petak, 19. listopada 2012.

Efect kontaktne leće Hr


Bok cure!
Znate kakve smo mi, uvijek bi nešto mijenjale na sebi, iako smo možda svima oko sebe lijepe. Cure s ravnom kosom bi kovrčavu, one s tamnim očima svijetle itd.  Možda ne možemo protiv genetike, ali zasigurno ima načina da barem na kratko budemo drugačije i udovoljimo si. 





Takva sam i sama, pogotovo po pitanju očiju. Oduvijek sam željela imate svijetlije oči, barem boje meda, ako ne i plavo - sive; zato sam se i oduševila kad sam probala sive Efect leće. Dobila sam i crvene, s kojima sam napravila look za Halloween, a maskirala sam se u lutku Saw. Sve ste već mogle vidjeti na mojem Facebook-u, no sada krenimo na moje dojmove.

prirodna boja očiju


Efect leće nabavljaju se preko njihove web stranice, no slobodno ih kontaktirajte i na Facebook stranici, osoblje je zbilja jako ugodno. Tamo možete pogledati kompletnu galeriju slika zadovoljnih korisnika i odabrati one koje se vama sviđaju. Plačanje je pouzećem, dakle, onda kada vam poštar dođe doma ili ostavi simpatični žuti listić. Paketić dolazi za 2-3 dana, a sjedište im je u Karlovcu. Cijene variraju, većina leća košta 240 kn, s kojima dobivate kutijicu za čuvanje i upute, no imate i leća na akciji. U ponudi su one koje potupno i one koje djelomično prekrivaju boju vašeg oka. One, naravno, nisu diotrijske inače bi cijena bila puno viša. Još jedna stvar, proizvedene su u Korei, no to mi nimalo ne smeta jer znam da Koreanci imaju kvalitetnu kozmetiku, a onda vjerojatno i leće, za razliku od Kine.


Odlučila sam pokazati vam kako se otvaraju s obzirom da sam tu imala malih problema.


Recimo da ste nabavile svoj primjerak i da ne znate kako ih otvoriti.
Prvo noktom pritisnite poklopac prema gore i onda će vam se djelomično otvoriti i vidjeti ćete dio bijelog gumenog poklopca. Zatim pažljivo maknete ostatak folije i otvorite staklene posudice iz kojih, nakon toga, izlijete tekućinu zajedno s lećama u plastične posudice namijenjene čuvanju leća.

Na oko ih stavljate kao i obične, no pošto ni to nisam nikad radila, opet sam imala problema. Trebalo mi je nekih 5 minuta pred ogledalom da konačno nategnem kapak dovoljno i smjestim leće preko šarenice. Onda trepnete par puta i spremne ste za poglede. Gledanje kroz njih, naravno, nije nikakav problem pošto vam leća ne prekriva zjenice. I da, oči su mi na prvu suzile kao malom djetetu...

Ne brinite, uz leće dobivate i detaljna uputstva na dvije strane u kojima vam je objašnjeno sve od nanošenja, skidanja leća, do održavanja.


A sada evo i leća na mojim očima. Dobila sam sive (natur grey) i crvene (red vampire).


NATUR GREY:


Natur Grey su leće koje prekrivaju vašu boju oka, dakle, vidljiva je samo vaša zjenica koja je tamna na svakom čovjeku, no moguće je da će vam se vidjeti i dio šarenice, ovisno o promjeru vaše zjenice. Ipak, to daje dojam još veće prirodnosti. Pikseli su vidljivi samo ako se jako približite oku, iz normalne udaljenosti efekt je prirodan. I da, vidljivost leća ovisi o svjetlu. Ako gledate direktno u njega, jako će vam se vidjeti, a ako gledate u smjeru obrnutom od izvora svjetlosti efekt neće biti tako jak, barem nije sa mnom.






RED VAMPIRE:




Red vampire leće će u potpunosti prekriti boju vašeg oka, i biti će vidljive bez obzira na količinu svjetlosti. One su namjenjene za Halloween, no ako baš želite možete ih nositi i svakodnevno, no sumnjam da hoćete. Zaista su scary, nisu li? Evo i najave mojeg Halloween look-a, koji stiže uskoro.


Saw 



I to bi bilo to. Jeste li već isprobale leće u boji
 i kako vam se sviđaju?


Broj komentara: 15:

  1. odlično ti stoje ove prve :OO nisam nikad probala leće, oči su mi dovoljno lude boje i bez njih :D

    OdgovoriIzbriši
  2. damn, skroz si neprepoznatljiva na zadnjoj fotki, prehebeno je :D
    a ove sive bi i sama rado nosila (ili tamnoplave), samo šteta kaj nemaju s dioptrijom :( btw na tebi fkt super izgledaju. očekujem neki look s njima ^^

    OdgovoriIzbriši
  3. Nisam još probala, ali baš bih mogla. Jedino me strah jer ne znam kako bih si to stavila uopće u oko :))
    Crvene su mi super, baš kao i cijeli tvoj look!

    p.s. svrati na moj blog, igramo se povodom rođendana :)

    OdgovoriIzbriši
  4. uu, super izgledaju! sive su mi odlične... a i zadnji look je... hahah, o d l i č a n! :))

    OdgovoriIzbriši
  5. Oooooodlično! Mislim na ove crvene i najavu Halloween look-a pre svega, ti si mi slađa sa svojim pravom bojom očiju :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Oduvijek patim da imam svijetlije oči, barem na dan dva, ovako sa lećama, ali ih nikad nisam isprobala. Morat ću :D Ove tvoje gray natural izgledaju odlično! Našla sam i jedne mislim blue natural, također odlično izgledaju :)

    OdgovoriIzbriši

Hvala ti na komentaru! :)