četvrtak, 28. kolovoza 2014.

Kako nanijeti tuš (početnici)

Drage moje,
u posljednjih nekoliko videa pisale ste mi da biste željele da vam pokažem kako najlakše nanijeti tuš za oči pa sam vam to odlučila pokazati u ovotjednom video-postu. Tehnika apliciranja tuša zaista nije toliko komplicirana, ali zapravo tu najviše vrijedi ona "vježbom do savršenstva". I samoj mi je dugo trebala da je savladam, ali definitivno nije nemoguće. U postu sam išla stvarno u detalje, duboko u tehniku i nadam se, barem malo, olakšala stvari.



Prije svega, tuš je sastavljen od 2 dijela, a ja sam ih, radi lakšeg zapamćivanja, nazvala simboličnim imenima. Na slici iznad možete vidjeti gdje se točno nalaze. 
1. LINIJA POLUKRUG
2. REP (trokutić)

Linija polukrug je zapravo precrtan pregib dok je rep tuša nacrtan zamišljen trokutić, rotiran za 90°.

Što se tehnike tiče, najprije moramo govoriti o dijelovima oka, posebno ako ste potpuna početnica u nanošenju tuša. Važno je, prvenstveno, znati gdje je pregib (kost koju možete napipati na sredini oka), a zatim i kraj obrve. 

Zašto je pregib važan kod nanošenja tuša? 
Prvenstveno, pregib već predstavlja svojevrsnu liniju koju vi želite precrtati niže, tik preko trepavica. Vrlo važno je i da nikako ne podižete liniju do pregiba, već da je tuš nanesen u tankom sloju. To ćete postići utiskivanjem proizvoda (najbolje crnog sjenila) tik do trepavica, malo po malo.

Zašto je kraj trepavice važan?
Kraj trepavice je izrazito bitan jer predstavlja vodilju za crtanje trokutića (tzv. repa tuša). Trokutić o kojem govorim trebao bi biti, logično, sastavljen od 3 linije, no mi ćemo crtati samo 2, one duže. Prva, donja linija, crta se tako da se kraj oka (vanjski kut) poveže sa krajem obrve, naravno, samo do kraja pregiba. Drugu, pak određujete spajanjem kraja prve linije sa sredinom linije polukrug. (vidi slike iznad)

A sama tehnika?*
1. nategni oko rukom kojom ne crtaš
2. nacrtaj prvu liniju repa
(kreće od vanjskog dijela oka i staje kod pregiba)
3. počni sve više rotirati, polegavati kist kako bi lagano nacrtala drugu liniju 
4. spusti potpuno kist i utiskuj ga do unutranjeg kuta oka
*tehnika je prikazana u videu ispod


Tehnika napisana iznad i prikazana u videu uključivala je korištenje mojeg omiljenog kista za nanošenje tuša i popunjavanje obrva, a radi se o Essence liner kistu, kojeg možete nabaviti za otprilike 15 kn u dm i Kozmo drogerijama. Njega sam utapkala u crno mat sjenilo iz Sleek Storm palete, no funkcionirati će bilo koje crno mat sjenilo dobre pigmentacije. Naravno, ukoliko želite tuš u boji, uzmite bilo koje sjenilo druge nijanse.

Preko sam prešla tekućim tušem, Essence Liquid Ink kojeg volim zbog preciznog kista, ali odličan je i Eveline Celebrities tuš. Ipak, ja bih vam, ako ste potpuni početnici, preporučila da koristite prvenstveno kosi kist i crno sjenilo, a kasnije ćete lagano to znati i izmjeriti sami po sebi.

I to je to! 
Uživajte u videu!

Jeste li što pohvatale? 
Pišite mi...

Broj komentara: 27:

  1. Hey,
    I really like your Blog! You have interesting Stuff on it. Do you want to follow each other via GFC? If yes please comment on my Blog that you followed me and than i follow you back :).

    Greetings and Kisses from Germany
    www.sophias-fashion.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bi ki mogla napraviti recenziju o iq gel eyelineru? Izdrži li cijeki dan na kapcima bez micanja i kakva je pigmentiranos? U potrazi sam za uper gel eyelineru vec dugo pa mozda je bas on moj HG :D

      Izbriši
    2. Odličan je po svemu - i drži i ful je pigmentiran. Jedini problem je skidanje s kistova, čista noćna mora. S kapaka još nekako ide uljem, ali kistove nisam nikad prala uljem. Možda bih to trebala isprobati..

      Izbriši
    3. Pomješaj malo maslinovog ulja sa onim.što si prije prala kistove i trebalo bi sve mrlje i nečistoće otici bar tak kod mene

      Izbriši
  2. Ovo ti najbolji post do sada! Uopće ne znam stavljati tuš, tekući nikako ali ponekad uspijem na desnom oku lijepo napraviti liniju CT sjenilima, vlažnim kistom i nekim tamnim sjenilom ili kombinacijom olovki za oči i Essence kosog kista. Naj kist! Koristim ga i za popunjavanje obrva i stavljanje ricinusovog ulja u njih :)
    Slike su odlične i super si objasnila :DD

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Uuuu, hvala. :) Nadam se da je pomogao. Slažem se za kist, posramili bi se i Sigma i RT kosi kistovi. :D
      <3

      Izbriši
  3. jesi probala oprat IQ tuš s kista uljnim odstranjivačem, kao da ga skidaš s očiju?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam, ali dala si mi dobru ideju. Probam pa javim! :D

      Izbriši
  4. Presimpatična si i tutorial je odličan :)

    OdgovoriIzbriši
  5. svaka cast na postu i videu! ja uvijek imam problema sa repicem jer imam spustene kapke pa samo napravim crnu crtu po liniji gornjih trepavica bez izvlacenja repica jer mi nikad ne ispadne kako treba :D essence i ecotools kosi kistovi su mi najbolji, mislim da stvarno nema boljih :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, svako oko je drugačije i treba stvarno puno puno vježbe da se u potpunosti savlada, iako mi se i sad zna desiti da zabrljam. Ključno je ići sa tankom linijom pa probaj samo utiskivati i rotirati, možda uspiješ. :)

      Izbriši
  6. http://jananikolic659.blogspot.com/ -Blog o ucenju <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala. Molim te da ubuduće linkove ne ostavljaš ispod postova, već u komentarima ovdje: http://goo.gl/Bh1Pd3.
      To je posebno mjesto na mojem blogu (možeš direktno do njega preko kartica) koje sam rezervirala za tu namjenu.

      Izbriši
  7. Nemoj toliko natezati kapke, prije će ti se pojaviti borice kraj oka i koža će ti biti manje elastična. :/ Tekući tuš se bez problema može staviti i normalno, bez da natežeš kapak.

    OdgovoriIzbriši
  8. Ja tuš ne mogu staviti, a da ne nategnem kapke, nikako jer imam na tom vanjskom kutu spušten kapak i nekako višak kože :D I to je jednostavno ne moguće bez natezanja. Tuš odavno ne koristim, samo za neke tutoriale i tako, ali na dnevnoj bazi ne, jer kažem ne stoji mi iako ga dobro napravim, napravi mi oči tužnijima nego što već jesu :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i meni su baš na tom vanjskom dijelu spušteni pa ne izgleda nikako kad radim winged :/

      Izbriši
  9. Odličan post i još bolji video, sigurna sam da će mnogima biti koristan, bravo za trud!!

    OdgovoriIzbriši
  10. Zanimljivo , korisno , samo nastavi tako . !!!

    esfashionup.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Molim te da ubuduće linkove ne ostavljaš ispod postova, već u komentarima ovdje: http://goo.gl/Bh1Pd3.
      To je posebno mjesto na mojem blogu (možeš direktno do njega preko kartica) koje sam rezervirala za tu namjenu.

      Izbriši
  11. Jao super. :) Mnogo si lepo objasnila. Pozdrav iz Srbije. :*

    OdgovoriIzbriši

Hvala ti na komentaru! :)