvar. Batiste xxl volume suhi šampon moj je dugogodišnji favorit i koristim ga uvijek kada želim malo podignuti kosu i dodati volumena. Olea odstranjivač laka za nokte nije mi trebao pa ne znam zašto sam ovaj uzela sa sobom, niti mi je favorit niti mi je trebao. Aronal pastu za zube, s druge strane, jako volim i uvijek koristim ljeti (ne znam zašto). Ne znam zbog čega mi se tako jako sviđa, možda jer dugo pruža svježinu, no malo je skuplji od prosjeka pa pripazite na to. Aquafresh četkica za zube je ok, kupila sam je u paketu, no draža mi je Curaprox. Uzela sam i Neutro Roberts roll-on jer sam zaboravila doma stvarčice za pazuh, no iako mi se na prvu svidio, ne drži me suhom dovoljno dugo pa mi se više i ne sviđa. Tu imamo još i K plus britvice, koje su ok i Neofen tablete za one dane. Uzela sam još i MY face blazinice iz Bipe (moje najdraže) i Violeta vlažne maramice (jer uvijek zatreba). Kreme za sunčanje sam zaboravila poslikati, no radi se o Avene kremi za lice s faktorom 50 i Afrodita kremi za lice sa faktorom 25 (koju koristim za tijelo).


Od dekorative nosim svoje najdraže stvaričice, a to je Avon quad paletica u nijansi Barely There* koja sadrži aposolutno divne nijanse i začuđujuće je dobro pigmentirana, tako da će dobro doći i za kreiranje dnevnih i noćnih look-ova. Tu je i slična MAC duo paleta s nijansama Malt i Vanilla, koju jako volim te nova Sleek Storm paleta koju sam naručila jer sam zaključila da mi treba u životu. Visoke je kvalitete (kao i ostatak Sleek proizvoda), divno pigmentirana i sadrži veliki broj različitih nijansi pa ćete njome moći kreirati najrazličitije look-ove. Tu je još i jedno MAC mono sjenilo u nijansi Satin Taupe koje uvijek dobro dođe (jako volim) te 2 kremasta sjenila. Maybelline color tattoo sjenilo u nijansi Permanent Taupe divno je za popunjavanje obrva (izdrži i u moru) te ekstra izdržljivo Avon longlasting kremasto sjenilo* koje će i najmasnije vjeđe držati pod kontrolom. Ono je u nijansi Totally Taupe.


Od rumenila sam uzela i Yves Rocher rumenilo u nijansi Medium Abricote, koje je već pri kraju pa sam ga odlučila potrošiti. Nijansa je predivna pepeljasto ružičasta (što ne biste rekli po nazivu nijanse) i mislim da divno odgovara mojem tonu kože. Izgleda vrlo prirodno na obrazima, a nema ni trunke shimmera što obožavam. Uzela sam i Inglot kremasto rumenilo (nijansa 84) koje je nijansom gotovo identično Yves Rocher rumenilu i traje cijeli dan (obožavam!). Tu je još i Sleek Fire paleta rumenila za one dane kada se odlučim eksperimentirati sa nijansama. Divno je pigmentirana pa ne čudi da su Sleek moja najdraža rumenila.


Essence XXXL longlasting lipgloss (05 Velvet rose) je divna stvarčica i mislim da mi dobro stoji (nijansa slična rumenilima), a zasigurno je i vrijedna pažnje s obzirom na cijenu (iako se voli nakon nekog vremena nakupiti u boricama na usnama). Deborah milano nude ruž (nijansa 2) dobila sam od LMF u našoj razmjeni i mogu reći da je jako lijep, neutralan i volim ga nositi, baš kao i NYX ruž (04 Pale pink). Tu su se našli još i divan Avon ruž* (nijansa natural flush) iako nije baš pigmentiran. I za kraj imam Maybelline Babylips (nijansa Cherry me) kojim moram priznati da nisam oduševljena, no mislim da ću isprobati nijansu Pink punch jer mislim da bi mi mogla bolje stajati.


Uzela sam, naravno, i podloge pa sam tako odabrala L'occitane anđelika bb kremu* koja je dobra za dane kada ne trebate mnogo prekrivanja, a želite izjednačiti kožu. Nijansa mi je također sada odlična (light). Za pokoji prištić uzela sam svoj najdraži korektivni puder, Vichy dermablend (15 opal) iako mi je trenutno presvijetao, a tu je i ekstra lagani MAC face and body puder koji mi teksturom odgovara jedinu u ljetnim mjesecima (iako je nijansa vrlo prilagodljiva). Maybelline The Eraser eye korektor jako jako volim, no izlazi iz prodaje pa ga više neću moći kupovati, no ukoliko ga još vidite negdje, obavezno kupite.


I za kraj, uzela sam naravno i brush roll koji nosim na svaki put koji idem. Izuzetno je pregledan i odlična stvar za putovanja. U njemu nosim Sigma kistove, RT kistove za lice i oči, Essence kistić za obrve te Ecotools kist. Tu su još i poneka maskara, tuševi za oči, baze za kapke i olovke.

VIDEO


Kako vam se svidio sadržaj mojih torbica?
Koji su vaši must-have proizvodi za more?


*Proizvodi označeni zvjezdicom dobiveni su besplatno. Ipak, zadržavam pravo na iskreno mišljenje, kao i u svakom postu.

Broj komentara: 13:

  1. Čini mi se da nosiš samo osnovno. I moja kolekcija za put je tu negdje, možda malo manje kistova. Reci mi, koju bazu za sjenilo koristiš? Treba mi nešto za vrlo masne kapke ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Trenutno isprobavam Avon bazu, no još je nisam nosila cijeli dan. Inače jako volim Essence color arts bazu, a koristim i MUR focus & fix bazu. Ova Avon sjenila drže ful mast pod kontrolom, no nekako nisu skroz ugodna na očima. To mi jedino traje cijeli dan.

      Izbriši
  2. Ja sam se počela pakovati za putovanje, dvije nedjelje ostajem od toga sedam dana na moru, mislila sam da je lakše i da ću ponijeti manje stvari.. :/

    OdgovoriIzbriši
  3. Kome, šta, Maybelline Eraser izlazi iz prodaje? Kmuk :( Taj mi je najdraži, znam da već dugo nije dostupan kod nas, nabavljam ga na putovanjima, ali zar se definitivno prestaje proizvoditi?
    Super si stvari odabrala, količina je tu negdje kao kod mene, samo što je meni gotovo sva preparativa u obliku testera, a dekorative je malo više :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma da, nema ga vise nigdje sto je bas velika steta. Jos ak mi i color tattoo izbace iz ponude mogu se ravno koknut. :P

      Izbriši
  4. zaašto eraser eye izlazi iz prodaje???:(( ja ga tražim zadnjih godinu dana i nigdje ga ne mogu kupiti ;:( a šteta!

    mfashionfreak♥blog

    OdgovoriIzbriši
  5. Vezano uz micelarne otopine - prvo sam koristila L'oreal, iako mi se činilo puno 40-ak kn za 200 ml i smetalo me što se u transportu jako pjenila (stalno na relaciji dečko-doma) i tako još brže trošila. Garnier mi je bila otkriće jer za istu cijenu dobiješ duplo više! No, već sam dva puta bila u DM-u kada sam trebala micelarnu, a tamo nemaju tu Garnierovu. I danas otkriće - u DM-u neka francuska marka, Corine de Farme, 500 ml za 44 kn! Preporučam! I dok sam s Garnierom potrošila i do 4 vatice, s ovom su bile dovoljne 2, odlično skida! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slažem se za L'oreal. Jako je bila dobra, no cjenovno too much s obzirom kako se brzo troši. Probati ću tu corine de farme, čini se zanimljivom. :D

      Izbriši
  6. Puno si bolja od mene, ja nosim prekopreviše stvari i nikada se ne uspijem ograničiti pa poseban kofer ide za kozmetiku :/

    OdgovoriIzbriši

Hvala ti na komentaru! :)